Test: Intel Pentium D - 800 serien

CPU, Intel d.  01. februar. 2006, skrevet af Lockheed 2 Kommentarer.  Vist: 17651 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.intel.dk
Produktet distribueres i DK af: www.rosenmeier.dk
Link til producentens website: www.intel.com

Konklusion og UK summary


Som en konklusion på denne første test af Dual Core processorer fra Intels 800 serie her på sitet, må jeg starte med at konkludere at de i hvert fald på nogle områder er pengene værd.



Sammenligner man med ydelsen fra f.eks. Pentium 4 600 serien er der i mange testprogrammer, ikke meget at hente pr. GHz. Faktisk er det meget tæt på identiske resultater de forskellige processorer imellem. Der hvor Pentium D processorerne virkelig trækker fra er ved komprimering af f.eks. en DVD fil og ved udførelse af flere opgaver samtidig. Så der er ingen tvivl om, at hvis man arbejder meget med eksempelvis film og komprimering af disse, er det nok svært at komme uden om Pentium D.

Snakker vi spil og almindeligt kontorbrug, er jeg ikke overbevist om, at den ekstra udgift der er forbundet med en Pentium D sammenlignet med f.eks. en CPU fra 600 serien, kan betale sig. Dog skal det lige med i denne betragtning at den "følelse", som mange Intel brugere længe har forsøgt at beskrive når de sad med en processor med Hyper Threading, bestemt ikke er blevet mindre med Dual Core processorerne. De "føles" simpelthen bedre at sidde ved, når vi snakker almindeligt kontorbrug.

Som tilfældet også var det med 600 serien, så bliver det også ganske underholdende, med disse to processorer, når vi begynder at overclocke på dem. For Pentium D 820 processorens vedkommende nåede jeg op på 4765MHz og i Pentium D 840 processorens vedkommende helt op på 5127MHz. Som tilfældet var med 600 serien er jeg meget imponeret over mulighederne med disse processorer. Det skal dog igen nævnes, at disse resultater er opnået ved brug af kompressorkøling, men som tilfældet var med 600 serien er også begge de testede processorer fra 800 serien i stand til at rende 4GHz+ ved brug af almindelig luftkøling.

Slutteligt resterer så spørgsmålet om man skal købe Intel Dual eller Single Core i sit næste system? Og svaret må være, at det kommer helt og aldeles an på hvad man skal bruge systemet til. Skal man bruge det til at spille på, ser jeg ingen grund til at gå efter en Dual Core. De er en smule dyrere og udvikler en smule mere varme end Single Core processorer.

Skal man derimod have en allround maskine, som gerne skal kunne lidt af det hele, er der ingen tvivl om, at jeg vil gå efter en Dual Core, hvad enten det så er fra 800 serien eller fra den netop fremkomne 900 serie.



Test: Intel Pentium D - 800 serien
Innovation / Teknologi5
Ydelse4
Pris3
Samlet80%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
31-01-2006 13:19:53
Svar/Indlæg:
440/3
Er du også begyndt på underclocking? "For denne tests vedkommende er det altså mellem en Pentium 4 650 og en Pentium D 840, som begge to kører 3.2GHz." ;)
Ellers tak for god test af sådan et par ka'le.



Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-01-2006 17:50:47
Svar/Indlæg:
2353/24
Rigtig god test!

med de evner som du er i besiddelse af, vil jeg aldrig lade dig være i nærheden af mit bundkort :e