Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4540,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

Bundkortet har fået farverne hvid, rød og sort, hvilket jeg synes passer ganske godt sammen, og jeg får hurtigt et indtryk af at bundkortet helt sikkert er high-end. Formfaktoren er E-ATX hvilket er noget af det største man kan få til forbrugeren.

 

Omkring soklen ser vi mange kondensatorer, hvilket gør det svært at isolerer, hvis man vælger at gøre brug af bundkortets overclocking funktioner og vil fryse CPU'en ned. Pladsen er også lidt smal, så jeg kan forestille mig at det er svært at monterer en stor luftkøler, men montering af vores vandkøling gik ganske fint.

 

Bundkortet har fået en masse SATA Express porte, hvor en af dem er beregnet til den medfølgende USB 3.1 boks. Disse SATA Express porte kan også bruges som SATA 6Gb/s porte, hvilket giver bundkortet i alt 10 af disse. Alle porte kører igennem chipsettet med undtagelse for port 6 og 7, som er placeret i toppen til højre. Disse kører igennem en ekstra ASMedia controller.

 

Her ser vi hvad PLX chippen bruges til - flere PCIe baner. Bundkortet understøtter nemlig helt op til 4 grafikkort, 2 eller 1 mere end hvad chipsettet selv tilbyder. PLX chippen fungerer som en kontakt imellem de monterede grafikkort, og ender derfor med at kunne leverer helt op til 48 PCIe 3.0 baner. Udover disse x16 porte ser vi PCIe x1 porte der kører igennem chipsettet. Disse er beregnet til udvidelseskort som netkort eller lydkort.

 

Her ser vi stedet for en overclocker. Her er målepunkter for et multimeter, for at kunne måle spændinger til de forskellige komponenter. Vi ser også en start, genstart, Eco, OC og en reset BIOS knap. OC knappen er en slags automatisk overclocking, som jeg ikke vil anbefale nogen at bruge, da automatiske overclock næsten altid er ustabile. Eco knappen forsøger at spare på strømmen.

 

Tager vi diverse pyntelister og køler af ser vi et bundkort der fremstår måske en smule kedeligt, men også spændende på samme tid.

 

Vi får afsløret en kæmpe 22 faset strømforsyning til CPU'en, som uden tvivl kan leverer en voldsom mængde strøm ganske stabilt.

 

Her ser vi PLX chippen, som er en PEX8747. Chippen skifter imellem de forskellige PCIe x16 porte for derved at kunne udvidde PCIe banerne fra 16 til hele 48. Forsinkelsen mellem disse skift er helt nede på 100 nanosekunder, hvilket betyder at microstutter sikkert ikke bliver et større problem.

 

Her ser vi begge Killer E2400 netkort der er monteret på bundkortet. Begge netkort tilbyder prioritering af netværkstrafikken, således at man altid får den laveste ping muligt selvom der bliver hentet noget i baggrunden. Disse netkort kan samtidig, enkeltvis kombineres med WiFi netkortet, hvor spiltrafikken vil komme igennem netkablet, mens hjemmesider og andre småting bliver hentet igennem WiFi. Disse to netkort understøtter desværre ikke teaming.
Det er en fin løsning, men jeg finder mig selv tænke over hvem der faktisk vil bruge disse funktioner til noget, og vi har tidligere set flere forbrugere melde om E2200 netkortet ikke fungerede efter hensigten. Jeg har ikke oplevet problemer med E2400 i den lille stund jeg havde netkortet.

 

Lyddelen er afskærmet fra resten af bundkortet. Chippen er en Creative SoundBlaster SoundCore 3D, som er Creative's nyeste audio chip. For de hi-fi glade er der mulighed for at udskifte bundkortets to OP AMP.

 

Køleren er blevet en stor sammenhængende med heatpipes. Den er måske blevet lidt større end nødvendigt, men den ser også godt ud monteret. Køleren har også mulighed for vandkøling igennem to G1/4 fittings man selv kan vælge. Kølepastaen på chipsettet er meget tør og kan slet ikke skrabes af med en negl, altså utrolig dårlig kvalitet, og intet af det sad på chipsettet selv. Det betyder også at køleren faktisk ikke er nødvendig men sidder der mest af alt for at se godt ud.

 

Liste over ind- og udgange:

  1. 1 x PS/2 keyboard/mouse port
  2. 1 x HDMI port
  3. 1 x USB Type-C™ port, with USB 3.1 support
  4. 1 x USB 3.1 Type-A port (red)
  5. 7 x USB 3.0/2.0 ports
  6. 2 x USB 2.0/1.1 ports
  7. 2 x RJ-45 ports
  8. 1 x optical S/PDIF Out connector
  9. 5 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out, Rear Speaker Out, Line In/Mic In, Line Out, Headphone)
  10. 2 x MMCX antenna connectors (2T2R)

 

Knægten
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-03-2016 19:01:09
Svar/Indlæg:
145/2
Det er da et kønt bette kort, men efter at have set tilbehørslisten må jeg tilstå at der mangler et ekstra bundkort 😲 😲
4500 for et bundkort? hold da op 🤣


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Knægten d. 25-03-2016 19:01:33.