Test: Logitech Quickcam Pro 5000

Foto d.  02. april. 2006, skrevet af TeamdB 0 Kommentarer.  Vist: 19153 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Specifikationer


Udover en videoopløsning på 640x480 kan Quickcam pro 5000 tage billeder med en opløsning på 1.3mpixel.

Webcamet har deruover en række andre teknologier derudover digital zoom og facetracking byder på nogle på nogle af logitechs egne features:




Beskrivelserne af teknologierne her er taget direkte fra Logitech.dk :

RightLight Teknologien


Har du også undgået at bruge video fordi det virkede alt for kompliceret at skabe den rette belysning? Eller måske fordi du ikke kunne lide de forvrængede billeder du har set gengivet vha. andre webkameraer? Måske er du alt andet end begejstret over hvordan du har set folks hudfarver gengivet. Med Logitech® RightLightT-teknologien løses disse problemer for dig, så billedet af dig bliver godt selvom belysningen er lav.



Nu har Logitech, som er verdens førende producent af webkameraer, introduceret deres RightLight-teknologi. RightLight-systemet består af både hardware- og software-teknologier som forbedrer de billeder der produceres med det pågældende webkamera - under en lang række forskellige lysforhold. RightLight-teknologien er integreret i nogle af Logitechs allerbedste nye webkameraer og består af førsteklasses sensorer, avanceret firmware og fremragende objektiver, så der produceres enestående billeder.



Med tidens populære programmer til videosamtaler, fx MSN Video Conversation med videotransmission i fuld skærm, kan folk fra alle verdenshjørner tale sammen og se hinanden, så det næsten føles som om man befinder sig i samme rum. Det er imidlertid kun tilfældet hvis man bruger et webkamera som producerer og transmitterer virkelighedstro billeder i høj kvalitet under en række forskellige lysforhold - uanset om det drejer sig om et mørkt hotelværelse eller en stue hvor sollyset skinner ind gennem vinduerne. Når lysforholdene ikke er optimale - hvilket ofte er tilfældet - kan billederne af dig eller dem du kommunikerer med, være silhuet- og skyggeagtige eller spøgelsesagtigt lyse med meget få ansigtsdetaljer.
Med Logitechs RightLight-teknologi løses disse belysningsproblemer, så der produceres bedre billeder, og så videosamtaler over internettet føles mere naturlige end nogensinde før.
I kraft af sensorerne kan webkameraet opfange mere lys i forskellige situationer. Der er nemlig tale om nye, supereffektive sensorer med flere transistorer pr. pixel, så det lys der opfanges, måles mere præcist. Derfor vil områder med dårlig belysning - uanset om der er tale om et gennemgående mørkt billede eller et skyggelagt ansigt - blive lysere og gengives med flere detaljer.



Du kan se de fine detaljer, fx små totter hår, som andre kameraers opløsning er for lav til at kunne registrere.
For at forhindre at folks ansigter får en unaturlig farve, forbedrer RightLight-teknologien farvegengivelsen, så hudfarverne gengives mere naturligt. Andre webkameraer er fremstillet så de gengiver meget lyse farver, hvilket kan resultere i at hudfarver virker alt for mættede og unaturlige.
Du får en enestående farvegengivelse, virkelighedstro videotransmission og billeder med naturlige farver, hvilket ikke er tilfældet med andre webkameraer.
Logitech designer samvittighedsfuldt objektiverne på deres webkameraer så der opstår mindst mulig forvrængning. Objektiverne testes grundigt for at sikre at forvrængningen er så lav at den ikke er synlig på en computerskærm.
Dine billeder forvrænges stort set ikke, og der er ikke den forvrængning i siderne af billedet som ofte ses i forbindelse med fiskeøjeobjektiver.
Med Logitechs RightLight-teknologi behøver du ikke bekymre dig om lysforholdene. Du vil nemlig se naturlig ud under stort set alle lysforhold - så naturlig at det vil føles som om I befinder jer i samme værelse.




RightSound Teknologien


Er du generet af ekkoer under videosamtalerne? Kan du ikke beslutte dig for om du skal bruge et headset for at få den bedst mulige lyd under videosamtalerne? Med Logitech® RightSoundT-teknologiens ekkoneutraliserende funktion bliver videosamtalerne endnu bedre.
Nogle af Logitechs nye webkameraer rummer nu RightSound-teknologi, så man kan føre videosamtaler uden at skulle bruge et headset. Det ekko og den akustiske tilbagekobling der ofte opstår når der bruges mikrofon og højtalere som er placeret tæt på hinanden, elimineres nemlig.

Der findes mange webkameraer med indbyggede mikrofoner. Hidtil har det imidlertid været nødvendigt at bruge headset under videosamtaler hvis man vil undgå ekko. Men med Logitechs RightSound-teknologi kan du føre videosamtaler med venner og familie uden at bruge headset, hvilket føles meget mere naturligt - næsten som om I befinder jer samme sted. RightSound-teknologien gør det endda muligt for hele familien at deltage i samtalen uden at skulle skiftes til at have headsettet på.

Ekkoet elimineres
At bruge en mikrofon i nærheden af en højtaler er altid en teknisk udfordring - uanset om der er tale om en koncert eller et computersystem - fordi lyden fra højtalerne opfanges af mikrofonen, hvilket typisk fører til akustisk tilbagekobling og ekko. Det er nemmest at forklare hvordan RightSound-teknologien fungerer, vha. et typisk eksempel:

Uden Logitechs RightSound-teknologi
Søren og Mette bruger webkameraer med indbygget mikrofon og computerhøjtalere (højtalerne er enten eksterne eller bygget ind i en bærbar eller stationær pc). Søren starter samtalen. Hans stemme opfanges af mikrofonen og gengives i Mettes højtalere. Nu opfanger Mettes mikrofon signalet med Sørens stemme - enten direkte fra hendes højtalere eller når det reflekteres af en væg - og sender det tilbage til Søren som hører sig selv. Ekkoet bliver nogle gange forstærket fordi signalet sendes frem og tilbage flere gange.

Med Logitechs RightSound-teknologi
Hvis Mette har et Logitech-webkamera med RightSound-teknologi, identificerer kameraet den lydbølge som udgør Sørens stemme, når den gengives via højtalerne. Når mikrofonen derefter opfanger Sørens stemme, filtreres den gentagne lydbølge fra vha. webkameraets software, så den ikke sendes tilbage til Søren. Dermed bliver Søren fri for akustisk tilbagekobling.

Logitech udvikler fortsat teknologier designet til at give brugerne den bedst mulige oplevelse - under en række forskellige forhold - når de kommunikerer med lyd og billeder via internettet. Med RightSound-teknologien kan du bruge dit webkamera som du vil - og hvor du vil. Og fordi det ikke er nødvendigt at bruge headset, føles samtalerne via webkameraet mere som at sidde og tale i det samme rum.




Video Effects


Logitech har udviklet noget software som faktisk er ganske underholdende. I dagligdagen er det ikke meget værd, men det er i hvert fald god underholdning. Ikke mindst er jeg faktisk imponeret over hvor godt det virker!

Oplev Logitech® Video EffectsT
Giv videosamtalerne et mere personligt præg! Med Logitech® Video EffectsT får "brugertilpassede oplevelser" en helt ny betydning idet du rent faktisk kan være en helt anden - eller NOGET helt andet. Logitech Video Effects er intet mindre end en helt ny måde at føre videosamtaler på.
Når du har en dårlig hår-dag
Med Logitech Video Effects-softwaren kan du vælge mellem en lang række animerede figurer eller tegneserieagtigt tilbehør når du kommunikerer med venner og familie via internettet. Dermed får ideen om "at gøre videosamtaler mere personlige" en helt ny dimension. Med Logitech Video Effects-softwaren får du to måder at omgå en dårligt hår-dag på:

  • Avatarer: Animerede 3D-figurer som efterligner dine bevægelser.
  • Tilbehør: 2D-grafik som parykker, briller eller buskede øjenbryn som vises oven på videobilledet af dig, og som følger dig under videosamtalen eller når du sender onlinemeddelelser.

    Avatarerne i Logitech Video Effects
    En avatar er en figur som du kan bruge til at repræsentere dig selv på internettet, og som gengiver dine ansigtsudtryk. Avatarerne i Logitech Video Effects efterligner nemlig brugerens bevægelser under videosamtalen. Smil, så smiler avataren. Rynk panden, så rynker avataren panden!



    Softwaren identificerer 22 punkter som har betydning for forskellige ansigtsudtryk. Derefter omdannes de 22 punkter - som ligger omkring øjenbrynene, øjnene, næsen og munden - til koordinater som bruges til at animere avatarerne. Herefter erstattes billedet af brugeren straks med en tredimensionel avatar!
    Alle avatarerne har et sæt foruddefinerede ansigtsudtryk. For at softwaren kan aflæse dit ansigt, skal du blot gennemføre en hurtig kalibrering mens du bevarer et neutralt ansigtsudtryk. Ved at kombinere forskellige udtryk, kan avataren gengive et næsten ubegrænset antal ansigtsudtryk!

    Tilbehøret i Logitech Video Effects
    Du kan føje briller, et overskæg, en hat eller en krone til billedet af dig selv! Tilbehøret følger dine bevægelser vha. den samme grundlæggende teknologi som bruges til avatarerne. I modsætning til avatarerne, bibeholdes det oprindelige videosignal, og det animerede tilbehør placeres oven på billedet af dig.







    Logitech giver 100kr tilbage, på alle webcams der understøtter 3D-avatarer, ved indsendelse af købsbevis og en kupon der kan udskrives fra logitechs hjemmeside.