Test: Logitech Quickcam Pro 5000

Foto d.  02. april. 2006, skrevet af TeamdB 0 Kommentarer.  Vist: 19151 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Testen


Webcamet var meget nemt at installere. Bare sæt det til og installer driver og software og du er klar til at bruge det.

Softwaren giver dig mulighed for, at bruge det på et instantmesseges program som msn eller ligende. Derudover er der også et controlcenter hvor du kan ændre på opsætningen og slå diverse funktion og effekter til og se deres virkninger, men det er så også det.

Effekterne kan da være meget sjove, men kræver ligesom facetracking, at dit ansigt er placeret således, at øjne og mund kan opfanges af softwaren.

Det er muligt at tage billeder og optage filmsekvenser af alt man ser på skærmen, også de effekter man ønsker at bruge.
Af andre ting der kan styres er om facetracking skal være slået til eller om du manuelt vil styre den digitale zoom.

Man kan også ændre en masse parametre som farvemætning, kontrast osv. Desværre er der ingen vejledning i hvordan ændringer påvirker billedet, så for nybegyndere kan dette være mere end bare svært og det er deværre nødvendigt under selv almindelige lysforhold at ændre på det for, at få et ordenligt billede. I mit tilfælde skulle der specielt skrues ned for farvemætningen, da der ellers opstod nogle blå striber vandret på billedet.

Dette er desværre alt hvad softwaren kan byde på, hvilket langtfra er nok til et topprodukt. Jeg savner noget redigeringssoftware, som der også fuldte med til forgængeren og også noget software til opstilling af webcam på nettet og ikke mindst noget brugbar dokumentation.


1.3MegaPixel


640x480


320x240


160x120


Selve billedkvaliteten på kameraet skuffer mig. Under de lysforhold jeg almindeligvis ville bruge det ved, er der alt for meget støj.

Det virker derudover underligt, at de ikke har valgt at have 1.3Megapixel video, når dette er en mulighed på deres notebook udgave og når det nu ellers kan tage billeder i denne opløsning.

Hastigheden er heller ikke perfekt. Der kommer også lidt slør og hak når man laver hurtige bevægelser.