Test: Razer Blade QHD+ notebook

Bærbare d.  14. januar. 2016, skrevet af Pizzadude 2 Kommentarer.  Vist: 22469 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 22400,00
Produkt udlånt af: Razer
DK distributør: Razer

Layout / Design

Selv om dette er den første bærbar fra Razer, som er kommet til salg i Europa, har Razer Blade faktisk flere versioner bag sig. Det grundlæggende design har ikke ændret sig drastisk, men dette er efter min mening klart den mest stilede version hidtil. 
 


 

Blade er udført i sort børstet aluminium der ser virkelig godt ud og oser af kvalitet. Designet kan næsten ikke andet, end at lede tankerne hen mod en Macbook, der er blevet gjort mere rå i udtrykket ved at ændre farverne til sort med Razer-grønne detaljer og lys. 
 


 

Mest af alt får jeg følelsen af, at det er en ultrabook af en art, jeg har fået fat i, for med en vægt på kun 2 kg og en tykkelse på sølle 17,9 mm er det her faktisk en gamer bærbar, som jeg ville overveje til hverdagsbrug. 
 


 

Her bliver Blade en sammenlignet med en amerikansk 10 cent (en ret lille mønt), der faktisk har en større diameter end Blade er tyk.  
 


 

Den midterste del af låget er nedsænket en lille bitte smule, således at der fremkommer to lodrette buede linjer. Midt på er Razers logo med de tre slanger, der lyser grønt når maskinen er tændt. 
 


 

Ud over det almindelige tastatur, er tænd/sluk knappen den eneste anden knap på Razer Blade. Den er placeret lige over tastaturet midt for, i øvrigt lige under maskinens navn, der meget diskret er trykt under skærmen.
 


 

En lille detalje, som er værd at lægge mærke til, er farverne på USB-portene. Normalt er USB 3.0 porte som disse normalt blå og ikke grønne, så Razer har fået de små plastikstykker i portene specialfremstillet til at matche farvetemaet. Det lyder måske enkelt, men Razer har angiveligt brugt ca. 380.000$ (ca. 2,6 mio. kr.) på at få produktionsapparatet hos producenten omstillet, kørt tests for at sikre at farven er lige præcis den rette nuance af grøn og at den er holdbar over tid.
 


 

Tastaturet er baggrundsbelyst og farven er selvfølgelig Razer-grøn og kan justeres i tre lysstyrker eller helt slukket. På hver side sidder højtalerne. Layoutet er ret standard, uden dedikerede multimedie-genvejstaster, men med genveje indbygget i F-tasterne via Fn-Knappen. Selve tastaturets taster er blandt de bedste jeg har prøvet at skrive på, igen kan man tydeligt mærke, at der er brugt tid og penge på at detaljerne er i orden. Til gaming vil jeg personligt foretrække et full-size tastatur, men det er mere end svært at få plads til sådan et på denne type bærbar. 
 

 
 

En spøjs lille detalje er, at man for en enkelt tast har valgt at fravige standarden der dikterer at alle påtrykte bogstaver står med stort, nemlig R-tasten der er påtrykt et lille r. Det er nok ikke helt tilfældigt, at det lige er Razers forbogstav, der skal skille sig lidt ud. På hver side af tastaturet er de to højtalere. 
 


 

Touchpadden er stor, reagerer fint og overfladen er meget behagelig at arbejde med. De to museknapper under pladen kunne godt være en anelse højere, og larme en anelse mindre før det var helt perfekt. Ved skrivning på tastaturet oplevede jeg desværre en del gange, at få rørt pladen så jeg lige pludselig skrev det helt forkerte sted, men et langt stykke hen af vejen, er det nok et spørgsmål om tilvænning. 
 


 

I fronten er der kun en enkelt indikator-diode i venstre side, der når den er slukket er den næsten umulig at få øje på. Låget har ikke nogen låsemekanisme, men holdes alligevel godt på plads af det brede hængsel.
 


 

I højre side finder vi indgang til strøm, to USB-port og en lyd/mikrofon combo port. 
 


 

I venstre side er en USB-port mere, hvilket bringer os op på i alt tre porte, en HDMI indgang og et låsepunkt. 

Der er desværre ikke blevet plads til en kortlæser, som det ellers er det på den næsten fysisk set identiske Macbook Pro. Jeg gætter på at Razer har fravalgt en sådan, med den begrundelse at den jo ikke har nogen større relevans ift. gaming. 

 

Tak til Razer for billederne uden HwT-logo. 

 

kedde2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-01-2016 19:32:47
Svar/Indlæg:
704/19
Mage til overpriced middelmådige computer skal man lede længe efter.. Det jo direkte latterligt hvor dyr den er ift. den hardware den har?
18.000 kr. og så er det kun 970m..

Åh nej nej nej nej nej 🤣 🤣


mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-01-2016 13:14:22
Svar/Indlæg:
4217/223
Rigtig spændende læsning.

Er mere vant til Lenovos ultrabook, end macbooks, så for mig minder den mere om sådan en.
Mht usb opsætning, så er det er vel bare blevet en std inden for laptops, tænker jeg. Lige som med at der ikke er en lås til og åbne låget. Er det ikke kun ibm/lenovo klassiske maskiner der har det efterhånden?

Det første billede hvor man ser den åben, forfra, der synes jeg mere den minder om en asus i design, pga af de meget store bløde rundinger.

Og hvis prisklassen ligger omkring de 15k kr. Så skal jeg nok ikke ha en lige med det samme. Ikke med mindre jeg vinder den store præmie i lotto alene 🤣