Software
Razer blade kommer med et minimum af pre-installeret software, der begrænser sig til Windows 10, Adobe Reader, Razer Comms og Razer Synapse.
Razer Comms
Programmet er Razers bud på et stykke voice over IP (VoIP) software, der kan sammenlignes med Teamspeak, Skype, Mumble med flere. Razer er dedikeret gamerne, så det er ikke designet til at du kan video-chatte med mormor som via Skype, men derimod til kommunikation før, under og efter gaming.
Razer Comms er gratis for alle, så man er ikke begræset af, at man kun kan kommunikere med andre der har Razer gear. Programmet fås til Windows og har også en app til Android - ingen iOS-app endnu desværre, hvad man skal bruge appen til kommer lidt senere.
En lille detalje er, at selvom Comms har været ude i et par år efterhånden, og løbende er blevet opdateret, er der stadig en "Feedback on BETA"-knap. Det tager jeg som et udtryk for, at Razer sætter pris på feedback fra brugerne, mere end at det er et halvfærdigt produkt.
Grundfunktionaliteten er som forventet, at man kan kommunikere og dele filer med kontakter via beskeder og tale både 1-1 eller gruppevis. Man har mulighed for at søge efter finde Facebook-venner der er oprettet, hvis de har koblet deres konto med Facebook, eller man kan invitere venner via email. Ud over denne form for kommunikation, kan man oprette eller bruge eksisterende såkaldte communities, hvor man kan møde ligesindede og måske finde en klan at joine.
For nem tilgang til streaming af forskellige gaming events, har Razer indbygget en funktion der linker op til tjenester som Azubu, Hitbox og Twitch så man kan søge efter indhold og afspille det direkte i Comms. Razer har også tilføjet mulighed for, at man kan tilgå sine spil direkte via Comms. Nogle spil (her Battlefield 4 igen) finder Comms automatisk, mens man skal ind manuelt og tilføje andre.
En lille sjov feature som jeg lige vil nævne, er muligheden for integration med din smartphone, således at du kan besvare opkald eller SMSer på din telefon direkte via Razer Comms. Hvis du er optaget af en heftig ildkamp, og ikke lige kan overskue at snakke med din mor samtidig, så kan du også via en genvejstast sende en "Sniger mig op på fjenden, ring igen senere"-SMS.
I indstillingerne har man fine muligheder for at tilpasse blandt andet genveje til at gøre overlay in-game mere eller mindre gennemsigtig, genveje til at aktivere/deaktivere brugen osv. Førstehåndsindtrykket er et glimrende stykke software, der let kunne være en rigtig god konkurrent til alternativerne.
Razer Synapse
Synapse er som med alle andre Razer-produkter, navnet på det stykke software, som man kan bruge til at konfigurere sit produkt.
Med Synapse kan man oprette forskellige profiler, som man kan skifte mellem via en tastaturgenvej, eller linke til et specifikt program. Sidstnævnte er ret smart, da man så altid har den rette profil under hver enkelt spil. Som det første kan tastatur layoutet justeres helt som man ønsker, så man f.eks. kan ændre funktionen således at en bestemt tast (f.eks. en F-tast) åbner et bestemt program, afvikler en makro eller noget helt tredje.
Ud over keyboard layoutet kan man blandt andet også justere tastaturets baggrundsbelysing på flere forskellige niveauer. Desværre er Blade ikke en del af Chroma-serien, så man kan ikke vælge andre farver til lysets end Razers egne grønne. Gaming mode deaktiverer windows-tasten og eventuelt også genvejene Alt+Tab og Alt+F4, så man ikke risikerer at blive afbrudt i sit spil, hvis man får trykket på noget forkert. Muligheden for at indspille og redigere makroer er der selvfølgelig også.
For de helt dedikere gamere giver Synapse mulighed for forskellige analyser af ens spil ved at man kan se forskellige data for hvert enkelt spil, så som antal tastaturtryk og antal gange man i spillet har brugt en macro. Statistikkerne kan trækkes både for sidste gang man spillede, for hele dagen, måneden, sidste 3 måneder osv. Man kan også se mere avancerede data under heatmaps, der fortæller en hvor på skærmen man klikker mest, hvordan man har bevæget musen og hvilke taster man bruger mest.