Test: Asus RT-AC3200 router

Netværk d.  28. december. 2015, skrevet af martinta 4 Kommentarer.  Vist: 24631 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: martinta
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2149,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Software

Så er vi kommet til softwaren. Hvis du allerede ejer eller har erfaring med ASUS routere, så kan du nemt spare 5 minutter ved at springe denne del over, for den ligner sig selv, og har du rodet med den før vil jeg næppe kunne vise noget nyt.

For de af jer som ikke kender til ASUS brugerflade, vil jeg lægge ud med at beskrive den som en af de mest simple på markedet, den er let at finde rundt i og passer faktisk fra standard opsætning stort set sig selv.
 
Der vil ikke være forfærdeligt meget tekst i dette afsnit, da billederne langt hen af vejen forklarer hvad der sker undervejs. Her på denne side gennemgår jeg de fleste hovedpunkter i routeren.
 
Men lad os komme i gang.
 
En af de ting jeg er lidt skuffet over, er at softwaren på denne router virker utrolig sløv, tryk på knapperne gør at routeren loader i så lang tid at det bliver irriterende at arbejde på. Det er ikke noget jeg før har oplevet ved ASUS og skuffer egentlig ret meget når man tænker på at routeren her skulle være toppen af hvad de kan levere.
 
Dette billede møder os første gang vi starter routeren. For at lave den første opsætning kræver det 3 trin. Disse kan du se herunder.
 
 
Angiv det ønskede brugernavn og kode


 

Angiv de SSID'er du ønsker, navn og kode til dem. Bemærk her at der er mulighed for at lave 2 stk. på 5 GHz båndet, det var dette vi kort var inde på tilbage på specifikations siden.
 


 

Når det er angivet ser vi en oversigt over de valg som er truffet.
 


 

Efter alt er valgt skal routeren opdateres, det klares super let ved at klik på OK.
 


Loading baren indikerer hvornår opdateringen er installeret.
 


 

Og bum, så mangler vi bare fysisk at genstarte routeren, og så er vi kørerne.
 


 

Efter genstarten ser vi login billedet, dette har dog forandret sig siden jeg sidst havde fat i en ASUS router.


Status siden, her kan vi se de ting vi normalt har brug for, siden giver et rigtig fint overblik over routeren.



Mulighed for at oprette gæstenetværk, I denne funktion på routeren kan du oprette op til 9 gæster af gangen, 3 til hver af SSID'erne. En super simpel måde at give adgang hvis der kommer gæster.



Klikker vi aktiver på en af muligherne ses her hvordan det ser ud. Vi har mulighed for at vælge godkendelses metode, hvornår der må være adgang mm.



ASUS fortsætter deres samarbejde med Trend Micro, hvilket giver mulighed for at lave lidt scanning i Routeren, og derved give lidt ekstra beskyttelse til ens enheder.
 


Netværksbeskyttelsen giver mulighed for at kunne blokere for hjemmesider med skadeligt indhold og diverse andre sikkerhedsfeatures. 
 
Af de funktioner der er tilgængelige her, er det selve SCAN knappen jeg personligt kunne få mest brug for, da den giver et OK billede af sikkerheden på selve routeren.
 


Forældrekontrol giver os mulighed for at blokere for kategorier af hjemmesider. Det så ikke umiddelbart ud til det var muligt at blokere for specifikke hjemmesider.



Den klassiske hastighedsmåler viser med fine grafer og et speedometer hvor meget trafik der er på routeren, ligesom den har en mulighed for at lave ASUS egen version af QoS. Er det funktioner der er brugbare? Jah, måske. Jeg kan forestille mig scenarier hvor nettet kører langsomt, og man så gerne vil finde ud af om det er udbyderen eller ens egen router der er problemet.
 
QoS delen er jeg lidt skeptisk overfor. Det er ikke lykkedes mig personligt at finde ud af præcist hvad jeg skal bruge den til i hjemmet, men der kan naturligvis være steder hvor der rent faktisk er behov for at sætte proiritering på båndbredden.
 


Traffic analyser er et nyt skud på stammen fra ASUS og bruges til at finde ud af hvad der egentlig sker på ens netværk. Har man børn og vil vide hvad de laver er et ganske brugbart værktøj



Under denne kategori har der være store flyttedag for den klassiske trafik monitor, som nu ligger her i stedet for under QOS.



 

Mulighederne for brug af USB portene



Adgang til at bruge sin Router som en NAS, idéen er udemærket, men den giver naturligvis ikke den sikkerhed som et RAID i en NAS kan levere. Men ellers en fin feature.



Lad os gå videre til test af hastighederne, det er altid spændende hvad den kan levere.

 

Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-12-2015 16:13:14
Svar/Indlæg:
5874/1287
Muligt den er god, men for hel..... hvor er den GRIM 😢


loopdk
 
Superbruger
Tilføjet:
29-12-2015 16:29:01
Svar/Indlæg:
1351/206
Den sætning minder mig om en by tur 😲


Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-01-2016 07:37:21
Svar/Indlæg:
3385/80
Savner en test af hvad kan klare mellem WAN-LAN.


martinta
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-01-2016 18:08:57
Svar/Indlæg:
2826/100
#3

Noteret, og god pointé, den tager jeg med næste gang der måtte lande en router som skal testes 🙂

Hvis der er andre ting som i gerne vil vide i fremtidige tests hører jeg gerne 🙂