ASUS
Det er blevet tid til at vi skal kigge nærmere på LCD-TV'ene hernede. I den anledning faldt vi over ASUS, der er begyndt at udvikle disse vidunderlige herligheder. Modellen TLW42001 strækker sig over 42" og har et rigtig lækkert design og billedet er bare i top.
TV'et lover rimelige specifikationer. Bl.a. 1200:1 kontrast, 2 tunere, 6ms opdateringshastighed, 170 graders synsvinkel osv. Jeg vil lade billedet af TV'et tale for sig selv, men vil derimod gerne uddybe to af de funktioner ASUS benytter sig af - nemlig ViVA og Splendid.
ViVA er et lydsystem ASUS har udviklet. Det byder bl.a. på en surround sound del, hvor det kan imitere surround ved brug af de to stereohøjttalere der er indbygget i skærmen. Der er tale om en chip der omkoder lyden og for de fleste firmaer virker dette også ganske fordelagtigt, men det er altså ikke en nyskabende funktion.
Splendid er ASUS' video teknologi. Der er tale om et system der optimere signal, billede, farvemætning og fremvisningsmåden. Det er faktisk en ret advanceret teknologi.
Mange vil sikkert være forundret over at signalet kan blive for stærkt - normalt snakker man kun om at det kan blive for svagt. Men det betyder at farverne skifter nuancer og billedet altså ikke er så perfekt som det kan blive. Det har ASUS altså nu lavet om på, ved at behandle signalet før det fremvises.
Ydereligere er der indbygget en processor der kan behandle billedets skarphed. Den foretager analyse af alle objekter og kanter og får tingene til at fremstå mere detaljeret. Helt klart en funktion jeg gerne så i mange andre fjernsyn. Men teknologien er set på markedet før.
Splendid byder på meget meget mere, jeg mener dog at have belyst de mere spændende sider med ovenstående. Modellen er ikke på markedet endnu, men jeg glæder mig meget til at se hvad ASUS fremover lancere på LCD-markedet.
LG
LG har en gigantisk stand i hal nr. 1. Her udstiller de fra ende til anden deres lækre produkter, hvor LCD og plasma er i hovedsædet. LG har ikke vildt meget nyt at byde på, men der er nok nogle produkter som har fået vores opmærksomhed og vi ville da også meget meget gerne have herlighederne med hjem.
De havde utroligt mange af deres nye fladskærme med, og blandt dem var der en enorm HD skærm på 102". Den kørte bl.a. med 1080P (progressive) standarden af HD, hvilket betyder at hele billedet bliver udskiftet samtidig og ikke hver anden linje på skift. Skærmen havde et rigtig flot og behageligt billede. Når man nu sad med den skærm alligevel, så kunne man jo godt lige vælge og smide en film på. LG fremviste en Blu-Ray Disc player, der havde et utrolig flot design, og et virkelig lækkert finish. Slår Blu-Ray for alvor igennem, så kunne det godt være en LG man skulle kigge efter.
Sidst men ikke mindst, så havde de et 71" plasma display af ægte guld stående med tilhørende DVD-afspiller og HiFi-system. Egentlig ikke andet en lir, men godt så det ud. ALT var i guld-finish.
LG har stort set ikke andet end deres 'store drenge' med og de gik da også så langt som den før omtalte 102" skærm. LCD-teknologien rækker dog endnu ikke til disse størrelser så her er naturligvis tale om plasmaskærme. Umiddelbart kender mange nok til de plasmaskærme der har været på markedet og hvad der ellers lige står i restsalg rundt omkring i Danmark - ikke noget at råbe hurra for!. Men her er altså tale om nyeste teknologi indenfor plasma og billedet er virkelig lækkert. Selv om man kommer helt tæt på er billedet stadig forholdsvist skarpt og pixelmapping er en by i Rusland.
Desværre er vores tasker allerede fulde af NEC projekctorer og IBM monsterservere, men vi vil forsøge at få et par stykker med hjem som merchandise til næste år.
Samsung
Som sidste panelproducent vi besøgte kan vi nævne Samsung, der ligesom LG har en meget gigantisk stand. Samsung har lige nu den officielle rekord. Et 82" LCD panel - altså ikke et plasma. Tilmed har det LED backlight, hvilket giver en mere jævn og faktisk også flottere og behageligere belysning af panelet.
LED backlight er klart det producenterne og forbrugeren skal satse på i fremtiden. Billedkvaliteten forøges væsentligt og 'field of view' syndromet ser ud til at forsvinde, hvis lysstofrørene tages af markedet.