Bundkort, Intel d. 16. marts. 2016, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer. Vist: 22996 gange.
Sådan tager selve bundkortet sig ud fra oven. Der er monteret et metalskjold over I/O enhederne og det ser faktisk rigtigt godt ud, da det følger farverne på bundkortet. Det er monteret for at hele systemet ser bedre ud hvis man har et kabinet med vindue. Den røde farve er faktisk en metallic rød og det ser godt ud mod det matsorte bundkort.
Her er det bundkortets Audiodel jeg har fokuseret på. Vi er nået til MSI's version 3 af Audio Boost. og audiodelene er adskilt fysisk fra den øvrige elektronik af en gennemsigtig del af bundkortet som oplyses bagfra af røde lysdioder. Audiodelen er også udstyret med kondensatorer af specielt høj kvalitet til netop audio. Hver audio kanal har i øvrigt også sit eget lag på printet. Ved siden af audiodelen har MSI placeret Displayet til udlæsning af fejlkoder, og det er altid rart at have hvis der er problemer med at få bundkortet op at køre da man så kan få en ide om hvor det går galt under opstarten.
Der er hele 2 stk. M.2. Sokler på dette bundkort, så det er faktisk muligt at sætte dem op til at yde 64 Gb/s og så sker der unægteligt noget. De 2 første PCIe pladser til grafikkort har en forkromet metal beskytter ud over selve soklen, der sørger for at porten ikke knækker med et langt og tungt grafikkort. Drejeknappen helt til højre er MSI's bud på et Overclocknings system som hvem som helst kan betjene og det virker faktisk. Der er naturligvis også de velkendte start/stop og reset knapper som man forventer på et OC bundkort. Derudover har bundkortet følgende stik:
Bundkortet er udstyret med 4 RAMsokler så der er næsten ubegrænsede muligheder for at isætte den mængde RAM man kunne tænke sig (op til 64GB). MSI har indbygget en funktion på bundkortet der hedder DDR4 BOOST, der skulle give RAM'en lidt ekstra ydelse.
Her er det CPU'ens strømforsyning vi ser på, og der er så afgjort sørget for en masse strømfaser, faktisk hele 13 stk. så bundkortet er rigtigt velegnet til OC. Desværre sidder der dog en masse kondensatorer i vejen for at man kan isolere bundkortet rigtigt godt i forhold til OC med LN2, men det er også et meget lille antal af almindelige brugere der har brug for det. Umiddelbart er der god plads til et AIO kølehoved og luftblæsere.
Køleprofilen til chipsættet er meget stor anodiseret aluminiumsprofil med mere af den lækre Metal finish farve på de røde områder og ellers matsort. Igen ses dragelogoet øverst på køleren. Der er 6 SATA porte på bundkortet og afhængigt af hvilke M.2. SSD'er man isætter enten ren SATA eller PCIe modeller eller en kombination af begge slags, så varierer det lidt hvor mange SATA porte der bliver til overs til lager harddiske eller flere SSD'er
Her ses "dækslet som dækker over de ikke ret kønne I/O porte. Det er en simpel og effektiv måde at gemme dem lidt af vejen på uden at begrænse tilgangen til ind- og udgangene.
Dækslet er ført om på bagsiden så det også herfra ser flot ud og dækker I/O modulerne.
Liste over ind- og udgange:
- 1 x PS/2 keyboard/ mouse port
- 3 x USB 2.0 ports
* 1 x HOTKEY port
* 1 x BIOS FLASHBACK+ port
- 1 x Clear CMOS button
- 2 x HDMI™ ports
- 1 x DisplayPort
- 1 x USB 3.1 Gen2 port
- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-C port
- 2 x USB 3.1 Gen1 ports
- 1 x LAN (RJ45) port
- 1 x Optical S/PDIF OUT connector
- 5 x OFC audio jacks
Anmeld
Information