Test: Hauppauge WinTV-PVR 500 Media Center Kit

Tilbehør d.  31. marts. 2006, skrevet af epi^zepto 6 Kommentarer.  Vist: 35125 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hauppauge Digital
DK distributør: GS Scandinavia A/S

Software og brug



Jeg vil ikke komme så meget ind på softwaren i denne artikel. Grunden hertil ligger i at softwaren i dette tilfælde består i et helt styresystem og det kan man skrive en hel artikel om i sig selv. Normalt ville der følge et eller andet capture program med f.eks. WinTV2000 er lignende.
Men blot fordi dette kort har fået et navn i forbindelse med Windows MCE betyder det ikke at man ikke kan bruge andet software. Bl.a. har jeg prøvet MediaPortal - et andet kendt HTPC styresystem og her virker kortet ganske fortrinligt.
Dog ligger testens resultater udgangspunkt i Windows MCE.

Design:
Jeg vil med dette afsnit ikke kommentere designet af kortet. Kortet i sig selv er et standard PCI-kort med to tunere på, der bliver lukket inde i en kasse.
Derimod er fjernbetjeningen mere vigtig samt den lille IR modtager - begge er synlige og designet på fjernbetjeningen er det vigtigste. Den skal ligge godt i hånden og knapperne skal sidde rigtigt.
Udformningen er stort set ligesom en almindelig Microsoft MCE remote. Den er der tidligere blevet lavet en test her:
http://www.hwt.dk/test_show.asp?id=5228

Den grundlæggende forskel mellem denne fjernbetjening og den fra Microsoft er at denne her virker mere slank i designet, hvilket naturligvis er en bonus. Vi kan godt lide fjernbetjeninger, men de skal helst ikke være store og uergonomiske og der skal ikke være for mange af dem.
Tilmed har denne fjernbetjening fire knapper mere end Microsoft's og dette er ganske kærkomne knapper. Nemlig direkte genveje til:
  • My TV
  • My Music
  • My Pictures
  • My Videos

    Farverne og funktionerne er de samme på begge fjernbetjeninger. Knapperne er tilpas bløde og nemme at trykke ned og det sker på en behagelig måde uden 'klik' eller 'knæk'.

    Modtageren er også en lidt anden sag. Microsoft har lavet en der er helt sort. Hauppauge har lavet en der er i hvid/grålig plastik. Hvilken der er pænest er op til en selv at bedømme. Jeg er så heldig at Hauppauges passer i farven til mit kabinet af aluminium.



    Windows Media Center Edition:
    TV-kortet er lavet til denne platform så mine forventninger til understøttelsen er naturligvis sat på maksimum, men det er da heller ikke noget problem at udføre de nødvendige indstillinger for at få TV-kortet til at fungere i MCE. Efter at have skannet antenne nettet for kanaler er man klar til at læne sig tilbage og nyde underholdningen. Kortet understøtter afspilning af TV, optagning af TV, samt afspilning af FM-radio. Jeg havde ingen problemer med nogle af disse og jeg har taget nogle screenshots, der illustrere kvaliteten af kortet. Kortet har været tilsluttet vores husantenne i testen.
    Selv om jeg optager på to kanaler samtidig klare kortet sig fint. Det eneste jeg bemærker ved computeren er at harddisken arbejder meget kraftigt, da den skal lagre ret store mængder data.
    Kortet understøtter naturligvis også tekst-TV og dette er særlig hurtigt når vi snakker om TV-kort til PC'er. Den ønskede side hentes på under 1 sek., hver gang, uanset hvor du befinder du på tekst-TV. Kortet levere også her de resultater jeg er ude efter.





    MediaPortal:
    Selv om kortets navn ikke antyder at det er kompatibelt med andet software, så er det rent faktisk muligt. I MediaPortal er det muligt at indstille sig til en specifik fjernbetjening, så alle knapperne fungere som de skal og reagere prompte.
    Selve TV-tuner funktionerne virker også fint. Det er muligt at både se film, optage og høre radio, hvilket er de grundlæggende funktioner i TV-kortet og her at kvalitetsforskellene findes.
    Jeg har taget nogle screenshots, hvor man kan se kvaliteten af det afspillede.




    Hauppauge WinTV-PVR 500 Media Center Kit sammenlignet med andre tunere:
    Det er ikke altid lige sjovt bare at få klasket nogle billeder i hovedet, som skal udgøre testen. Men det er ret svært at lave en test på et TV-tuner kort på andre måder. Der findes ikke rigtig andre programmer end 'Print Screen'.

    Jeg kan dog nedfælde mine tanker og det har jeg da tænkt mig at gøre. So here we go.: Personligt er det et WinTV-PVR 500 kort jeg vil gå efter til en HTPC. Dual tuner lokker mig det meste af vejen. Hvis en HTPC skal være fuldt funktionel er det altså et krav at man kan skifte kanal selv om HTPC'en optager en anden kanal. Dette er ikke muligt med single TV-tuner kort og så syntes jeg altså luften siver ud af ballonen.

    WinTV-PVR serien er særlig kendt for deres råstyrke og den går også igen her. Eneste negative ting jeg overhovedet kan finde ved deres kort er at opdateringsevnen er en anelse for langsom engang imellem - der mangler måske lige 3-4 FPS (Frames per second). Jeg er ikke bekendt med om det er selve tuneren eller hardware encoderen, men med en hånd på biblen kan jeg sagtens tillade mig at sige at det ikke er noget nogen vil få problemer med.

    TV-tuneren i mit fjernsyn laver i hvert fald ikke det samme lille trick. Men WinTV-PVR 500 leverer så til gengæld et bedre billede generelt, hvilket jeg så også sætter ti gange mere pris på.

    Skal jeg sammenligne kortet med andre TV-kort på markedet bliver det med andre modeller jeg personligt har haft. Det er første gang jeg tester et TV-kort og har derfor ikke tidligere tests jeg kan sammenligne med.
    Jeg har haft Hauppauge WinTV-PVR500MCE - eneste forskel mellem dette kort og det vi her har til test er at der ikke er nogen bundle med til WinTV-PVR500MCE kortet og det leveres 'bulk' (Uden flot indpakning, driver og bundle).
    Kvaliteten er den samme så det er ikke det perfekte kort at sammenligne med.

    For et års tid siden prøvede jeg et TerraTec Cinergy 200 TV. Dette er et kort i middelklassen og levere faktisk et godt billede, men har kun én tuner og softwaren der følger med er efter min mening noget bras. Derfor er WinTV-PVR 500 Media Center Kit et langt bedre valg.

    På ca. samme tidspunkt fik jeg fat i et Pinnacle PCTV 110i, som også befinder sig i middelklassen. Softwaren er bedre end TerraTec's. Dette kort har også hardware decoder, hvilket er et must, hvis man ønsker at kunne bruge PC'en til andre ting mens man ser TV eller optager dette.

    I bund og grund syntes jeg at Hauppauge's PVR-serie er en rigtig god serie, der egner sig godt til HTPC og vil man flotte sig skal man helt sikkert have fat i et WinTV-PVR 500 med dual tuner.
  • Coctail
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-03-2006 17:06:05
    Svar/Indlæg:
    2353/24
    God test! Glæder mig til at du får nogle flere kort til test, så du/vi får nogle flere at sammenligne med :).

    Det eneste jeg savner er at hauppauge får lavet et kort med mpeg4 encode istedet for mpeg2. Syntes faktisk at det er ved at være på tide at de får lavet det, for nu har jeg haft mit PVR350 i over 2 år og den umiddelbart eneste udvikling hauppauge har lavet er "mce-serien". Og i den serie er det eneste reelt nye deres tvkort med dual tuner, resten er bare kort uden software + evt. en usb ir-modtager istedet for den indbyggedeir modtager.

    Jeg håber at hauppauge får lavet et pci-x kort med dual-tuner + hw mpeg4 encoder inden jeg skal have ny computer (når vista udkommer), for deres produkter er kvalitet. Hvis de ikke får lavet sådan et, så må jeg enten gå på kompromis og købe en KÆMPE hd eller finde en anden producent.

    #0
    Ved du om hauppauge har noget af den slags i ærmet?



    epi^zepto
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-03-2006 17:40:56
    Svar/Indlæg:
    3329/182
    #1 Der skulle gerne komme et par tests mere af TV-kort inden så længe.

    Jeg er desværre ikke bekendt med fremtidsplanerne for Hauppauge. Huddy og jeg var ellers vilde for at komme til at snakke med dem på CeBIT, men deres manager ævlede hele tiden i mikrofon og var ikke til at komme i nærheden af så det blev desværre ikke til noget.

    Skal man tro hvad man så på CeBIT vil jeg helt klart tro at PCI-e x1 bølgen vil tiltage i den kommende tid. Så mon ikke det dukker op :)



    suaning
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    10-04-2006 01:06:48
    Svar/Indlæg:
    1/0
    Hej
    Jeg har været så heldig at få fingrene i et af disse som bundle og jeg har ikke kunnet finde driverene til det, det var vel ikke muligt at der var en venlig sjæl som ville smide et link til dem ?

    Mvh. Suaning

    P.S.

    På Forhånd Tak.



    ]Runner[
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    18-04-2006 13:36:29
    Svar/Indlæg:
    100/1
    Jeg har selv et WinTV-PVR 500 MCE bulk.

    lige et par kommentarer:

    Angående tabte frames:
    Jeg har ikke oplevet dette, så det er nok et driver problem. Jeg bruger dog ikke MCE, men Linux + MythTV.

    Decodere:
    alle de steder i artiklen hvor der står decoder burde der stå encoder. PVR 350 er den eneste med Decoder.

    Interessante oplysninger:
    WinTV-PVR 500 består i virkeligheden af 2 stk. PVR 150 + en PCI bridge. bridgen er årsagen til at kortet ikke virker på nogle bundkort.

    Kortet er meget følsom over for svage/dårlige TV-signaler. en forstærker kan være nødvendig.



    dRJAKE
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    24-05-2006 00:04:38
    Svar/Indlæg:
    53/7
    Er dette kort så det bedste bud på et mediacenter kort atm?

    Skal alligevel ud og have et 7600GT for at kunne få del i de nyeste HD formater. Det hakker sq på andre kort når man skal køre 1080i Transport Stream



    tolse07
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    26-03-2008 16:10:17
    Svar/Indlæg:
    1/0
    Kan denne Tuner og WinTV-HRV 1300 kører med 64bit vista premium??