Test: Ozone TriFX in-ear Gaming headset

Lyd d.  25. august. 2016, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 12955 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 235,00
Produkt udlånt af: Ozone Gaming
DK distributør: PCB.SE

Test

Til testen har jeg lyttet til forskellige genrer af musik i form af blandt andet Nightwish, Adele, Coldplay, Seether og 3 Doors down, og set lidt forskellige film, hvilket blandt andet inkluderede Star Wars Episode VI. Det blev selvfølgelig også til en masse gaming, og til formålet blev anvendt Borderlands, Counter Strike: Source, Diablo III og Battlefield 4. Da det jo er et headset til mange formål, er det både testet med laptop/stationær samt smartphone. 
 


 

Jeg er selv ret kræsen når det kommer til hvordan et in-ear headset skal sidde i øret, og var derfor ret skeptisk i forhold til betydningen af størrelsen af enhederne. Headsettet er lidt sværere end mine andre at få til at sidde helt rigtigt, men når man har tilpasset lidt sidder de faktisk rimeligt. Selvfølgelig gør størrelsen, at de falder lidt lettere ud, men generelt fandt jeg at det gik fint med at bevæge sig rundt til fods og på cykel med dem siddende i. Jeg forsøgte mig også med en løbetur, men måtte konstatere at de meget ofte blev rystet løs, eller simpelthen faldt ud.  

Skift mellem de tre EQ forstærkere skulle ændre på hvor åbent eller lukket headsettet er, og dermed også på hvordan forskellige tonelejer lyder. Efter at have lyttet godt efter, kan jeg godt høre forskel på de tre forstærkere, men overordnet set er forskellen ret lille. Det er ret let at skifte forstærkerne, så man kan få mere boom og bas når det er nødvendigt, eller lægge mere vægt på mellem/høje toner.

Overordnet set syntes jeg bedst om det lydbillede som blev leveret med de røde forstærkere, og tror ikke jeg ved daglig brug ville skifte imellem de tre enheder, til det er forskellene for små. Jeg kan dog godt lide ideen, da andre måske bedre kan lide lyden med en af de andre to forstærkere, og det dermed giver mulighed for at tilpasse lidt til egen smag. 

Generelt må jeg sige at jeg er ret imponeret af ydelsen på dette headset. Detaljer, klarhed og bas fås selvsagt bedre med et kvalitets full-size headset, men sammenlignet med andre in-ear headsets, gør TriFX det virkelig godt. Til almindelige samtaler på telefonen eller Skype på computeren, er mikrofonen ganske fin, men til mere seriøs brug kunne lyden være lidt mere klar. Til musik foretrækker jeg stadig mine Ultimate Ears 400, men forskellen til TriFX er ikke så stor igen. Til gaming og film med knald på, er TriFX virkelig gode til at skabe stemningen med den kraftfulde bas. Detaljegraden ved mere stille sekvenser, og i forhold til i spil at kunne høre om fjenden er ved at liste sig ind, gør TriFX det faktisk også ganske godt.