Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2228,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Komplett.dk

BIOS

Ganske som det er standarten er der på kortet en UEFI bios med fuld understøttelse for både mus og tastatur. Kortet er også forsynes med en Dual BIOS så det er muligt at havde en ”ren” udgave til hverdags brug og en som man bruge til sine overclocking eventyr. Ellers også kan man have den ene som backup hvis man får slået bunden ud af den anden.
 


 

 Første gang man kommer til BIOS bliver man mødt at en simpel udgave af BIOS hvor man har mulighed for at få et overblik over status på systemet og ændre et par småting. Man kan blandt andet slå XMP profilen til for sine RAM eller indstille Game Boost funktionen her via BIOS eller angive at det skal skiftes på knappen på bundkortet.
 


 

Hvis man skifter til den avancerede udgave af BIOS får man straks flere muligheder. Man bliver først mødt af den velkendte MSI drage, der er en fast del af deres gaming linje. Den øverste del af billedet er stadig dedikeret system informationer, og under det har man mulighed for at vælge hvilken del af systemet man vil til.
 


 

Under Setting finder man forskellige muligheder for systemet. Det er blandt andet her man kan angive sin boot rækkefølge og sikkerhedsindstillinger.
 


 

Under avanceret har man også mulighed for at ændre indstillinger for de tilsluttede enheder, strømstyring og lignende.
 


 

OC området har på et kort, som det her naturligvis en fremtrædende plads og MSI har sørget for at lave en overskuelig BIOS med masser af muligheder for indstillinger. Meget praktisk er der en informationsboks på højre side, så hvis man skulle være i tvivl om hvad de enkelte ting er kan man finde lidt hjælp her.
 


 

Man kan selv rode med masser af indstillinger i forbindelse med overclocking og strømstyring i forbindelse med dette. Hvis man hellere vil lade systemet selv om det så ligger muligheden for at benytte Game Boost funktionen altid i toppen.
 


 

Det er også muligt via BIOS at opsætte profiler for sine tilsluttede blæsere, baseret på enten system eller CPU temperaturen.

Samlet set synes jeg at MSI lever en velfungerende BIOS, der er let tilgængelig og hvor informationsboksen på højre side er et godt tiltag til at pege folk i den rigtige retning, hvis man er i tvivl.

 

På næste side kigger vi nærmere på den medfølgende Windows software.