Layout / Design
XP1200M er fuldt modulært opbygget. Det betyder at alle kabler kan afmonteres. Stikkene er kraftige og sidder solidt fast når kablerne er monteret. Fordelen ved modulære kabler er at du selv kan konfigurere placering og antallet af kabler i forhold til hvor meget hardware du har i maskinen.
Det er tydeligt markeret hvilke stik der går til hvad.
På overfladen er XP1200M sort, med en lidt grov finish. Den orange farve fra blæseren går igen på logo og anden tekst.
Netop den orange farve gør at man lægger mærke til denne PSU. Blæseren er en 140 mm low-noise type med dobbelt kugleleje. Gigabyte lover over 50.000 timers drift før den fejler.
Kølingen skulle være lydløs, dvs under 19 dB, indtil omkring 700 watt kontinuerlig effekt, hvorefter den stiger til hørbart niveau. Mere om det under testen.
Her ses blæseren fra den anden side. Fabrikatet er Power Logic. Vi kigger også ned i selve PSU'en for at se nærmere på elektronikken. Jeg har set 1200 watt PSU'er med markant mindre køleprofiler end Gigabytes model. Det sammenholdt med blæserens varmestyring kunne indikere at der ikke er helt styr på varmen når man presser strømforsyningen.
På plus siden er alle sikkerhedskredsløb på plads, inklusive termosikringen. Overførslen fra hovedprintet til stikkene er lavet med gammeldags ledninger fra en række loddepunkter. Det tyder på at platformen ikke er lavet til at være en modulær strømforsyning oprindeligt, og det kan være en kilde til elektrisk støj.
På billedet herover ses loddepunkterne tydeligt.
Heldigvis er der brugt kvalitetskomponeneter hele vejen. Alle kondensatorer er japanske, der holder en meget høj standard, og kan klare høje temperaturer uden at ændre karakteristik. Det giver meget stabile spændinger og sikrer lang levetid. Herunder ses de to store Rubycon 'lytter' i indgangen.