Grafikkort, NVIDIA d. 03. oktober. 2016, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer. Vist: 19955 gange.
Testmaskinen:
De testede grafikkort samt anvendte driver versioner.
Testsoftware:
DirectX 11
DirectX 12
OBS:
Bemærk at grafikkortene er testet med forskellige drivers, da benchmarkene er kørt ved hver enkelt anmeldelse. Der kan derfor være afvigelser i den målte ydelse kontra de tal, der ville komme, hvis alle kort var testet med samme driver.
DirectX 11
DirectX 12
Opsummering
Som vi kan se så kan GTX 1070 fint holde trit med sidste generations top kort GTX 980Ti. Selv om vi bruger to pre-overclock modeller så når GTX 1070 lige komme en næselængde foran GTX 980Ti, men ingen tvivl om at det er tæt løb. Sammenligner vi de to GTX 1070 modeller, så ligger de super lige - og de marginaler der svinger må tilskrives brugen af forskellige driver versioner. Ved sammenligning med GTX 1080 modellerne så er GTX 1070 modellerne dog sat af fra start, men hvis man er villig til at ofre lidt temperatur og støj på ekstra overclocking, så bliver forskellen indsnævret. Alt i alt må vi sige, at GTX 1070 leverer en rigtig flot ydelse over hele linjen.
Overclocking og støj.
Som bekendt er overclocking potentialet Pascal kortene forholdsvis begrænset, men jeg fik dog klemt lidt ekstra MHz ud af GIGABYTE kortet.
Ved at sætte power limit på det maksimale og sætte Voltage til +55 mV så fik jeg dette ud af kortet:
GPU 1594 MHz overclocket til 1690 MHz
Rated boost clock er 1784 MHz men det faktiske boost clock pr standard var nærmere 1987 MHz. Dette blev forøget til 2088 MHz
Vram 8100 MHz overclocket til 9500 MHz
Overclock potentialet var lidt bedre på GIGABYTE kortet end det tidligere testede MSI, men som det viser sig pga NVIDIA's GPU Boost 3.0 teknologi så ligger begge kort sig faktisk på de samme GPU MHz uanset overclocket. Det betyder, at manuelt at overclocke kortet ikke altid er umiddelbart lig mere ydelse som så, da GPU'en selv sætter grænserne efter de indkodede parametre i GPU Boost 3.0.
Jeg prøvede forsøgs mæssigt kun at ændre 3 parametre uden at røre MHz sliderne i MSI Afterburner. Jeg satte power limit til det maksimale på 111%. Voltage til +55 mV, temperatur limit på 92°C. Dette resulterede i en faktisk boost clock på ca. 2032 MHz ! Det er ikke langt fra de 2088MHz som blev opnået ved manuelt overclock. Det er både godt og skidt. Det er skidt for overclock entusiaster fordi at GPU Boost 3.0 reagere mere restriktiv på ens overclock, så et højere udmiddelbart overclock resulterer ikke altid i et faktisk effektiv højere overclock. Det gode er så, at for mindre overclock kyndige folk og dem som ikke tør at lege med MHz, så kan de med 100% sikkerhed blot ændre på power limit, og temperatur limit og opnå et automatisk overclock via GPU Boost 3.0 som på ingen måde er til fare for GPU'en og giver ekstra ydelse.
Støjen var fuldt acceptabel også ved overclock og var ikke noget generende i et lukket kabinet. Fans speed lå ca ca 1250~1450 RPM, dvs, ca. 35% fan speed i load.
Temperatur og wattforbrug.
GIGABYTEs WINDFORCE kølere er kendt for sit effektive design og den nyeste model er ingen undtagelse. Maks load temperatur jeg oplevede på kortet lå på ca. 72°C i et lukket kabinet. Idle temperaturen lå på ca 27°C i det lukkede kabinet. Men som altid så har kabinet airflow en stor betydning for idle temperaturer i sær når et kort er passivt kølet under en vis temperatur.
Wattforbruget på Pascal ligger på den gode side. Ved idle tilstand blot siddende i Windows brugte det samlede system blot ca ~71 watt. Det er rimeligt imponerede og svarer til det baseline kort jeg bruger til sammenligning som er et ASUS GTX 960. Det maksimale wattforbrug jeg fik det samlede system op på var ca ~ 273 watt, så hvis man har tænkt sig at bruge dette kort, så vil man komme langt med en 550 watt PSU, da der er 300 watt ekstra headroom til flere harddiske, blæsere og højere overclock.
Anmeld
Information