Test: GIGABYTE P35Xv6 notebook

Bærbare d.  24. september. 2016, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 25244 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 19990,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Sharkgaming.dk

Layout / Design

Vi har tidligere testet både en 14" og en 17.3" gaming bærbar fra Gigabyte, og her får vi altså en mellemting på 15,6". Designmæssigt kan man sagtens se, at de alle er bygget over samme grundopskrift, blandt andet på den lille orange streg på toppen af låget, som er samme nuance man finder på P57-modellen. Her bliver der dog sparet på farverne, for denne lille streg er nemlig det eneste sted hvor der afviges lidt fra det ellers sorte farvetema. 
 


Designmæssigt er der faktisk ikke så meget som antyder, at det er en gaming-bærbar vi har fat i. Ofte bliver der ellers gjort god brug af markante designdetaljer, farver og lys, men hvis man ikke vidste bedre, kunne man godt narres til at tro, at vi her havde fat i en maskine beregnet til andre opgaver end gaming. 
 


Kabinettet er udført i en blanding af sort metal rundt om tastatur og på selve låget, mens resten er plastik i en rimelig kvalitet. Som Gigabytes andre P-serie bærbare, er der lagt vægt på at gøre maskinen forholdsvis let og slank, hvilket må siges at være lykkedes med en vægt på 2,4kg og en tykkelse på knap 2,1 cm.
 


 

Tastaturlayoutet er rimelig standard, men det er godt at se, at der er blevet plads til både en enter-tast i fuld størrelse, samt et numerisk tastatur på siden. Dedikerede genveje er der dog ikke nogen af, og vi må klare os med de integrerede i F-tasterne. Kvaliteten af tastaturet er ganske god, og uden nogen nævneværdig fleks. 

Touchpladen er forskudt en smule til venstre i forhold til midten, hvilket passer lidt bedre med at man som højrehåndet kan sidde helt lige for skærmen, i en mere behagelig stilling. Personligt synes jeg dog ikke det gør den store forskel, og man bør også fint kunne bruge pladen med venstre hånd.
 


Touchpladen har en god størrelse, en fin blød overflade og reagerer helt som den skal. De to museknapper, som er integreret i pladen, har ligeledes en passende feedback og følelse, samt et hørbart klik. 
 

 


Som det eneste der indikerer at dette er en gaming bærbar, er WASD-tasterne fremhævet med en ramme omkring, 
 


Tastaturet er (selvfølgelig) baggrundsbelyst, dog ikke med RGB-lys, som Gigabyte ellers netop har lanceret til deres Aorus-brandede gaming bærbare. I forhold til resten af designet ville flerfarvet lys dog også være noget malplaceret. Som på deres andre modeller kan lyset juteres i to styrker, eller sættet til automatisk justering. 
 


Det optisk drev i fronten kan tages ud og erstattes med den medfølgende harddisk-ramme, hvilket altså giver ekstra plads til data, eller en besparelse på ca. 100 gram vægtmæssigt.  
 


I fronten er det interessante fem lysdioder til at indikere harddisk-aktivitet, batteristatus osv., og så selvfølgelig det optiske drev. 

 


På bagsiden er der udtag til blæserne, så varmen fra henholdsvis grafik og processor kan ledes væk fra komponenterne. 
 


På højre side finder vi mini-display port, USB 3.0, USB 3.1 (C-type), HDMI, VGA og udtag til strøm. 
 


 

På venstre side er der et Kensington låsepunkt, LAN, to stk. USB 3.0, kortlæser samt jackstik til henholdsvis mikrofon og lyd.