Test: Panasonics Toughpad FZ-A2 Toughpad

Smartphone/tablet d.  11. november. 2016, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 16993 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 12962,00
Produkt udlånt af: Panasonic.com
DK distributør: n/a

Layout / Design

Designmæssigt må man sige at Toughpadden skiller sig ud, i forhold til de fleste andre tablets på markedet. Hele vejen rundt i kanten er monteret en sort beskyttelsesramme, mens stykket mellem ramme og skærm er sølvgråt.  
 


Skærmen er værd at bemærke med en full HD opløsning, samt anti refleksiv behandling, så man rent faktisk kan bruge den udendørs når solen skinner. 
 


Under skærmen findes de fysiske knapper i form af de allestedsnærværende tænd/sluk samt volumen op/ned, men også ekstra genvejstaster som man selv kan konfigurere. 
 


Bagsiden udgøres af en metalplade med en lidt grovere struktur end man ellers ser, hvilket ser lidt mere industrielt ud, men til gengæld heller ikke er modtagelig overfor ridser og skrammer som en glat overflade ville være. 
 


Bagsiden kan klikkes af med at par knapper i bunden, og herefter er der fri adgang til batteriet. batteriet kan lige så let klikke ud og udskiftes, hvis behovet skulle opstå. Bag batteriet gemmer sig også SIM-kort slottet, der selvfølgelig er obligatorisk til denne type tablet. 
 


 

Sammenlignet med en Samsung Galaxy Tab er størrelsesforskellen til en almindelig tablet tydelig. Forskellen i tykkelse er mest markant, mens forskellen i bredde svarer til beskyttelsesrammen. 
 


Den medfølgende stylus pen klikkes fast i siden, så man altid har den ved hånden, og fastgøres for at undgå at den tabes eller bliver væk. Gummisnoren er fleksible og kan udvides således at hele tablettens skærm kan nås med pennen. 
 


I bunden er kobberkontakter og små indhak, som er nødvendige for at montere tabletten i en dockingstation. Panasonic leverer talrige forskellige docking-løsninger tilpasset forskellige miljøer. De grå kontakter i hver side er til at frigøre bagsiden, så man kan komme til batteri og SIM-slot. 
 


I toppen er der ikke noget at bemærke på denne version, men der er tydeligvis plads til udvidelser her.  
 


I højre side finder vi det lille indhak til stylus-pennen, og indgangen til strøm, der gemmer sig bag en lille låge. 
 


I venstre side er endnu et par låger, der gemmer på en USB-C indgang, HDMI, USB 3.1, jackstik og kortlæser. 
 


Lågerne åbnes ved at skubbe til siden, og trække ud. Let og ligetil, men selvfølgelig ikke så let som hvis der ingen låge var - men det er jo så den pris man må betale for at få en vandtæt tablet.