Test: Panasonics Toughpad FZ-A2 Toughpad

Smartphone/tablet d.  11. november. 2016, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 16991 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 12962,00
Produkt udlånt af: Panasonic.com
DK distributør: n/a

Test

Panasonics Toughpad-serie er specifikt til professionelt brug i barske miljøer som fabrikker, boreplatforme eller sågar i ørkenen. Jeg har desværre ikke lige en boreplatform ved hånden, er testen foregået i et lidt mindre barskt kontor og hjemmemiljø. 

Da Toughpadden påstås at kunne holde til en del, har jeg udsat den for lidt af hvert. Toughpadden skulle være støv og vandtæt, samt kunne holde til fald fra op til 1,2m, men da der trods alt er tale om et ret dyrt produkt, har jeg afholdt mig fra de helt ekstreme prøvelser. Jeg har testen igennem haft den med lidt rundt i en taske uden at tænke på yderligere beskyttelse, haft den med ude i regnvejr, "spildt" en kop vand ud over den og så fik den også lov til at overnatte på min altan en fugtig efterårsnat med omkring de 5 grader. Min et-årige datter fik også lov til at teste holdbarheden, og selv om den lystigt blev kastet rundt med, var hverken det eller de andre prøvelser til at se efterfølgende. 
 


Selv om Toughpadden er lidt større end andre tablets på markedet, følte jeg det egentlig ikke som en voldsom stor forskel i forhold til den Samsung Galaxy tab vi ellers benytter i husstanden. Dette skyldes at jeg med Toughpadden sparer det cover, som Samsung tabletten normalt er iklædt, for at beskytte mod slag og stød, særligt under transport. Til børnefamilier kunne jeg sagtens se det gode i at have sådan en tablet her, da man ikke behøver de her store (og grimme) gummi covers man ofte ser.

Hvis man som jeg under testen har tabletten med sig rundt både ude og inde, er det en fornøjelse ikke at skulle bekymre sig om vind og vejr, og om tabletten nu bliver beskadiget når den rasler rundt i tasken under transport. Særligt udenfor og "i marken" kommer skærmen desuden til sin ret, både fordi den er anti-reflektiv men også fordi IPS-panelet giver en glimrende betragtningsvinkel og dermed gør det muligt at stå flere omkring tabletten og alle få et godt billede. Under testen fandt jeg ikke den medfølgende stylus særlig anvendelig, men hvis man skal tegne eller for eksempel skrive under på tabletten, kan jeg godt se meningen med den. 

Den ekstra ramme omkring skærmen giver plads til flere fysiske knapper, og jeg fandt det faktisk ganske brugbart, at kunne konfigurere et par af disse som genveje til mest brugte apps. Et lille minus er dog, at power-knappen forekommer mig en anelse sløv i optrækket. Af og til blev jeg faktisk i tvivl om trykket var registreret, og nåede at trykke yderligere et par gange før skærmen kom til live igen.

Softwaremæssigt har Panasonic valgt at lægge sig tæt op af Googles originale Android version, og dermed ikke opfundet deres egne små ændringer i grænsefladen. Det var jeg faktisk ret godt tilfreds med, da man dermed får en mere "ren" Android oplevelse. Hastigheden med navigation i menuer og indlæsning af apps har jeg ikke noget negativt at sige om, da oplevelsen er god og flydende hele vejen igennem. Det skulle den også gerne være, når man tager specifikationerne i betragtning. 

 

Benchmark

For at sætte lidt tal på ydelsen, kører vi et par benchmarks. Første test er i Antutu, der tester både grafik, processor og RAM: 
 


Toughpadden slår med en god margin de andre mobile enheder, som vi har haft til test, så ydelsen er bestemt i den bedre ende. Retfærdigvis skal det dog siges, at de nyeste mobile enheder som Samsung Galaxy S7 og Oneplus 3 har fået et kraftigt boost i ydelsen, og ligger et godt stykke over de 100.000. 
 


Selv om det "bare" er Intel HD4000 grafik integreret i processoren, ligger resultatet meget højere end sammenligningsgrundlaget, og ifølge Futuremark faktisk på linje med en iPhone 7, og ca. 20% højere end en Oneplus 3. 
 


Panasonic lover en batterilevetid på op til 9 timer, hvilket vi ikke helt kunne få ud af den ved afspilning af film eller PCMarks batteritest hvor det blev til i underkanten af henholdsvis fem og seks timer. Under almindelig on-off brug med lidt internet-surfing, installering af diverse apps og kørsel af lidt benchmarks holdt batteriet dog fint en hel dag, og med ca. 20% tilbage ved dagens afslutning. 
 

Kamera

For at teste det integrerede kamera, tog jeg toughpadden med udenfor en grå efterårsdag, og tog et par billeder i lokalmiljøet.
 

 


Kameraet gør ikke meget for at kompensere for den lidt kedelige efterårs-stemning. 
 

 


Et par closeups med lidt farver på understreger, at kameraet ikke gør meget for at få farverne til at fremstå deres bedste.
 

 


Selv om kameraet har både HDR og nat-indstilling havde den det lidt svært i dårligt lys, hvilket måtte kompenseres med høj iso og billedstøj.