nForce 5 er en bred palet, som kan være svær at overskue. NVIDIA fortæller at nForce 5xx serien er til dekstop-brugerne og består af fire forskellige udgaver med hver sine features. Udover disse fire chipsets findes der to andre udgaver. Det ene er nForce 5 Go som naturligvis er udviklet til bærbare computere og bærer "Go" betegnelsen. Endelig er der nForce 5 Professional, som henvender sig til professionelt brug. Primært i workstations og servere, men også på den professionelle desktop er nForce 5 Professional egnet.
I første omgang vil vi kigge på nForce 5 serien til desktops og komme ind på nForce 5 Go og nForce 5 Professional i en senere artikel af nForce 5 føljetonen. Så videre til nForce 5xx serien.
nForce 5xx kommer fra starten i fire varianter.
High-end delen er uden tvivl den mest interessante og derfor vil vi fokusere meget på nForce 590 SLI. Men lad os først se på forskellene imellem de tre udgaver, som klart bliver de mest interessante.
Som det kan ses er 590 SLI og 570 SLI meget ens. 590 SLI byder på 2x16 PCI Express lanes til SLI, men som vi tidligere har bemærket her på siden, så kan SLI sagtens køre med fornuftig ydelse med helt ned til 4 PCI Express lanes, så det skal man ikke stirre sig blind på.
De to forskelle imellem 590 SLI og 570 SLI, som gør en reel forskel er LinkBoost og Max Overclocking. LinkBoost vil vi kigge på om lidt, men for lige at runde Max Overclocking dækker det reelt over at man udvælger de bedste chipsets fra waferen og bruger dem som nForce 590 SLI chipset frem for 570 SLI chipset. Dertil kommer at NVIDIA har nedlagt en række specifikation for hvordan et 590 SLI bundkort skal designes, hvilket skulle gøre 590 SLi til det naturlige valg for overclockeren i følge NVIDIA.
En detalje, som er værd at bemærke er at de to SLI chipsets består af to chips (som set på nForce 4 X16), hvorimod at 570 Ultra er single-chip.
For lige at runde nForce 550, som altså ikke er med her i oversigten, så er det NVIDIA's entry-level model som de primært regner med at afsætte igennem OEM-kanalen og ikke på retail-markedet. Chipsettet er single-chip og tager man udgangspunkt i 570 Ultra, så savner 550 to af de seks SATA-porte, har kun én Gigabit LAN forbindelse i chipsettet og har ikke NVIDIA's FirstPacket teknologi.