Kortets Design
Som tidligere nævnt, arbejder Sapphire altid med Ati's reference-PCB, og kortet her er ingen undtagelse. Eneste forskel er den blå farve, som er meget brugt disse tider. Den blå farve og den store aluminiumprofil, får kortet til at fremstå meget stilrent, efter min mening.
Selvom kølerens design tydeligvis er præget af Sapphires logo, er det langt fra lige så iøjnefaldende, som de klistermærker med producentens logo, der plejer at være på grafikkort.
Trods køleløsningen er forarbejdet i aluminium, er kortet forholdsvis tungt, i forhold til sin størrelse. Som det ses, er kortet ikke ret langt(17cm) - en ting der er en klar fordel, især når vi snakker barebones og HTPC'ere. Når nu vi er ved emnet, kan man sige, at også køleren er perfekt til formålet.
Siden der ofte kun er plads til en ekstremt lav køler i en barebone, er løsningen med en lille køleprofil på forsiden af kortet, forbundet med en større på bagsiden med heatpipes, helt igennem ideel.
Dog havde jeg helst set en passiv løsning, når nu vi snakker mid-end. Desværre har Ati haft nogle problemer med varmeudviklingen i deres x1000-serie, så det kan man ikke helt bearbejde Sapphire. Alligevel har Gigabyte en passiv model af samme kort. Altså havde det været muligt, hvis køleløsningen var mere effektiv.
En ting der er lidt foruroligende, er kontakten mellem ram og køler, som er klaret med et tykt lag termisk tape, som på mit Club3D Geforce6800.
Dette er en rigtig skidt løsning, da tapen virker som isolering. Derudover er det stort set umuligt at skifte køler, da tapen klæber rigtig godt. Man kan så sige, at kølerskift på omtalte kort er unødvendigt, men alligevel.
Stikkene bag på kortet, er som på andre midend grafikkort:
Ét VGA stik
Ét DVI stik. Og
ét TV-out stik