Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: freak_master
Oversættelse: freak_master

Pristjek på  1305,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Overclocking



Valideringslink: https://valid.x86.fr/z0nikb


TUF bundkortet er bestemt ikke lavet til at hive alle MHz ud af en CPU og RAM. Det er ikke nemt at isolere til minus grader, som jeg bliver nødt til med den køler jeg bruger, og indstillingerne er ikke helt så mange som det tidligere testet Maximus bundkort. Det var endda ikke muligt at indstille tRP, som er en primær timing. Istedet fandt jeg ud af at denne indstilling følger tRC, så sætter man tRC til 18, så følger tRP med og sætter sig selv til 18. Da dette er primære timings forstår jeg slet ikke hvorfor man ikke får fuld kontrol. De fleste vil altid køre med samme indstillinger på disse timings, men jeg kunne godt tænke mig at få kontrol over tRP, så jeg kan indstille RAM til præcis hvad jeg vil. Sekundær og tertiære timings har man dog fuld kontrol over, hvilket gør at det giver endnu mindre mening ikke at have kontrol over tRP.
Underlig indstilling af RAM til side, så endte jeg med slet ikke kan kunne hæve RAM hastigheden. RAM kører derfor 3200MHz, men jeg fik strammet timings lidt op. Jeg endte på 14-16-16-34 1T, hvor disse Corsair standard har 16-18-18-36 2T primære timings. Jeg kunne også stramme tRFC op. tRFC er en sekundær timing som bundkortet faktisk godt kan ændre på ved hver reboot under "RAM training" der sker under POST. Bundkortet fik sat alt mellem 625 og 690 tRFC ved auto, men jeg fik det til at starte ved 525. Så sammenlignet med Maximus kortet ser vi lavere hastighed, men også strammere timings.

 

3Dmark:
 


Overclocket har bestemt givet en del point her, men vi ser stadig TUF kortet være en smule bagud Maximus kortet.

 

Aida Extreme:
 


Maximus kortet viser sig som kongen af RAM overclocking i AIDA64. Det var det kort jeg kunne komme længest med, og vi kan også se at det viser sig på grafen.

 

Cinebench R15:
 


Her ligger alle bundkort meget tæt.

 

CrystalDiskMark 6.0:
 


Her ligger alle bundkort igen ret tæt, udover i sekventiel skriv for TUF kortet, her er der ikke sket noget med et overclock.

 

PCmark8:
 


Igen ligger alle bundkort ret tæt, udover TUF kortet i Home der ikke helt kan følge med.

 

PCmark10:
 


Her klarer TUF kortet sig ganske fint, med næsten samme point som Maximus kortet.

 

SuperPI:
 


Igen ser vi Maximus kortet være et stykke foran TUF kortet.

 

wPrime:
 


Her ender Z370-G og TUF kortet med at yde næsten ens, med en lille fordel til Z370-G.