Netværkskortet er dejlig diskret og uden eksterne antenner. Selvom udkastet til 802.11n benytter MIMO-teknologien, så ser det ud til at man fint kan slippe for det virvar af antenner, som prægede en række af MIMO-produkterne - glimrende.Kortet er simpelt og har to blå dioder som er synlige for brugeren. Den ene diode fortæller at kortet er tændt og den anden signalerer at der er aktivitet. Herunder er lidt billeder af netkortet:
Installationen af netkortet burde jo være en smal sag og umiddelbart starter den også glimrende. Følgende billedserie illustrerer forløbet:
Linksys' introduktion er nemt at forstå og man er (forhåbentlig) ikke i tvivl om hvad man bør vælge.
Ikke overraskende skal en license agreement også accepteres
Filerne installeres...
Og så skal netkortet vel bare sættes i..?
...ikke helt. Bedst som man tror alt er på plads, så blander Windows sig og fortæller at softwaren ikke er godkendt...
Nok ikke alle brugere tør fortsætte her, hvilket desværre kræves for at få netkortet i gang
Endnu en advarsel...
Men endelig kopieres driverfilerne over og netkortet kan tages i brug. Ikke helt så glat, som man bør forvente af en producent som Linksys - umiddelbart kan vi godt forestille os at denne omgang kan give anledning til en del supportopkald fra brugerne, så lad os håbe at Linksys kan finde en bedre og mere tillidsvækkende løsning.
Når kortet endelig er installeret er der dog ingen problemer. I vores test-forløb havde vi to netkort til test og begge fungerede upåklageligt i testperioden. Vi oplevede heller ingen udfald i netværksforbindelsen undervejs - uanset om vi benyttede 802.11b, 802.11g eller draft-802.11n - sådan skal det bare være.
Inden vi kigger på routeren, så vil vi dog lige kigge nærmere på Linksys Wireless Network Monitor. Det er i al sin enkelthed Linksys' egen software til at forbinde netværkskortet til routeren. Nogle vil sandsynligvis foretrække Windows' egen Zero Configuration, men Linksys lille program gør det glimrende. Eneste anke er at programmet har en tendens til at bruge en del systemresourcer - gerne omkring 15MB - hvilket er en del, når man tager i betragtning at funktionen er forholdsvis simpel.
Programmet har dog en fin brugerflade og er især anvendeligt, hvis man har flere netværk at skifte imellem. Som det ses på billedet herunder, så vil det nemlig meget gerne tilknytte en profil til et netværk, når man første gang opretter forbindelse til det.
Programmet giver en fin oversigt over tilgængelige netværk og viser både hvilken kanal netværket bruger, signalkvaliteten og hvilken type kryptering, som netværket benytter. Brugbar information.
Profilen oprettes nemt og hurtigt.
Siden Link Information giver en ganske begrænset information om netværket, som det ses herunder:
Men vælger man "More information", så dukker der pludselig en mængde brugbar info op. Blandt andet hastighed for afsendelse og modtagelse af data, signalstyrke og kvalitet, driverversion og meget andet. Glimrende oversigt, som giver langt mere info end Windows Zero Config.