Linksys WRT300N er bestemt ikke svær at finde i butikken. Bare kig efter den store æske, der lover 4x hidtil kendt rækkevidde og hele 12x hidtil kendt hastighed.
Routeren, som udgør testproduktet er som vævnt WRT300N router, der her er i version 2. Version 2 udgaven er den eneste udgave, som vi får at se i Europa, hvor man i Nordamerika også havde både en version 1 og en version 1.1 Forskellen ligger i indmaden, hvor version 2 benytter Atheros Xspan chipset (det samme som vi så, da vi testede Trendnets TEW-631BRP router), hvor at version 1 benyttede Broadcoms Intensi-Fi chipset.
En anden detalje er at der i version 2 findes en Intel CPU - nærmere bestemt en Intel IXP425. Version 1 benytter en Broadcom CPU. Der rapporteres dog ikke om hastighedsforskelle eller ændringer i funktionalitet imellem de to routere, hvilket for så vidt også kan være lidt ligegyldigt, da Linksys skarpt adskiller deres EU-produkter fra deres produkter til det nordamerikanske marked. Det skal dog siges at der til de matchende netkort (WPC300N) også benyttes forskellige chipsets (Broadcom og Atheros) og dér er det blot vigtigt at man ikke blander US og EU produkter. Forsøger man alligevel, viser det sig at man langtfra når de lovede 300Mbit, men snarere omkring 100 - 120Mbit og så kan man jo lige så godt satse på en enhanced udgave af 802.11g.
Måske for at kende forskel, så har routeren også fået en mindre designoverhaling i version 2.0, hvor Linksys har udskiftet den blå-lille kulør med en sølvfarvet, der er langt mere diskret og noget pænere. Det er nu også fint nok for routeren i sig selv er ikke noget designstykke. Dens to antenner suppleret med en flad plade får den til at ligne noget som Neil Armstrong og Buzz Aldrin havde med på deres første månevandring.
Foran på roteren finder vi en række dioder, der fra venstre mod højre fortæller om der er strøm på routeren, om hvilke af de 4 ethernet-porte, der har forbindelse, om der er forbindelse via WAN-porten (til eksempelvis internet), om wireless er slået til og endelig fortæller den sidste diode om der er sat kryptering på wireless-forbindelsen.
Bagpå finder man de fire ethernet-porte og porten til WAN. Dertil en reset-knap og så stikket til strømadapteren. Omkring strømadapteren skal det lige nævnes at den er dejlig lille og fylder cirka en tredjedel af hvad den gjorde på Linksys populære WRT54G router.
Hvis man lurer på at gemme apparatet væk eller hænge det op på en væg bliver man slemt skuffet. Routeren har nemlig ikke monteringshuller til en vægmontering. Dette skyldes at routeren er forholdsvis følsom omkring antennesignalet og montering langs en væg vil absolut ikke give hastigheder i nærheden af det lovede. Det er prisen man betaler for hurtigt udstyr og så må æstetikken komme i anden række.
Inden vi kigger på interfacet i routeren, så vil vi lige vise det tilbehør, som Linksys sørger for. Nemlig en fin mappe med driver-CD og så er ganske grundig og udførlig manual.
To øvrige ting - som vi dog ikke har taget billeder af - er et medfølgende RJ45-kabel samt en fod, som gør at routeren kan stå oprejst. Nok om det udvendige - lad os se hvad routerens interface byder på.