Test: Asus ROG Phone 8GB / 512GB + GameVice bundle

Smartphone/tablet d.  25. juni. 2019, skrevet af Lyngze 2 Kommentarer.  Vist: 13352 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på ASUS Shop ROG Phone 512 GB 6599,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Tilbehør til ASUS ROG Phone

 

 

Vi har fået den store pakke tilbehør tilsendt med vores review sample, og man kan roligt sige at der er lidt til enhver smag. I grove træk kan man dele det op i gamer tilbehør i form af AeroActive Cooler, Gamevice og TwinView dock, produktions tilbehør i form af Professional dock og Mobile Desktop Dock, samt tilslutnings tilbehør i form af ASUS' WiGig display dock.
 

AeroActive Cooler


I pakken sammen med ASUS ROG Phone finder vi også deres AeroActive Cooler, som er intet mindre ekstremt end et dedikeret køler/blæser addon til telefonen. Det må siges at være lidt ud over det sædvanlige og det er da også første gang jeg ser noget i den stil til en telefon. Addon'et sættes i telefonens tilslutningsport på siden og klikkes så om telefonens bagside, hvorefter den sidder fast på telefonen og er klar til at blæse løs hvis der skulle være brug for det. Det lyder måske mest af alt lidt tosset, og som meget overkill, men giver i og for sig god mening, og giver da også et, omend temmeligt lille, boost i ydelse ift. ikke at benytte køleren. Omvendt har man dog også pludseligt tilføjet en blæser, og dermed aktiv køling, til en ellers passiv kølet telefon. Det betyder også at der kommer støj, omend er den rimeligt begrænset og ignoreres rimeligt nemt hvis man har lidt lyd på spillet eller bruger headset.


   



Gamevice


ASUS Gamevice er navnet på de controllere som kan tilsluttes ASUS ROG Phone og transformere telefonen til noget der faktisk ligner en håndholdt spille konsol som vi kender den fra Playstations PSP/Vita eller Nintendos Switch. Det fungerer i praksis ved at de to controllere har et indhug der passer til telefonen, og pga. gummi båndet imellem de to controllere bare kan glides ind over telefonen, hvorved de faktisk sidder fast, også uden at det føles billigt eller man skal være bange for at telefonen ryger ud hvis man slipper den ene side. De to controllers tilsluttes telefonen vha. USB-C som sidder fint gemt i det lille indhug, så man behøver faktisk stort set ikke tænke på at de skal tilsluttes, det sker af sig selv når man glider dem på telefonen.


    


Gamevice ser ikke bare rigtigt fint ud, men kvaliteten er samtidigt også god og man ikke er bange for at telefonen falder ud. Det er dog meget forskelligt i hvilke scenarier man faktisk kan udnytte controlleren, da mange spil ikke understøtter, eller i hvert fald ikke understøtter controllere ordentligt. F.eks. kunne jeg i PUBG mobile godt flytte sigtet en smule med den højre analog pind, men ingen af de andre knapper virkede til at gøre noget. Det samme var historien i Asphalt 7, hvor der ellers var controller options og vist billeder af controls, det virkede bare ikke. I programmer som Steam link virkede det dog over al forventning, og da layoutet er lidt en blanding af XBox og PS controlleren skal der ikke meget til for at bruge enheden - og den var fuldt kompatibel med spil igennem Steam link. Ligeledes var der gode oplevelser med en tilfældig Nintendo DS emulator fra Play Store, som også uden videre fungerede med Gamevice. ASUS har også inkluderet en app til at give et samlet overblik over spil med support for Gamevice, nemlig Gamevice Live som vi kigger lidt mere på i næste afsnit.

Prisen på ASUS Gamevice er i skrivende stund 659 DKK på ASUS store, en hæftig pris for et stykke tilbehør til en telefon, men ikke desto mindre får man faktisk en controller i fornuftig kvalitet. Den kan dog umiddelbart kun benyttes med ASUS ROG Phone, og udnyttelses mulighederne er endnu lidt begrænset, da den ikke kan benyttes i alle apps.
Indtil d. 30/6-2019 får man desuden ASUS Gamevice med i købet, når man køber ASUS ROG Phone igennem ASUS shoppen.



TwinView dock


Lidt i samme dur som Gamevice har ASUS også udviklet denne dock til at få noget der ligner en Nintendo DS med intet mindre end 2 skærme som kan benyttes i spil, eller til multitasking, f.eks. walkthroughs eller anden info imens man spiller et spil. TwinView dock tilføjer desuden et ekstra batteri på hele 6000 mAh så der er lidt ekstra juice til farten, selvom den nok også ryger lidt hurtigere pga. den ekstra skærm. Skærmen er faktisk på papiret ens med den der sidder på ASUS ROG Phone, måske pånær opdateringshastigheden som bliver sat til 60 Hz så snart du putter telefonen i docken. Docken tilføjer også et par fysiske shoulder knapper til brug i spil. På samme måde som med Gamevice controlleren tror jeg dog at det er begrænset hvilke spil der faktisk undersøtter dette, især fordi det ikke ligefrem er en platform der er specielt udbredt.



Når det ellers er understøttet virker det faktisk rigtigt fint som i f.eks. Asphalt 9 på øverste billede, hvor man har kort og controls på nederste skærm og selve spillet på øverste skærm. Det frigør noget rum til faktisk at se hvad der foregår i spillet, samtidigt med at man kan have mere information fremme uden at det bliver for klemt. I alle andre spil jeg prøvede var der dog ingen understøttelse for dette og spillet åbner altså bare på den ene af skærmene som det f.eks. er tilfældet med Fortnite som ses på næste billede. Til gengæld kan du så bruge den anden skærm til hvadend du nu synes, som f.eks. kamera, internet, video eller andet. På samme måde fandt jeg heller ikke rigtigt nogen brug af de to fysiske shoulder knapper, som måske, måske ikke er understøttet på en eller anden måde i nogen spil.

Selve docken fungerer egentligt fint og er i god solid kvalitet. Der er desuden en padel bag på øverste del af docken som man kan bruge til at låse telefonen så docken ikke giver slip på telefonen under brug eller transport. Docken er dog temmelig tung at bruge, især i forhold til telefonen selv. Docken tilføjer faktisk 416 gram, altså over det dobbelt af telefonens allerede forholdsvist hæftige 200 grams vægt.

Prisen for ASUS TwinView dock er på hele 1899 DKK, noget af en pris for et stykke tilbehør. Selvom man får både ekstra skærm og udvidet batteri, er jeg lidt i tvivl om hvor meget man faktisk kan bruge det til, og når man samtidigt når op i et prisleje hvor man næsten kan købe en dedikeret håndholdt konsol, er det måske til den høje side synes jeg, medmindre man har specifikt behov for nogen af de ting TwinView bidrager med.



Professional dock


ASUS ROG Phone er ikke kun "fun and games", den kan faktisk også benyttes til mere konstruktive og fornuftige ting. Med Professional docken, eller Professional dongle som den måske burde have heddet, får man mulighed for at tilslutte telefonen som hjernen i et lille kontor setup. Donglen tilføjer en HDMI udgang, 2 stk. USB 3.0 og et ethernet stik. Derudover har den også en USB-C port, som kan bruges både til opladning og data overførsel.



Donglen fungerer ganske nemt, og skal blot tilsluttes til porten på siden af telefonen, det er dog en vigtig detalje at det SKAL være til USB 3.0 tilslutningen på siden af telefonen, da den ikke virker optimalt i den almindelige USB-C indgang på telefonens bund, her kunne den kun opfange ethernet porten, men HDMI udgangen virkede ikke.
Jeg oplevede dog at der var lidt forsinkelse på input fra telefonen over HDMI, især i forhold til ASUS WiGig forbindelse som vi kigger på senere. Ikke lige hvad jeg havde forventet, og ikke noget jeg ville bruge til gaming af nogen art. Det er dog fint til hvis man af og til har brug for at kunne fremvise en powerpoint på storskærm, skulle redigere lidt dokumenter eller bare vil browse på en større skærm. Donglen er ikke specielt stor og kan sagtens være med i en jakkelomme, taske eller lignende. Mus og tastatur virker desuden ganske fint med Android.



Prisen for ASUS Professional Dock ligger på 649 DKK, så det er også lidt af en mundfuld for et par ekstra porte. Har man dog bare behov for at kunne ordne lidt på farten af og til og vil slippe for at have en ekstra computer med eller måske skulle investere i en ekstra PC i det hele taget, ja så er pengene givet ganske fint ud.



Mobile Desktop Dock


Lidt i samme dur som med Professional Dock har vi her med en decideret dock at gøre, som måske er til det lidt mere permanente setup. Så har du nogen af behovene fra Professional Dock, men brug for endnu flere tilslutninger og et lidt mere etableret look, så er Mobile Desktop Dock måske noget for dig.



Af tilslutninger får man bagpå ikke mindre end 4 USB 3.1 tilslutninger, ethernet kabel, display port eller HDMI, kombineret 3.5 mm jack til både lyd og mikrofon samt et 3.5 mm jack til mikrofon alene. På siden er der desuden en SD kort læser.



På siden finder vi dockens SD kort læser samt input fra computeren, så man har mulighed for at slutte computerens video til docken her og køre på en skærm med samme kabel, så man kan skifte mellem mobil og PC med et enkelt klik på en kontakt på docken. Man har formentligt også mulighed for at køre noget styring af mus og tastatur ind over docken på denne måde så man ikke behøver at skifte mellem to sæt mus og tastatur, men ASUS kommer ikke nærmere ind på hvordan dette skal sættes op i deres vejledning.



I modsætning til Professional Dock der var en dongle, til at have med på farten, får du her en dedikeret dock som reelt set kan være en del af en fast arbejdsplads. Jeg har flere gange tænkt om vi her ser på noget der kunne være en del af fremtidens arbejdsplads, hvor man har muligheden for mange af de ting man har i kontormiljøet i dag, godt med USB indgange, kortlæser, etc. samtidigt med at man bare bruger enheden man alligevel har på sig. I fremtiden kommer vi nok til at se lignende løsninger med endnu flere muligheder, og hvor den måske kan erstatte PC'en helt og aldeles.

Jeg havde desværre ikke fået nogen lader med i review kittet, hvorfor jeg desværre ikke har kunnet afprøve docken her i praksis, da den kræver at man har tilsluttet ROG Phone laderen, eller i hvert fald noget tilsvarende, hvilket jeg desværre ikke havde liggende. På papiret ser det dog rigtigt lækkert ud, men jeg frygter dog lidt at man kommer til at se samme forsinkelse på input som med Professional Dock'en, hvilket nok var lidt mere end jeg ville acceptere hvis det skulle være en del af min daglige opsætning.

Prisen på ASUS Mobile Desktop Dock er på 1119 DKK, så man får også lov at betale for sagerne. Men har man behov for et fast setup og ønsker at kunne bruge telefonen på denne måde så er der i hvert fald mulighed for det her.



WiGig Display Dock


Til sidst har vi et lille guldkorn fra ASUS, nemlig en trådløs skærm delings "dock". Jeg ved ikke hvor meget jeg faktisk vil kalde det en dock, da man reelt set ikke har nogen fysisk "docking" med telefonen, men det er navnet ASUS har givet den. Der er mere konkret tale om en anordning man tilslutter sin skærm og som ASUS ROG Phone så trådløst kan koble op til og dele skærm indholdet.



I praksis fungerer enheden ved at du forbinder den til skærme via HDMI, sætter strøm til, og så er det ellers bare at forbinde via "WiGig" indstillingen på ASUS ROG Phone. I praksis er der tale om en implementation af WiFi, og opkoblingen fungerer meget på samme måde med access point navn og kodeord som skal indtastes, kodeordet står endda bagpå enheden som man kender det fra routeren derhjemme.



 

Jeg må indrømme at jeg var rimelig skeptisk da jeg først så denne enhed, jeg har før prøvet skærm deling via smart TV og lignende, hvilket i bedste fald har virket, men med kæmpe forsinkelse og ofte også med støj i billedet. Dette var dog ikke tilfældet med WiGig docken her, meget lav forsinkelse som sagtens kan bruges til spil, samtidigt med at billedet var klart og tydeligt. ASUS lover da også latency på kun 20 ms, som må siges at være ganske pænt for en trådløs forbindelse . Rækkevidden på enheden kunne dog godt være bedre, da jeg oplevede nogen udfald og enkelte episoder med støj i billedet når jeg sad godt lænet tilbage i sofaen en 4 meter væk fra modtageren. Hvis man sidder rimeligt tæt på enheden er det dog en rigtig fin løsning, personligt havde jeg dog nok gerne set længere rækkevidde så man selv i værste fald ikke skulle være bekymret for udfald i det mindste.

Prisen for WiGig docken ligger på 3049 DKK, som er noget af en mundfuld for at få billedet fra telefonen op på skærmen, også selvom det foregår med lav forsinkelse. Især taget den manglende rækkevidde i betragtning. Personligt synes jeg ikke det er pengene værd, selv om det var en god oplevelse at spille på den store skærm derhjemme.


På næste side tager vi et kig på hvordan telefonen har været at bruge samt lidt benchmarks.

 

 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
26-06-2019 12:34:51
Svar/Indlæg:
4295/306

Tak for en super god test og gennemgang. Meget detaljeret og gode billeder! 🙂



PClausen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-07-2019 10:55:01
Svar/Indlæg:
6/0

Jeg melder mig til den kommentar ovenfor. Endelig en super fed gennemgang af en rimelig blæret gamertelefon 😀 Testen er også super hjælpsom for sådan en mama som mig, som måske ikke er 100% så klog på området som min søn. Han nikker anerkendende og siger også at det er en fed test og en fed telefon. Vi må vidst hellere se om vi ikke skulle finde lidt penge til at få fat i sådan en!



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 08-07-2019 20:00:53.