Test: Asus ROG Phone 8GB / 512GB + GameVice bundle

Smartphone/tablet d.  25. juni. 2019, skrevet af Lyngze 2 Kommentarer.  Vist: 13237 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på ASUS Shop ROG Phone 512 GB 6599,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 

Inden vi kommer alt for godt igang med den store tilbehørs pakke tager vi først et kig på selve telefonen og ser hvad vi har med at gøre her. Allerede ved første øjekast er der ikke meget tvivl om at man her har med en lidt anderledes telefon at gøre. Selve udseendet er råt og giver faktisk lidt samme udtryk som man måske kan få fra ASUS' desktop eller bærbare gamer PC'er, med RGB LED lys og hele svineriet. Om man så er til den slags er nok et spørgsmål om ens personlige smag, men man kan ikke sige meget andet end at den har gamer looket.


    


Kigger vi udelukkende på fronten af telefonen kan vi se den store 6" skærm omgivet af et sæt højttalere, hvor man for en gangs skyld får rigtig stereo lyd med et par mobil højttalere, og de vender rigtigt i forhold til at have underholdning på skærmen, samtidigt med at det er en tand sværere at dække højttaleren med hånden, noget jeg personligt ofte har problemer med med højttalere placeret i bunden af telefonen. Telefonen virker dog temmeligt stor ift. hvad man efterhånden er vant til i dag, på trods af at skærmen "kun" er på 6". Der er ingen tvivl om at det er en stor skærm, men ved siden af min Vivo Nex S med en 6.59" skærm virker ASUS ROG Phone ikke markant mindre. Der er også kun 3 mm forskel i højde og 1 mm i forskel i bredden på de to telefoner.



På bagsiden finder vi lidt flere af de rå detaljer, et noget atypisk design her på bagsiden, med hårde kanter, hvor vi ellers er vant til symmetri og bløde kanter. Selve bagsiden er lavet af en blanding af glas, som vi efterhånden er vant til, men også præget af plastik i den nederste del på billedet, hvor der er hvad ligner ventilationshuller, noget som også må siges at være temmeligt atypisk for en smartphone. Det er også på bagsiden at vi finder nogen af de mere kendte komponenter som kamera og fingertryksensor. Fælles for begge disse er et lidt kantet udtryk. Fingertryksensoren er placeret rimeligt højt i forhold til mange andre telefoner jeg har benyttet, samtidigt er den også placeret en smule forskudt til venstre. Midt på bagsiden finder man til sidst ASUS ROG logoet, som er udstyret med RGB LED lys, som kan programmeres via en app på telefonen med effekter og farver, på samme måde som vi kender det fra gamer PC'en.



På trods af fingertryksensorens placering havde jeg ikke udprægede problemer med at nå den, og på grund af den aflange udformning af sensoren er der også en rimelig god mulighed for at ramme sensoren hvis du bare sætter den nogenlunde rigtigt. Jeg kunne dog godt forestille mig at det kunne give problemer hvis man har lidt mindre hænder. Personligt passede det meget godt med en udstrækt finger i normal holdeposition. Det kræver dog lidt tilvænning at bruge sensoren, og jeg oplevede især i starten at den ikke lige var hvor jeg forventede at den ville være.



Hvis vi kigger i bunden af telefonen ser vi de vante tilslutninger, USB-C til opladning og tilslutning til PC'en. Man kommer desuden til at bruge USB-C porten, uanset om du er typen som stadig overfører billeder til din PC via USB kabel, da telefonen ikke understøtter trådløs opladning. Ved siden af finder vi også det gode gamle 3.5 mm jack stik, som efterhånden er en sjældenhed, personligt synes jeg dette er et plus, da det trods alt sker at man gerne vil tilslutte et par højttalere eller høretelefoner som endnu ikke er udstyret med bluetooth.



På toppen er der ikke nogen tilslutningsmuligheder af finde, men der er blevet plads til et hul til hvad jeg formoder er den indbyggede mikrofon, ASUS har dog ikke selv skrevet noget om dens funktion, og placeringen er lidt spøjs til en mikrofon, men ASUS har inkluderet hele 3 mikrofoner på telefonen, så hvorfor ikke.



Kigger vi på telefonens højre side finder vi sluk og lyd knapperne. Knapperne føles solide og lidt hårde, de har desuden et godt "klik" når man trykker på dem. Der er derudover blevet plads til endnu en mikrofon tæt ved telefonens top.



På venstre side finder vi noget af det der gør ASUS ROG Phone lidt mere speciel, nemlig endnu et sæt USB tilslutninger. Denne gang af den to delte USB 3.0 slags som jeg vidst ikke har set meget brugt siden Samsungs Galaxy S5. Men den ekstra båndbredde kan også bruges til lidt af hvert med tilbehøret der kan tilkøbes til ASUS ROG Phone. Mere om det senere. Den ekstra port på siden virker måske let overflødig når man samtidigt har USB-C forbindelsen i bunden af telefonen, men der er faktisk en slags mening med galskaben når man kigger på tilbehøret til telefonen. For at undgå støv i porten har ASUS også inkluderet en lille gummi forsegling man kan bruge i porten, hvor hurtigt denne forsvinder i lommen, i toget, eller andre steder skal jeg dog ikke kunne sige. Personligt oplevede jeg dog ikke problemer med telefonen og tilslutning af tilbehøret, selvom jeg ikke benyttede beskyttelsen, men det kommer måske over længere tids brug på samme måde som med lader stikkene.



ASUS har også inkluderet såkaldte "AirTriggers" i deres ROG Phone. Det betyder enkelt set at du kan bruge telefonens ramme som en slags knap, hvor den kan opfange dine tryk, eller klem, på telefonen og udføre forskellige handlinger. Derudover kan man også benytte funktionen i spil, hvor de såkaldte air triggers kan bruges lidt i stil med shoulder knapperne på en controller (f.eks. R1 og L1 på en PlayStation controller). AirTriggers kan som sagt også benyttes med klem om telefonen som kan konfigureres via den medfølgende Game Center app på telefonen. Klem kan udløse features som f.eks. tænd/sluk af lygte, aktivering af Google Assistant, telefonens X-tilstand, o.lign. Mere om X-tilstand og Game Center i software afsnittet senere. ASUS AirTriggers er lavet med en ultra sonisk sensor som ifølge ASUS skulle opfange selv meget små tryk, ned til 20 gram og opfange dem hurtigt og præcist, bedre end "normale" touch knapper.



Som det sidste vil jeg lige knytte et par ord til ASUS ROG Phones køling. Telefonen er trods alt en gamer telefon, og kommer med overclocked processor og med fokus på ydelse. Derfor har telefonen også et af de mere ekstreme kølersystemer du nok finder i en telefon i dag der både byder på store heatsinks og vapor-chamber teknologi. Derudover har man også mulighed for at tilslutte en blæser addon som kan hjælpe endnu mere på kølingen af telefonen. ASUS skriver at dette er med til at sænke overflade temperaturen med op til 4.7 grader og øge længden af tid telefonen kan bruge ved maksimum hastighed med op til 5 gange. Ganske pæne tal, og vi må se i test afsnittet om det har noget at sige i praksis.



På næste side tager vi et nærmere kig på det forskellige tilbehør som kan bruges sammen med ASUS ROG Phone.

 

 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
26-06-2019 12:34:51
Svar/Indlæg:
4295/306

Tak for en super god test og gennemgang. Meget detaljeret og gode billeder! 🙂



PClausen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-07-2019 10:55:01
Svar/Indlæg:
6/0

Jeg melder mig til den kommentar ovenfor. Endelig en super fed gennemgang af en rimelig blæret gamertelefon 😀 Testen er også super hjælpsom for sådan en mama som mig, som måske ikke er 100% så klog på området som min søn. Han nikker anerkendende og siger også at det er en fed test og en fed telefon. Vi må vidst hellere se om vi ikke skulle finde lidt penge til at få fat i sådan en!



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 08-07-2019 20:00:53.