Opbygningen af chipsettet følger den klassiske NVIDIA-opbygning, hvor man ud fra Northbridgen har forbindelsen til CPU'en, forbindelsen til RAM, den ene PCI Express x16 forbindelse og endelig har man 2x PCI Express x1 forbindelser. Det andet PCI Express x16 slot er sat til Soutbridgen og det giver således en del trafik imellem North- og Southbridgen. Det løser NVIDIA ved brug af HyperTransport imellem de to bridges, hvilket altså bringer AMD's HyperTransport over på Intel-platformen. Andre producenter - her tænkes især på VIA - har valgt at lade Northbridgen håndtere begge PCI Express slots til grafik i deres Multi-GPU løsning (MultiChrome), men NVIDIA holder altså fast i sin opdeling.
Den vigtigste forskel i chipsettet til Intel-platformen og udgaven til AMD er naturligvis at hos Intel får NVIDIA mulighed for at implementere en memory-controller. Det har man således også gjort her og det har givet NVIDIA lidt friheder, som de ganske godt udnytter.
Én af udnyttelserne er at tillade 1T Command Rate på RAM, hvor Intel kun tilbyder 2T Command Rate. 1T Command Rate har længe været et must blandt entuasiatserne på AMD's platforme, fordi den integrerede memory-controller i processoren gav virkelig god ydelse med 1T. Hos Intel får man nok næppe samme ydelsesløft, men for entusiasterne tæller hver en procent naturligvis.
En anden spændende ting er NVIDIA's tilgang til dividere. På det nye Intel-chipset har man valgt at give brugeren mulighed for at køre sin FSB helt uafhængig af RAM-hastigheden. Dette kaldes "Unlinked" og giver mulighed for at brugeren helt frit kan indstille optimale hastigheder på FSB og RAM. Den "gammeldags" metode med dividere er naturligvis stadigvæk til stedet - den kaldes "linked" - men i betragtning af at "Unlinked" FSB og DRAM hastighed ser ud til at ske helt uden performance-penalty er der god grund til at nærstudere dette i BIOS på sit bunkort.
En anden spændende detalje finder vi i Southbridgen, der udover PCI Express x16 forbindelsen også har en ekstra PCI Express x8 forbindelse, som NVIDIA siger er til fremtidig ekspansion af grafiksystemet. Hvordan denne ekspansion bliver er dog stadigvæk en godt holdt hemmelighed.
Resten af Southbridgen byder ikke på de store overraskeler, men rummer mange af NVIDIA's spændende teknologier sådom DualNet LAN, FirstPacket, support for RAID 5 med 6 harddiske og meget andet. Vi rundede disse teknologier da vi kiggede på nForce 5 chipsettet tidligere på året og vil derfor referere til nedenstående artikler for en dybere gennemgang af Southbridgen, som altså er identisk med den NVIDIA præsenterede med nForce 5.
NVIDIA nForce 5 - Del 1: http://hardware-test.dk/test_show.asp?id=5564
NVIDIA nForce 5 - Del 2: http://hardware-test.dk/test_show.asp?id=5568
NVIDIA nForce 5 - Del 3: http://hardware-test.dk/test_show.asp?id=5571
NVIDIA nForce 5 - Del 4: http://hardware-test.dk/test_show.asp?id=5580