Test: XFX GeForce 8800 GTX XXX Version

Grafikkort, NVIDIA  d.  05. februar. 2007, skrevet af red_martians 3 Kommentarer.  Vist: 17260 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Rosenmeier
DK distributør: Rosenmeier

Design/Layout


Først lægger man mærke til længden, derefter køleren, og så til sidst undres man over de to strømstik. Dette kort er tydeligvis stort på alle måder. Der er en flot stil over designet, med sort metal-front, sort print, og en mørk køler.



Køleren er lavet således at den suger luft inde fra kabinettet og puster en del af det ud af kabinettet. En stor del ryger også ud i kabinettet, af de luft-huller der sidder i toppen, og ud af åbningen der ligger under køleren. Blæseren af af Radialtypen. Den har rigtig mange små finner frem for få store som f.eks. ATi bruger.
Radialtypen har vundet rigtig meget indpas i grafikkort-kølere, da dens design langt bedre kan udnyttes i et flade kølere som grafikkort ofte bruger.
Selve profilet er med fine Aluminiumsfinner og en tyk aluminiumsbund med en kobberklods lige over processoren. Varmen fordeles i hele det store profil med mindst to tykke heatpipe.



Printet er ca. 27cm langt, hvilket er meget langt, og jeg prøvede derfor af, om jeg kunne installere det i mit kabinet. I mit lille silverstone Sugo, manglede jeg ca. 3cm. Så prøvede jeg i mit Antec Super Lanboy, men heller ikke her var der gevinst. Jeg manglede ca. 1cm, og i begge tilfælde er det harddisk-buret der var i vejen. Så overvejer man at købe geforce8800, så tjek lige kabinettet først. Ellers køb det mindre 8800GTS, der skulle blive en del kortere.



Hvis man vil montere en anden køler er der to forskellige hul-løsninger. Begge nye, men med tiden vil der helt sikkert komme løsninger hertil. Vandkøling er nok det første vi ser, da anden luftkøling ikke burde være nødvendigt.



Der er to strømstik. Grunden hertil har vi fået at vide, er pga. at specifikationerne siger max 75watt per stik. 75watt gennem bundkortet og 75watt per stik beviser at dette kort virkelig kan sluge strøm. kortet har altså mulighed for at sluge 225watt i alt. Vi ser også at nvidia har gjort klar til det kommende 8pin strøm-stik.
Vi kan ikke tjekke rammene efter, men for at XFX kan nå 2Ghz, skal de enten benytte sig af GDDR4-ram eller over-voltede GDDR3-ram på 1.1ns(DDR1818). Jeg tror personligt selv på det sidste.



Udadtil er der en S-video-tilslutning, hvor der også er mulighed for tilslutning af component ved hjælp af en dongle.
Derudover er der to DVI-i-stik hvor der kan bruges dongles til almindelig D-sub(blåt-skærm-stik)
Vi synes det er rigtig ærgerlig at der ikke findes HDMI-udgang. Den nye multi-udgang/indgang der i dag findes på de fleste LCD og plasma-fjernsyn. Grunden til at vi synes det er ærgeligt er, at kortet understøtter kopibeskyttet indhold fra Blu-ray og HD-DVD, og kan afspille film i virkelig høje opløsninger. Alle udgange er afskærmmede, og skulle sammen med den nye eksterne skærm-chip, forbedre billedkvaliteten.





Støj





Her ser vi kortets store force... trods at det sluger strøm, og trods dets kæmpe størrelse, er køleren noget af det mest støjsvage vi nogensinde har hørt. Den eneste standard-køler jeg har haft, der kan måle sig med den, er den der sidder på Geforce7800GTX-512 og Geforce7900GTX/GTO. Man skal i hverfald ikke overveje at købe en anden.





Pointgivning i Design & Layout
Vi må straks sige, at den køler er virkelig lækker. nVidia kan virkelig et eller andet med deres køling, også selvom strømforbruget ligger på grænsen af det absurde. Derefter må vi kritisere størrelsen. Jeg havde intet kabinet det passede i. Selv i mit Antec-kabinet, sad harddisk-stativet i vejen. Man skal altså tænke over, om man har plads inden man køber det. Derefter er det lidt trist at et kort med HDCP-support og alle de nye fine HD-effekter, ikke har HDMI-udgang. Det burde være standard. Pga. det kluntede design giver jeg 3point. køleren trækker virkelig op i de samlede regenskab.
jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
07-02-2007 13:26:17
Svar/Indlæg:
440/3
Fin anmeldelse. :)
Dog studsede jeg lidt over følgende:
"De mange ram, vil gøre det muligt at spille i ufatteligt høje opløsninger med lige så ufatteligt mange detaljer. Noget vi helt sikkert glæder os til, men det kræver tre ting. Windows Vista, DirectX10 og et spil der bruger directX10. Ingen af delene eksisterer endnu, så vi må indtil videre nøjes med vores 32bit windowsXP, directX9 og directX9/opgenGL-spil."
Så vidt jeg ved, eksisterer Windows Vista og dermed DirectX10.
Desuden ser det da også ud til, at der er Vista-drivere til 8800 GTX i omløb. ?:(
Derudover kan man jo altid diskutere, om man kan tale om mange RAM, men det vil jeg lade ligge i dag. ;)



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
07-02-2007 17:26:45
Svar/Indlæg:
7881/1165
Artiklen blev skrevet i midten af januar, da det ikke fantes endnu :)
Vi har desuden ikke nogen Vista til at teste på endnu, så kommende test vil også blive på XP.

Til sidst, ville vi alligevel ikke kunne tjekke directX10-ydelsen, da der ikke findes nogle spil eller test-programmer med directX10.
Men takker for kritikken. Kan godt forstå du studsede over det. Men det er bare en artikkel der har ligget og ventet i en måned, og blev skrevet sammetidigt med bla. GTS-udgaven, MSI X1900-kortet og lige eftervi havde testet evga. :)



jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
07-02-2007 19:58:02
Svar/Indlæg:
440/3
Oki, tænkte nok, at artiklen var skrevet lidt før, end den var lagt op.
Måske kunne det være en idé, at man tilføjede et "Skrevet d."-punkt i "Om artiklen"-feltet, bare så man undgik overflødige spørgsmål i lignende fremtidige tilfælde. ;)