Layout
Heatpipekøling er et must når vi snakker high-end motherboards. IN9 er udstyret med en ordentlig møghund af en køleprofil på nordbroen, der i hver sin retning har forbindelse med MosFet køleren og den lille profil fra sydbroen.
Netop størrelsen på NB-køleren gør at den kommer ret tæt på cpu soklen, og dit valg af køler skal nok ikke overskride Intels standardmål med ret mange millimeter. Til gengæld er området lige omkring soklen dejligt fri for kondensatorer i kraft af den digitale strømstyring.
Nede ved sydbroen ligner det sig selv fra utallige andre modeller. Jeg ved ikke hvem der har indført vinklede SATA stik, men til forskel fra ATA stikkene synes jeg det er træls at have med at gøre under montering.
Som altid på abits boards er der et 7-segment display til udlæsning af fejlkoder under boot. Rar feature at have. Da jeg startede kortet op første gang fik jeg en fejlkode 8E. Et kig i manualen afslører at man skal tjekke CPU-Fan RPM. Da der ikke var nogen blæser på cpu'en - jeg bruger vandkøling - så siger logikken at den nok savnede en, og ganske rigtigt. Efter at have monteret en 60mm blæser i stikket bootede maskinen og jeg kunne komme ind i BIOS og frakoble blæserstyringen.
Soklerne er fordelt lidt specielt. Der er to PCIe x1 slots, og hele tre x16 grafikporte. De to sorte er til grafikkort, og den blå er til et evt. fysikberegningskort. Det kan hurtigt komme til at knibe med pladsen hvis man skal have eksempelvis to 8800GTS kort installeret.
Den ene PCIe x1 port vil forsvinde under gfx-køleren sammen med den ene af de to PCI sokler. Men du kan faktisk godt mase både to grafikkort, et fysikberegningskort, Wi-Fi kort og et ekstra PCI kort - eksempelvis et high-end lydkort - ned på bundkortet på én gang.
I/O-panelet er velbesat med diverse stikforbindelser til lyd, LAN osv. Bundkortet er endvidere udstyret med en HDMI pin-header så du kan koble digital lyd sammen med et HDMI-grafikkort.
Der er også en CCMOS knap til at resette BIOS hvis dit overclockingforsøg bliver for ambitiøst. Under boardet er der placeret en række blå lysdioder som man kan få til at blinke på forskellig vis via en indstilling i BIOS. Sagde jeg BIOS !? Det er næste punkt på dagsordnen.