Barebones d. 24. april. 2007, skrevet af Woodgnome 0 Kommentarer. Vist: 17551 gange.
Så er vi kommet til vejs ende og det er blevet tid til dommen. Shuttle har, som altid, sat en god barebone sammen og med så mange år i branchen, er de ved at have godt fod på sagerne. Der er selvfølgelig et punkter som kan forbedres, men i sidste ende kan man ikke gå helt galt i byen med en Shuttle maskine. Er det er AM2 baseret barebone man har kig på, så er SN27P2 klart værd at overveje.
Innovation/Teknologi: 3
Shuttle plejer skam at være med på moden, men barebonen konceptet er ikke helt nyt mere og så må de trække pointene hjem på andre steder. Da vi hverken har at gøre med det velspækkede nForce 590 SLI chipsæt, AMDs nyeste chipsæt AMD690 eller noget helt tredje, så rækker ikke til meget mere end en gennemsnitlig score.
Bundle/Tilbehør: 3
Bundlen ser ikke ud af meget ved første øjekast, men tæller man de mange forudinstallerede kabler med, så er der kabler til stort set alle konfigurationer. Til gengæld er det også grænsen for hvad Shuttle sender med af kabler og når man kigger på de bedre bundles til retail bundkort, så er dette et minimum. På software siden løber vi ind i et lidt begrænset udvalg; der er den (næsten) obligatoriske virusscanner, et standard BIOS flash program og et tredje program til system genskabelse. Det er også lidt i den korte ende, så igen i en gennemsnitlig score.
Design/Layout: 5
Design er og bliver en smagssag, men jeg tror at de fleste vil holde med mig, at Shuttle har ramt lige i øjet med deres SN27P2 kabinet. Derudover er det indvendigt arrangeret, så installationen kan foretages relativt smertefrit og der er kun et par enkle kritikpunkter. CPU køleren er lidt underdimensioneret og en forbedret køler er velkommen, da dette også kan give et lavere støjniveau. Derudover er der et lille problem med et SATA kabel, som er lige kort nok til at montere et optisk SATA drev – det er dog let at komme udenom. Det eneste reelle kritikpunkt er de forbistrede blæsere, som bliver ved med at køre, når barebonen bliver slukket. Der er tydeligvis en blæserstyring på disse og det skulle dermed også være muligt, at slå disse fra – muligvis efter en BIOS update eller måske bare en portion tålmodighed og roden rundt i BIOS.
Software/BIOS: 4
Softwaren har jeg alleredet været lidt omkring og der er ikke så meget at tilføje. Der er tale om et par standard type programmer, som efterhånden bundles med de fleste bundkort og det er så grænsen. Med de dyre retail bundkort ser man f.eks. PowerDVD eller InterVideo produkter bundlet og dette ville klart hjælpe Shuttle både på software og på bundle området. Mht. BIOS, så er denne ganske udmærket for en barebone, bortset fra at jeg ikke har kunnet finde punktet til at deaktivere blæserne, når maskinen er lukket ned. Til gengæld er der alle de indstillinger, man vil kunne finde på et retail bundkort – faktisk er der flere end på lignende micro ATX bundkort, f.eks. RAM timings med Command Rate. Dette gør, at Shuttle hæver sig lidt over det sædvanlige niveau for barebones og også over en del bundkort, så her er 4-tallet i hus.
Ydelse: 3
Ydelsen er helt som forventet, dvs. på side med et AM2 bundkort baseret på et lignende chipsæt – i dette tilfælde AMD690. Dette overrasker ikke nogen, da AMDs memory controller gør det meste af arbejdet og chipsættet derfor sjældent tilføjer de store ydelsesforbedringer. På overclocking punktet har Shuttle mulighed for at hente et par point hjem, men med den rekord laveste overclocking score, så er denne chance forspildt. Det er muligt, at overclocking rammer lidt ved siden af de fleste barebone køberes målsætninger, men det ville absolut være i orden, hvis Shuttle kunne levere en barebone med den evne.
Pris: 3
Prisen ligger på ca. 3500 kr i skrivende stund. og det er i den dyre ende for både Shuttles egne barebores, men også for barebones generelt. I sidste ende får man dog en god omgang barebone for pengene. Her hentyder jeg til ydelse på højde med en standard stationær computer, meget kompakt størrelse, rimelige udvidelsesmuligheder og et lækkert design. Det taget i betragtning er prisen ikke helt uoverkommelig, men det kan stadig gøres bedre, så det bliver ikke til mere end den gennemsnitlige score igen.
UK Summary
Innovation / Teknologi | 3 |
Bundle - Tilbehør | 3 |
Design - Layout | 5 |
Software - BIOS | 4 |
Ydelse | 3 |
Pris | 3 |
Samlet | 70% |
Anmeld
Information