Inden selve testen af computeren har jeg valgt at kigge lidt på daglig brug i forhold til almindelig ”kontor brug” og gaming. Efterfølgende bliver systemet testet i følgende programmer:
I 3dMark test afsnittet bliver Alienware Area 51 7500 stillet op imod følgende test setups.:
Dagligt brug
Til daglig brug indenfor gængse programmer som Word, Excell, Powerpoint osv. er der ingenting at komme efter, hvilket nok ikke kommer bag på de fleste. Programmer starter generelt hurtigt op og har ingen problemer. Visual Studio som normalt er et ressource krævende program, er der heller ikke problemer med, det starter hurtigt op og er generelt behageligt at arbejde med. Jeg vil ikke gå videre i dybden med denne del, da denne computer som sagt er tiltænkt gaming markedet.
Gaming
Som altid er det vigtigt når man tester denne type gaming computer, at gøre denne del ordentligt. Dermed mener jeg, at tage sig tiden til at bruge længere tid på forskellige spil og ikke blot starte dem op og lave en hurtig vurdering. Jeg har haft computeren i min besiddelse i omkring tre uger, og har derfor haft rig mulighed for at teste inden for spilleverdenen.
Counterstrike
Efter en hurtig og smertefri installation af Steam, varer det ikke mange minutter inden jeg får sat computeren op med mine gamle configs. Jeg er på forhånd ikke i tvivl om at denne computer vil ikke få problemer ved at trække dette efterhånden forældede, men stadig fede spil :D.
Dog får jeg mig en lille overraskelse da jeg starter spillet op i 1024x768 og den ikke kan køre 100fps. Efter utallige forsøg, og tjek i mine configs og indstillinger for grafik osv. er jeg næsten ved at give op. Kan det virkelig passe at så nyt hardware ikke kan køre CS!? Inden jeg giver helt op prøver jeg en sidste ting, nemlig at sætte opløsningen op til 1280x1024, og hvad sker der; 100fps konstant. Jeg konkluderer i mit stille sind, at der åbenbart ikke er optimeret til de lavere opløsninger på ældre engines, med disse så ellers voldsomme kort.
Counterstrike source
Counterstrike source skal naturligvis ikke forbigås i denne test, da vi nu har med den nyere HL2 enigne at gøre. Lad os da endelig tage et tjek på hvordan det kører. Ved første opstart, kommer spillet altid med foreslåede indstillinger for grafikken. Og den smækker alt i højeste gear og der er derfor ikke grund til at lave noget som helst om her. Jeg starter spillet op og der er ful gas på fps; 100 af slagsen hvilket jo er pænt rart. Selv i situationer hvor der er mange mænd i nærheden, smokes osv. den trækker det hele. Dette må siges at være imponerende, da det endnu ikke har lykkedes mig at have et system der kunne dette, nu har jeg selvfølgelig heller ikke haft et kort fra 88 serien mellem hænderne før, hvilket kunne have en helt del med sagen at gøre.
Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas
I en tidligere test jeg skrev omkring Alienwares SLI laptop m9700 havde computeren problemer med at trække ovennævnte spil. Dog skal det siges at spillet ikke understøtter SLI hvilket betød den lave performance for lappy. Jeg har dog denne gang store forventninger til resultatet, ikke mindst i lys af den flotte performance ved CounterStrike Source.
Denne gang skruer jeg op for alle indstillinger til at starte med. 1680 x 1050 som er maks. opløsningen på den 22” DELL skærm jeg har fået med til dette test setup. Og jeg bliver bestemt ikke skuffet. Med dette setup, kører spillet upåklageligt uden nogle former for hakken eller tegn på lag ”what so ever”. Desuden er det tydeligt at mærke kræfterne bag Conroe processoren, når den skal loade spillet og banerne. Det kører virkelig hurtigt og det bliver hurtigt en god spilleoplevelse.
Need4Speed Carbon
Dette spil, kører upåklageligt, med alt på maks i 1680 x 1050. Der er ingenting der hakker eller lagger nogle steder. Slår dog hurtigt ”blur” effekten fra i spillet, da det ikke er til at holde ud at se på. Men generelt fart på og ingen problemer overhovedet.
Command&Conquer 3
Efter min tur til USA og EA-Sports havde jeg dette spil med hjem, hvilket naturligvis også skulle prøves. Spillet minder ufattelig meget om de ældre command & Conquer spil, dog er grafikken meget bedre. Alt bliver igen stillet til maks og heller ikke her oplever jeg problemer af nogen art. Selv ikke i situationer hvor jeg går i krig med ca. 50 tanks mod tilsvarende, her sker der rigtig meget på skærmen, men ingen tegn på bare et lille lag eller lign.
3dMark
Nu er tiden kommet til at kigge lidt på hvad dette setup kan yde i 3dMark verdenen. Desværre ligger det sådan at vi ikke har en testbænk der kører med en E6400 processor. Derfor vil jeg tro at vi nok vil opleve lidt ringere score end på sammenligningsgrundlaget der opererer med en E6700.
Jeg må dog sige at jeg er positivt overrasket over ydeevnen på dette setup. Havde regnet med at scoren ville have været ringere taget i betragtning af den lidt langsommere CPU i forhold til test setuppet. Opdager dog i specifikationerne for det medfølgende hardware, at der skulle være tale om et ”SUPERCLOCKED 8800GTS” dette tjekker jeg naturligvis.
Hmm, superclocked er vidst lidt af en overdrivelse. Standard er 500/1600, ja core clock ligger på 513, men der kan vidst ikke være tale om ”superclocked”! Memory clock ligger på 1584 hvilket er 16mhz under standard. Så vi kan vidst roligt sige at det er ikke her grunden ligger.
Hvis vi kigger på 2003 scoren, ligger vi med dette setup en smule over de to andre GTS kort, med den ellers hurtigere processor, hvilket må siges at være imponerende, da de ældre 3dMarks’ var mere afhængige af CPU kraft end de nyere. I 2005 følger vi stadig rigtig godt med, men kigger vi derimod på 2006 scoren så halter vi en smule efter her, det er dog ikke meget. De to andre 8800GTS kort ligger henholdsvis på ca. 100 og 200 point over, så der er ikke meget forskel her. Generelt tør jeg næsten ligge hovedet på blokken og sige, at man ikke nødvendigvis behøver den hurtigste CPU på markedet til at føde dette kort.
SuperPI
Testen her bliver kørt som standard med beregning af 1 mio. decimaler på PI.
Som vi kan se her ligger udregningen på 26sek. Ganske fornutigt i forhold til de to EE processorer. Den får dog baghjul af X600, men det var nu også forventet.
SiSoft Sandra CPU arithmetic test
Resultatet i Sandra bekræfter naturligvis ydelsen i forhold til sammenligningsgrundlagende. Hvis vi kigger på E6600, ligger den en smule over denne CPU hvilket var forventet. Billedet taler hvis mere eller mindre for sig selv.
SiSoft Sandra Memory arithmetic test
De 2gb Patriot Extreme ram yder ganske fornuftigt som vi kan se, men halter dog noget i forhold til setuppet med 975X kortet.