Test: Biostar 8600GTS

Grafikkort, NVIDIA  d.  16. august. 2007, skrevet af JacobHL 0 Kommentarer.  Vist: 9267 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Biostar
DK distributør: Comway

Design & Layout

 

Det første jeg fik øje på da jeg åbnede kassen og kom ned til grafikkortet var naturligvis køleren. Jeg havde forstillet mig at dette blot var endnu et 8600GTS på lige fod med alle de andre, men denne her køler ser virkelig lækker ud. Det er en mat-sort aluminiumsprofil, baseret på vifte-layoutet oprindeligt skabt af Zalman. Inde i midten af denne vifte sidder der en 60mm aksialblæser. Køleren er desværre en to-slots køler som ellers normalt kun er set på highend kortene, og med sådan en køler vil man helt klart forvente enten en stille køler, eller en god køler der giver kortet mulighed for et stort overclock.

Det er desværre ikke det første. Jeg har ikke sammenlignet standardkøleren med Biostars køler, men min subjektive vurdering er at køleren larmer omtrent lige så meget som standardkøleren i idlemode, muligvis lidt mere. Køleren er dog ikke temperaturstyret, og køleren larmer dermed mindre end 8600GTS i 3D-mode.

Desuden har 8600GTS kortet brug for ekstrernt strøm, i form af et 6-pin PCI-e strøm stik.

Bag på grafikkortet er 2x DVI porte, og et S-Video stik, hvilket er standard for midend/highend grafikkort. Med disse kan man have to skærme sluttet til på samme tid, uanset om dette er 2x fladskærme, eller et af DVI stikkene kører ud til ens fladskærms-fjernsyn. Man kan dog ikke have aktive skærme på både de to DVI porte, samt S-Video stikket på samme tid, max 2 aktive skærme af gangen.
Grafikkortet understøtter HDCP selvom der ingen HDMI port er, men eftersom forskellen på HDMI og DVI er at HDMI også bærer lyd mener jeg ikke det er en skam at der ikke er HDMI i stedet for DVI.