Test: Biostar TA690G AM2

Bundkort, AMD d.  11. juli. 2007, skrevet af red_martians 0 Kommentarer.  Vist: 9945 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Biostar
DK distributør: Conway

Software

Der er på driverCD'eren de normale drivere. Herunder driver til bundkort-integreret grafikkort, athlon64 osv. Derudover følger der en god bunke spændende software med.

 

Blæserstyringen er ret primitiv. Man får ikke mange muligheder for at pille selv, men den styrer det nu ganske godt. Blæserhastigheden faldt med det samme, og temperaturen på CPU'en steg tilsvarende. Under resten af forløbet var computeren 100% stabil, så intet galt her.

Derudover er der et monitorprogram med, der overvåger temperaturen, blæserhastigheder, spændingen osv. Ganske brugbart under f.eks. overclocking.

Her er et overclockingsprogram til windows. Jeg prøvede at bruge det, da jeg reelt blev nød til det. Bios var lidt svær at tyde så jeg hoppede på dette program istedet. Jeg oplevede et par nedbrud som ikke var relateret til selve overclockingen, men at der åbentbart gik noget galt i programmet. Men uanset hvad kunne man finde alt fra multiplier, Mhz osv. Men ligesom i bios savnede jeg at kunne rode med Hypertransport-bussens mulitplier.

 

 


Bios

 

Når man åbner bios ser man hurtigt at dette ikke er et normalt microATX-bundkort.  Der er simpelthen så mange egenskaber at jeg ikke kan gennemgå det hele her. Der er flere steder undermenuer i undermenuernes menuer og det kan gøre det ret uoverskueligt.

 

            

 

Herover er nogle af standard-egenskaberne. som sagt det ville tage et år at gennemgå det hele.

           

Man har 3 valgmuligheder under overclocking: Ikke at bruge det, automatisk og manual overclocking. Den automatiske består af 3niveauer. V6, V8 og V12. Og fortæller om hvor man har lyst at satse. V6 er ca. 5-15%. V8 10-20% og V12 20-25% Trykker man manuel åbner man får en mængde af indstillinger.

    

Der er masser af muligheder for at skrue på volt, både af chipsæt, cpu og ram. Her er meget små begrænsninger.

     

Det samme med rammene. Små begrænsninger. Men hvor er muligheden for at pille ved HT. jeg rodede rundt og tror ejg fandt i det i HT-link control. men her var tallet op til 31 så det kunne umuigt være multiplieren. Det samme med den almindelige CPU-multiplier heller ikke var til at finde. men den var dog til at finde i windows-programmet. Så vi håber på en bios-update eller to, som kan rette op på dette.

 


4 point

4 point gives for en god softwarepakke og en utrolig dybdegående bios der næsten er for avanceret. Der er nogle fejler og mangler i bios der trækker ned, men vi håber da at de bliver rettet med tiden så vi alle kan forstå den, og at overclockingsdelen får de grundlæggende egenskaber som den nu mangler. Man skal også huske at det er meget sjældent at man får sådanne egenskaber med et mATX-bundkort. De er ofte skrabet til benet, så der ikke kan gå noget galt.