Test: Trendnet TEW-633GR og TEW-624UB

Netværk d.  28. oktober. 2007, skrevet af Klavs S 0 Kommentarer.  Vist: 19305 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: TRENDnet
DK distributør: TRENDnet

Routeren - TEW-633GR

På TEW-633GR har Trendnet forladt den klassiske blå kulør og i stedet valgt en sort skinnende farve, der fra afstand ligner pianolak. Ved nærmere øjesyn kan man dog godt se at der er tale om et plastickabinet, men den skinnende overflade er ny og frisk at se på.

Trendnets router har fået en lidt ændret facon, så den nu er fladere og kvadratisk i størrelsen. Fronten er enkel med stribe lodrette orange dioder, der indikerer aktivitet på LAN-portene, på WAN-porten, samt og routeren får strøm, har trådløs aktivitet og om der er kryptering på netværket. Med til routeren følger også en fod, så den kan stå oprejst.

 
På siden af routeren finder vi en smart detalje, som vi før har rost Trendnet for. Dette er en knap, der gør det muligt fysisk at slå den trådløse del fra. En smart og effektiv sikkerhedsfunktion.
 

Bag på routeren finder vi fire LAN-porte, en WAN-forbindelse, en reset-knap og endelig stikket til strøm. Et fint design af routeren, men desværre tillader den ikke vægmontering, hvilket kan være en mangel for enkelte. Ellers ros til Trendnet for at forsøge et nyt design og lade deres topmodel skille sig ud med et anderledes design end de øvrige produkter.

Med i æsken finder vi en manual og så en opsætnings-CD. En rigtig fiks detalje er at Trendnet har lavet plads til at man kan skrive i CD-omslaget. Således foreslår Trendnet at man her skriver netværkets navn og eventuelt WPA-nøglen. Et godt sted at gemme disse detaljer må man sige - smart tænkt.

Lad os se nærmere på, hvad der gemmer sig i softwaredelen af routeren.