Test: Biostar TF7050-M2

Bundkort, AMD d.  25. september. 2007, skrevet af red_martians 5 Kommentarer.  Vist: 10514 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Biostar
DK distributør: Conway
Biostar TF7050-M2
 
Introduktion
 
Der er flere spændende ting ved Biostars T-force-bundkort. For det første er det set som en direkte konkurrent til DFI's lanparty-serie. Det sjove er nemlig at DFI i mange år var ligesom Biostar, hvor de levede af at sælge fornuftige standard-bundkort. Biostar prøver nu at følge med DFI ved at levere en entusiast-serie. Biostar går måske endnu længere ved også at lave microATX (små bundkort) i deres proffessionelle serie.
MicroATX er langt henad vejen bundkort til minicomputere, der aldrig vil blive brugt til overclocking. Men microATX er inden for de seneste år også blevet ganske populære hos hjemmebyggerne, da de fylder mindre og idag har fået indbygget netværk, lydkort, grafikkort, raid-controller osv.
Det er med tiden blevet ganske svært at argumentere for standardATX-størrelsen med alle de indbyggede egenskaber og derfor er mATX populært som aldrig før.
Biostar er næsten den eneste producent i denne målgruppe, hvor Abit nok kommer nærmest hvad angår avancerede mATX-bundkort.
 

Denne gang skal vi se på et af deres Tforce-bundkort med Geforce7050-chipsæt. Dette er et rigtig interessant bundkort da det er en direkte konkurrent til AMD nyeste G690-bundkort. Ja faktisk laver Biostar Tforce-bundkort baseret på begge chipsæt og vi har testet dem begge. Det er derfor rigtigt interessant hvilke af disse to typer bundkort der er det bedste.

 

 
Bundle og tilbehør
 
Der er kun det mest nødvendige udstyr med, men det er flot pakket ind. Alt udstyret ligger i en sort netpose med lynlås. Faktisk et rart initiativ for sådan en som mig der smider rundt med det hele konstant.
 
 
I kassen finder vi:
- Bundkort
- HDMI -> DVI-D-stik
- En netpose med:
  - 1stk SATA-kabel
  - 1stk 80leder PATA-kabel (ATA66-100-133)
  - 1stk SATA-strøm-stik
  - 1stk floppy-kabel
  - 1stk bagplade til kabinet/bundkort-stik
  - Manual
  - Driver-CD
 
Jeg mister lidt for idéen med kun ét SATA-kabel. Der burde ligge mindst ligge 2, eller endnu bedre 4 af dem i kassen. Flere brændere er idag med SATA-stik og det er absolut ikke ualmindeligt at have mere end en harddisk i kabinettet.
Ellers er der det mest nødvendige.
 
Manualen er desuden lidt vildledende. Den er god og grundig, men da jeg skulle finde ud af hvordan jeg fandt CPU-muliplier i bios, viste manuallen nogle helt andre billeder. Det samme da jeg vile indstille blæserhastigheden. Der var en veludført beskrivelse af det i manualen. Men egenskaben fandtes ikke bios.
 
DriverCD'en er dog ganske god. Man finder hurtigt det man har brug for.
 

3 Point
3 point for en fornuftig bundle der ikke mangler noget, men heller ikke har noget ekstra. Et lille minus for kun et SATA-kabel og et lille plus til en grundig manual der dog har et par mangler.
 
Biffe
 
Superbruger
Tilføjet:
25-09-2007 11:04:26
Svar/Indlæg:
38/21
Kunne godt tænke mig at man gik lidt mere i dybden med TV og lyd siden på netop sådanne bundkort som dette. Tror dybest set ikke at folk bruger disse boards til spil og Super Pi.

Efter min overbevisning henvender dette board sig udelukkende til folk der vil bygge et Mediacenter, eller have en billig kontor pc. Netop af selvsamme grund kunne det være sjovt at se hvordan den afspiller HD film og andre HTPC relaterede udfordringer.

Venlig hilsen

Kenneth




o27
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-09-2007 12:21:01
Svar/Indlæg:
937/191
Helt enig.


palle
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-09-2007 18:32:30
Svar/Indlæg:
2307/37
#0, jeg kan se, at du kunne få HT op på 280. Hvor mange Mhz kunne du få processoren op på? Og hvor mange Mhz kunne du få processoren op på på AMD bundkortet?

Til prisen kunne det jo være mere interessant end nogle af AsRock bundkortene, hvis der er noget overclocking gemt i det.


red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
26-09-2007 00:22:45
Svar/Indlæg:
7881/1165
#3: Jeg tjekkede det ikke.. men hvis processoren kunne klare det ville det være ca. 3600Mhz.

:1 og 2# Ja, jeg overvejede det også, men havde ikke lige et blu-ray eller HD-DVD-drev liggende, så jeg kunne tjekke HD-ydelsen under virkelige vilkår. Men jeg kunne emget vel forestille mig det bliver bedre.
Billedekvaliteten er oftest meget li' med DVI, da det er samme video-signal, og hvis jeg husker korrekt havde jeg ingen problemer med de to.
Hvis i er interesseret, ved ejg der er blevet lavet test med blu-ray og HD-DVD andre steder på nettet. 🙂


Boissez
 
Overclocker
Tilføjet:
01-10-2007 23:51:23
Svar/Indlæg:
86/0
Jeg forstår ikke helt de ringe resultater du får med Biostar 690G. Jeg er selv kommet over 300HT med samme bundkort uden de vilde tweaks....