Layout / Design
ASUS' bundkort plejer egentlig, at have glimrende design, og M3A32-MVP DeLuxe er da heller ingen undtagelse. Selve printet er naturligvis holdt i den efterhånden så hippe sorte(eller meget mørkebrune?) farve, som de fleste highend producenter, med respekt for sig selv, benytter sig af.
På tværs hen over bundkortet løber en solid køleprofil i kobber, hvilket ser rigtig lækkert ud på det sorte PCB. Denne køler naturligvis både sydbroen og nordbroen, samt de mosfets, der sidder over CPU soklen. Det er langt fra den største af slagsen jeg har set, hvilket jeg synes er positivt i dette tilfælde.
FX790FX skulle nemlig kun bruge omkring 10Watt, så det er ikke meget der skal til for, at flytte varmen fra de 2 chips. Den relativt beskedne størrelse medvirker også til, at chipsetkøleren ikke vil blokere for ret mange køleprofiler; Scythe Infinity er i hvert fald legende let at påmontere.
Igen vil jeg tillade mig, at fremhæve den medfølgende køleprofil. ASUS har nemlig været lidt innovative, og sikret integreret passiv RAM-køling, til de der nu må have lyst til at montere dette. Rammene sættes simpelthen op i holderne(evt. heatspreders skal være fjernet), og så skrues profilen på den primære køleprofil. Det er smart nok, men også besværligt, hvis ens ram i forvejen har præmonterede heatspreaders, hvilket langt de fleste har. Endvidere gør designet også, at kun rammens ene side vil blive kølet rigtig effektivt med heatpipen, mens den anden side "kun" vil have en alm heatspreder på. Helt ringe udført er det nu slet ikke, men for flertallet er og bliver det en gimmick. Ikke desto mindre, er det dog fedt man har muligheden.
Næste punkt på menuen er de 4 "AMD 790FX-karakteristiske" PCI-Express porte, der som sagt tillader CrossFire med 4 Radeon grafikkort. Placeringen af disse er lavet således, at man kan køre med dualslot kølere, såfremt man kører 2 grafikkort i Crossfire opsætning. Dog må man stadig ty til singleslot køleløsninger, hvis man vil køre CrossFireX(m. 4 kort), hvilket er en begrænsning i selve ATX-størrelsen. Skulle der have været større afstand mellem portene, skulle bundkortet være udvidet ATX - ligesom Intels SkullTrail platform. Men kører man med almindelig CrossFire m. dualslot køling, har man jo både en PCI-port og en PCI-E post til eventuelle indstikskort; hvilket mange sikkert vil foretrække.
Når det kommer til S-ATA og IDE stik, er disse placeret så hensigtsmæssigt, som overhovedet muligt. Så det er bare, som det skal være - flere ord er overflødige.
Som rosinen i pølseenden (det ordsprog har jeg egentlig aldrig forstået...), tager vi et kig på tilslutningerne bagpå bundkortet. Vi kan se, at der traditionen tro er PS2-stik til keyboard, mens PS2-stikket til mus, som oftest på highend bundkort, er blevet sløjfet til fordel for 2 USB porte - meget hensigtmæssigt, når nu alle mus efterhånden er til USB. Mht. lydudgange er det blevet til de efterhånden så gængse Coaxial- Optisk- og S/PDIF- lydudgange. Alt i alt kan 6 USB-porte tælles, og så er der afslutningsvis et enkelt LAN-stik(RJ45), samt W-Lan helt ude til venstre - sweet.