Introduktion
Shuttle kræver nok ikke en videre introduktion. Dog er det værd at nævne, at Shuttle leverer en velassorteret række produkter. Der er sket en del siden deres Shuttle Spacewalker mus, og Shuttle er i dag et af de mest (aner)kendte mærker inden for barebones og mediecentre. De leverer også skærme, der matcher deres produkter i design.
Sidst jeg havde en Shuttle, var den fra deres nærmest legendariske G5-serie (nej, det er ikke en Logitech gimick). Dengang sad jeg med en Athlon64 3200+ og et X800XT@PE (AGP), og 1 GB RAM. Damn det var tider. Den var elendig at danse med, når vi snakkede videoredigering. Men til gengæld nærmest en drøm i spil. Det er lidt sjovt, at jeg dengang sad og gamede 'Far Cry' med alt på max. Da vi i slutningen af april sidste år, havde en SN27P2 til test, sad der en X2 6000+, 2 GB OCZ PC6400 DDR RAM og et XFX Geforce 7900GS. Der er, kan man vist roligt sige, rendt en del vand igennem Shuttle-åen siden da.
Vi kigger i dag på deres nyeste skud på stammen. Shuttle XPC SP35P2 Pro (prima serie) - en af de nylige 45 nm klare barebones. Dermed sagt (hvis ikke produktnavnet afslørede det), at den er baseret på Intels P35 chipsæt. Den kommer med firewire, fingeraftryksscanner*, Speed-link* (til at overføre data fra PC til PC, direkte via USB stikket), 400 Watt strømforsyning, den supporter alle Intels Core processorer (rangerende fra 800 - 1.333 MHz FSB), samt de "ældre" Pentium 4/D. Dog er 533 MHz FSB-baserede processorer ikke understøttet.
Det er muligt, vha. deres "Dynamic Overclock Feature", at overclocke med henholdsvis: 3/5/7/10/15/20% gennem BIOS'en. Der er 4 RAM-sokler, som (naturligvis?) understøtter dual-channel og op til 8 GB RAM. Den er udstyret med et stk. PCI-e x16 port... og jeg kunne blive ved. Det vil jeg dog nærmere gennemgå i specifikationerne. Lad os smide et hurtigt kig på selve chipsættet.
* - Det var der ikke på SN27P2'eren.