Test: Shuttle XPC SP35P2 Pro Prima Series

Barebones d.  14. februar. 2008, skrevet af NoNig 9 Kommentarer.  Vist: 16784 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: Hasee.dk

Layout / Design

Sådan her ser hun ud, til dem der ikke har set en P2'er før... er hun ikke smuk?!


 

  

 


 

Mums... Dejligt design og masser af ventilationshuller. Det kan kun blive en god dag.


 

 


 Her kan vi se tilslutningsmulighederne (foruden de to brackets til grafikkort, lydkort, TV-kort eller et what-ever-kort): 2x e-SATA, firewire (IEEE1394), ikke mindre end 6 USB 2.0 stik, RJ45 stik til LAN-kabel, S/P-DIF (optisk og coaxialt) ind/udgange, og så de (efterhånden) obligatoriske analoge ind-/udgange. Og hvad skuer mit øje øverst til venstre?! Minsandten om det ikke er en Clear CMOS switch. Jo det er så. Den sidder lige hvor den er nem at nå, også fra den anden side. Den var jeg rigtig meget glad for under overclock-delen.


 

 


 Vanen tro, læg mærke til hvor fint og sirligt kablerne er ført og nøje tilpassede. I bunden kan ses PCI-e og PCI portene, samt den finurlige heatpipe køling (SN27P2'eren havde en aktiv køleløsning), der køler både FET's og chipsæt. Den køles mere eller mindre passivt af CPU-køleren, som hiver frisk luft ind fra siden (højre side, set fra fronten), ind over heatpipekøleren og videre ind til CPU'ens heatpipe køling. Strømforsyningen er placeret mod "bagvæggen", hvilket giver et naturligt airflow og er med til at hive lidt luft ind til grafikkortet også. Smart design.
 

 


 Her kan man ligeledes betragte 400 Watt strømforsyningen. Den er ret så tyst og har på intet tidspunkt vist tegn på stress. Man kan også her se de fire RAM sokler, DDR2 og plads til 8 GB af slagsen. Den store blæser på siden, hjælper med at føre varm luft fra CPU og resten af kabinettet ud af siden. Foruden de to 40 mm blæsere i toppen af bagpladen. Generelt, så er der tænkt på at få ført varmen ud af kabinettet. I modsætning til G5'eren som jeg havde (SN95G5), så har man her valgt flere ind- og udgange til luft. Frem for at lede det hele ud igennem bagsiden.


 

 


 

Man kunne foranlediges til at tro, at der er udtænkt andre designs til dette kabinet også. Det kunne i hvert fald godt se ud som om, at der er plads til endnu en 40 mm blæser her. Der er faktisk et ledigt FAN-stik på selve bundkortet. Så det er ikke utænkeligt.
 

 


 

Det er altså rigtig fint...


 

 


 Sådan ser "bakkerne" ud til henholdsvis det optiske drev og harddiskene. Det er et rigtig godt design. Man kan dermed f.eks. placere to raptors i toppen (hvor de ligeledes har nemmet ved at komme af med varmen) og så evt. montere en lagerdisk under det optiske drev. Alternativt kunne man montere et floppydrev eller en kortlæser i 3.5" båsen i fronten. Men, det vender jeg lige tilbage til ;-)
 

 
 

Minder til forveksling om den lidt ældre I.C.E. køler. - som man siger: "If it ain't broke, don't fix it".


 

 


 Her har man lidt bedre udsyn til selve CPU soklens placering og heatpipekølingen. Ganske godt afpasset. Det blokerer på ingen mulig måde ved montage. Som "altid" med Shuttle's barebones. Så er det først når det hele er samlet man indser hvor lidt plads der rent faktisk er. Men når man selv står med fingrene i det, så er det altid nemt at komme til (med mindre man vil montere vand i sådan en fætter... B@NG).


 

 


 Til højre kan man ane de gule S-ATA kabler. Der er faktisk yderligere to ledige stik på bundkortet. Så man kan være en rigtig bad-ass og montere fire diske og intet optisk drev. Hvis man er så modig... he he. Det hele et nemt at komme til, det er kun de hvide plastikkroge til ledninger/kabler der kan drille lidt. Men når man først har styr på teknikken, så kører det bare. Til venstre kan man også ane 2x3 PCI-e strømstikket. Dermed har Shuttle på en måde lavet en "øvre" begrænsning på hvilket grafikkort der kan monteres. Nu kræver mit eget PowerColor HD 3870 jo heldigvis netop kun et 2x3 PCI-e strømstik. Så det er jo nærmest perfekt.


 

 


 

Her kan man faktisk se de to ekstra S-ATA stik. Samt soklen til floppystikket.


 

 


 

"XPC Prima" - jotak! Rigtig lækker front. Det er jo en personlig sag, men jeg skal gladeligt indrømme, at jeg let er til falds for den slags design (P2 og G5 især). For mig tangerer det Lian-Li og overgåes kun af min hemmelige kærlighed til Apples design (sorry y'all :blush:).

Fra venstre mod højre: Fingeraftryksscanner, resetknap (det bette hul lige over fingeraftryksscanneren), mikrofonindgang, udgang til headset, 2x USB 2.0 (Speed-link), FireWire (IEEE1394) 4 pin stik, kontakten til at tænde/slukke for Speed-link funktionen og til sidst mine pølsefingre. Desværre viser det sig, at fronten ikke "lægger" sig ned, men forbliver en en mærkelig stilling, hvor den i positur minder ret meget om klappen foroven. Jeg ville nu helst, at den faldt ned let og elegant, i stedet for at dingle dér som en omgang billigt plastik.
 

 


 Da jeg pakkede Shuttle'n ud, opdagede jeg hurtigt den lille ekstra skinne på holderen til det optiske drev. Der gik ikke længe, for jeg opdagede hvad den var til, eller... indtil jeg i det mindste havde en idé om hvad den kunne være til. Som man kan ane, så kunne det meget vel se ud som om der er lavet udskæring til en kortlæser. Den ses nemmest på billede igennem stærkt modlys, så tilgiv mig den forringede billedkvalitet. Hvad man måske ikke så nemt kan se er, at der til både venstre og højre for er nogle små "huller" af samme type. Jeg kunne let forestille mig, at det er til en IR-modtager, såfremt man vil bruge Shuttle'n som mediecenter og ikke vil have en eller anden løs modtager til at dingle frit.

 

 

 Lad mig se... Lækkert design, god tankegang bag montering af hardware. Lækre specifikationer og generelt et rigtig godt førstehåndsindtryk. Lad os få smidt noget hardware i, og prøve at tage et kig på BIOS'en. 

Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-02-2008 08:29:30
Svar/Indlæg:
6181/270
fed test nonig ❤

sådan en kunne jeg godt bruge til et mediacenter i stuen


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-02-2008 09:49:07
Svar/Indlæg:
2388/52
god test :)

Men den minder umiskendeligt meget om SD39P2 -V1 :) heh...


jeg savner en shuttle :(


WAR1OCK
 
Overclocker
Tilføjet:
14-02-2008 10:33:49
Svar/Indlæg:
538/47
fin test. sjovt at den OC'ede version (ved godt det er den samme) er dågligere end den std. 😕 🤣


X-Man
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-02-2008 11:42:30
Svar/Indlæg:
419/70
hvor varm blev CPU egentlig under test


Rednalyn2
 
Superbruger
Tilføjet:
14-02-2008 14:50:02
Svar/Indlæg:
558/73
Ser lækker ud!

Lille rettelse:

"If it ain't broke, don't fix it" - Det betyder jo, hvis det ikke er gået konkurs, så lad være med at ret det"

Så smid lige et "n" på broke ;)

Tror der er en der hører lidt for meget rap musik :P


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-02-2008 16:27:59
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #1

Jotak, mange tak. Den er perfekt til formålet :yes:

-> #2

Jeg må indrømme, at jeg også kiggede langt efter den... Der er plads til det samme hardware, som pt. sidder i min egen stationære. Dejlig maskine. Ingen tvivl om dét 🙂

-> #3

Det undrede også mig en del...

-> #4

For at være ærlig, så var det ikke noget jeg specifikt kiggede efter. Men mit umiddelbare gæt ville være omkring 60-65 ºC. Den blev ikke særlig varm, især fordi jeg også kunne overclocke uden at hæve spændingen til CPU'en.

-> #5

Jeg ville anbefale dig, at slå op i en ordbog under brugte udtryk ("phrases"), og tjekke om jeg tager fejl 😉

- og nej. Jeg lytter bestemt ikke til rap-musik. Sorry 🙂


Rednalyn2
 
Superbruger
Tilføjet:
15-02-2008 23:01:50
Svar/Indlæg:
558/73
Efter lidt søgning kan jeg se folk bruger begge dele, både broke og broken.

Men jeg vil nu mene broken er det korrekte... Men hey, er sku ikke engelsk lærer, så jeg ved ikke hvilken en er rigtig. Måske begge er rigtige :D


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-02-2008 23:58:28
Svar/Indlæg:
7263/260
#6 Fed test NoNig, hvad syntes du sådan selv persomligt om den?.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-04-2008 12:07:17
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #8

Den er rålækker, og jeg ville ønske jeg kunne have beholdt den 🙂