Test: Edimax Nmax wireless router BR-6504n

Netværk d.  14. marts. 2008, skrevet af Mads321 2 Kommentarer.  Vist: 17874 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Edimax
DK distributør: Shg.dk

Test

 

Vi skal ha' testet vores Edimax BR-6504n router. Vi starter med at teste hvordan den klarer sig indendørs, både trådløst og med kabel, hvorefter vi rykker udendørs og ser hvordan den klarer sig. Fælles for alle testresultaterne er, at de alle er foretaget med 128-bit krybtering, som forklaret på de foregående sider.

 

Programmer:

TPSpeedStat 1.0

Programmet udfører de samme tests tre gange, hvorefter vi får et maximun, minimum og et gennemsnit på hhv. up- og downloadhastigheder.


Indendørs - Kabel

      

Gode og stabile resultater over hele linien. Vi opnåede præcis samme hastighed, som hvis vi gik uden om routeren, og koblede os til direkte fra stikket i væggen.
 

Indendørs - Trådløs

          

En stabil downloadhastighed, der næsten matcher vores resultat med direkte kabling. Uploadhastigheden derimod var ikke nær så stabil, men ligger alligevel meget tæt på resultatet med kabling. Signalstyrken var uovertruffen hele vejen igennem, og støjnivaeuet kan vi godt afsløre nu, var 100% ens, uanset om der blev detekteret 9 eller 27 andre netværk i området, alt afhængig af hvor vi testede.
 

Udendørs

Inden vi tager hul på de udendørs tests, skal vi først lige kigge på, hvor de forskellige tests er udført, rent geografisk.

Som vi kan se, så bliver den første test udført i den modsatte side af boligblokken, i forhold til hvor routeren er placeret. Den anden test bliver udført noget længere væk, ca. 35-40m. fra routeren, som befinder sig i en lejlighed på første sal, placeret i bordhøjde omtrendt en halv meters penge fra et større vinduesparti.
 

Udendørs - Test 1

          

Vi har bevæget os ud foran opgangen til boligblokken, og der er nu flere lag af både beton og mursten, imellem vores testmaskine og routeren. Som det fremgår af ovenstående diagrammer, så mister vi altså hverken up- eller downloadhastighed af den grund, på trods af at signalstyrken kun er omkring 75% samlet.
 

Udendørs - Test 2

          

Vi går et stykke længere væk med vores testmaskine, så vi nu befinder os på den anden side af boligblokken, omkring 35-40 meter væk fra routeren. Her går det værst ud over uploadhastigheden, som mister en del af sin kapacitet, mens downloadhastigheden ikke falder nær så meget, men enddog mærkbart ift. de andre tests. Signalstyrken har også fået et dyk i nedadgående retning.

Illgor
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2008 07:32:07
Svar/Indlæg:
512/68
fin gennemgang af udviklingen og fin test af opsætning, men ved ikke om det er en fejl eller hvad, men hvordan i al verden kan du lave en test af en router på 300mbit og så kun teste den på internetforbindelsen? Kunne være RIGTIG rart med en test af den egentlig down/uploadhastighed! Er vel de færeste routere der ikke kan klare en 2mbit inetforbindelse!
Og der står heller ikke noget om hvad du tester med? Store, små filer? Streaming?

Ja, jeg kunne i hvert fald godt tænke mig der kom en ekstra side på den test så man kunne se hva den virkelig kunne den router.

Husk, kritiken er ikke personlig, blot rettet mod selve teksten:D

Det er bare op på hesten igen og lige lave testen færdig, så skal jeg med glæde læse den igen:D

BTW - så findes der faktisk nogle stykker i noget ala samme design (bare til din kommentar under design"gør den meget anonym ift. hvad der ellers findes på markedet af routere") se her:
http://www.edbpriser.dk/Produc...


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2008 15:56:10
Svar/Indlæg:
7263/260
Fin test ..