Test: Edimax Nmax wireless USB adapter EW-7718Un

Netværk d.  14. marts. 2008, skrevet af Mads321 1 Kommentarer.  Vist: 11420 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Edimax
DK distributør: Shg.dk

Test

 

Vi skal ha' testet vores Edimax wireless USB adapter EW-7718Un. Vi starter med at teste indendørs, hvorefter vi rykker udendørs og ser hvordan den klarer sig. Fælles for alle testresultaterne er, at de alle er foretaget med 128-bit krybtering, som forklaret på de foregående sider.

 

Programmer:

TPSpeedStat 1.0

Programmet udfører de samme tests tre gange, hvorefter vi får et maximun, minimum og et gennemsnit på hhv. up- og downloadhastigheder.


Indendørs

          

En stabil downloadhastighed, der næsten matcher vores resultat med direkte kabling. Uploadhastigheden derimod var ikke nær så stabil, men ligger alligevel meget tæt på resultatet med kabling. Signalstyrken var uovertruffen hele vejen igennem, og støjnivaeuet kan vi godt afsløre nu, var 100% ens, uanset om der blev detekteret 9 eller 27 andre netværk i området, alt afhængig af hvor vi testede.
 

Udendørs

Inden vi tager hul på de udendørs tests, skal vi først lige kigge på, hvor de forskellige tests er udført, rent geografisk.

Som vi kan se, så bliver den første test udført i den modsatte side af boligblokken, i forhold til hvor routeren er placeret. Den anden test bliver udført noget længere væk, ca. 35-40m. fra routeren, som befinder sig i en lejlighed på første sal, placeret i bordhøjde omtrendt en halv meters penge fra et større vinduesparti.
 

Udendørs - Test 1

          

Vi har bevæget os ud foran opgangen til boligblokken, og der er nu flere lag af både beton og mursten, imellem vores testmaskine og routeren. Som det fremgår af ovenstående diagrammer, så mister vi altså hverken up- eller downloadhastighed af den grund, på trods af at signalstyrken kun er omkring 75% samlet.
 

Udendørs - Test 2

          

Vi går et stykke længere væk med vores testmaskine, så vi nu befinder os på den anden side af boligblokken, omkring 35-40 meter væk fra routeren. Her går det værst ud over uploadhastigheden, som mister en del af sin kapacitet, mens downloadhastigheden ikke falder nær så meget, men enddog mærkbart ift. de andre tests. Signalstyrken har også fået et dyk i nedadgående retning.

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2008 15:49:34
Svar/Indlæg:
7263/260
God test, den er meget smart faktisk 🙂