Test: Logitech VX Nano

Styre-enheder d.  23. september. 2007, skrevet af Huddy 7 Kommentarer.  Vist: 13749 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech.com
DK distributør: Logitech.dk

Logitech VX Nano

Introduktion

Vi har efterhånden været igennem et utal af mus fra Logitech, her på Hardware-TEST. Et firma der næppe behøver nogen længere introduktion, efter sine 26 år i computerelskeres søgelys. Kort sagt blev firmaet grundlagt i Schweiz i 1981, og har igennem længere tid arbejdet på næsten alt tilbehør til PC’en. Alt fra keyboards til højttalere og webcams, til laptopmus som denne.  

Sidst vi kiggede fra et produkt i samme kategori fra Logitech, fik det en hel del roser med på vejen. Desværre led VX Revolution af en lidt utilsvarende bundle, set i forhold til kvaliteten af resten af produktet. Men det ser altså ud til, at være slut nu. Firmaet har åbenbart taget ved lære, for nu er der andre boller på suppen. Inden vi gennemgår disse, tager vi lige et kig på indpakningen først.

Den lille mus kommer, traditionen tro, i en sort og "Logitech-grøn" kasse med fuldt udsyn til godterne; musen og modtageren, så at sige. Firmaet gør opmærksom på produktets funktionalitet, ved at skrive "Cordless Laser Mouse for Notebooks", samt "Ultra-portable". Vi er altså ikke i tvivl om, at musen er tiltænkt til bærbare computere. Blandt andet også fordi, at de inkluderer det der angiveligt skulle være verdens mindste USB-modtager - og det er svært ikke at tro dem, når man ser strørrelsen på den. 
Af specifikationer og features nævner Logitech:

- Indsæt-og-glem nano-modtager.
- MicroGear præcisions scrollhjul
- 2,4GHz trådløs
- Op til 6 måneders batterilevetid
- 5 programmérbare knapper

Praktisk

  • Nanomodtager du kan lade sidde i computeren: Når denne lillebitte, diskrete modtager først er sat i en USB-port på den bærbare, kan du glemme alt om den. Nano-modtageren sikrer at musen altid er klar til brug.
  • Trådløs frihed: Den avancerede 2,4-GHz teknologi sikrer en stabil trådløs forbindelse.
  • Beskyttende taske: Der medfølger desuden en elegant taske, så musen er godt beskyttet når du har den med dig.
  • Længere batterilevetid: Musen kan bruges i op til 6 måneder, eller endnu længere hvis du bruger afbryderknappen**.

 

Supertransportabel og elegant

  • Supertransportabelt design: Den kan snildt være i tasken med den bærbare.
  • Attraktivt design: Musens ultraslanke design komplementerer din aktive livsstil.

Kontrol

  • Lynhurtig scrollefunktion: Med det stort set friktionsløse metalhjul kan du flyve gennem lange dokumenter med overlydshastighed og øjeblikkeligt skifte til den nøjagtige scrollefunktion.
  • Frem-/tilbageknapper: Det er nemt at navigere på nettet med frem- og tilbageknapperne.
  • Fem programmerbare knapper: Du kan tilpasse musens knapper vha. SetPoint™-softwaren (Mac-brugere kan hente Logitech® Kontrolcenter-softwaren).

Præcision

  • Nøjagtig laser: Markørbevægelserne er jævnere på stort set alle overflader. ***VX Nano er almindelige optiske mus overlegen.
  • Trinvis scrolning: Du kan arbejde mere nøjagtigt med en scrollefunktion som er bedre egnet til at gennemse lister, lysbilleder og fotoalbum.

 

Ved første punkt er kommentarer vel egentlig overflødige... Det såkaldte "MicroGear", er en slags gear på scrollhjulet der gør, at man kan skifte mellem almindeligt hjul, eller det særlige "præcisions-hjul", hvor der ingen modstand er i det. De 2,4GHz i punkt 3 kan umiddelbart godt lyde imponerende, men er faktisk en ganske almindelig standard indenfor bluetooth. Når det kommer til de 6 måneders batterilevetid, har jeg ad gode grunde ikke tid til at efterprøve dette; men der er ingen tvivl om, at batteritiden virkelig er god. De programmérbare knapper er i form af de 2 knapper i musens venstreside, samt "søge"-knappen og scrollhjulets funktioner.

Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-09-2007 10:53:50
Svar/Indlæg:
673/19
Lækker, får helt lyst til at udskifte min V400 bare pga. den nano usb dims, det er sq smart nok :)


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
27-09-2007 16:54:24
Svar/Indlæg:
14079/622
Ja det er altså en smart modtager. 🙂


1holmes
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-12-2007 10:24:06
Svar/Indlæg:
1375/88
Jeg kunne godt tænke mig, at høre om der er nogle der har fået nogle erfaringer med denne, da det jo er hved at være et stykke tid siden den kom på markedet.
Jeg overvejer selv at købe den til min notebook, men er ikke helt sikker på om det vil være det bedste, i forhold til min hånd størrelse. I forvejen har jeg MX Revolution, til den stationærer, og må sige at den er jeg yderst tilfreds med.

Men kom glad med jeres erfaringer.


arsenio3d
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2008 18:27:06
Svar/Indlæg:
2823/238
Har lige bestilt 1 stk. så om et par dage kan jeg skrive om den her i tråden.


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
08-02-2009 21:29:06
Svar/Indlæg:
440/3
#4
Hvem har du bestilt den hos? Umiddelbart virker det ikke til, at det er et hurtigt firma..!? 😛 😀


arsenio3d
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-02-2009 22:58:53
Svar/Indlæg:
2823/238
# nej det er nok mere mig, der helt har glemt denne tråd 😛

Kort og godt: den er genial 😀

Udover frem tilbage knapperne som man skal vænne sig til, er den super lækker, den virker på alle overflader, selv på min dyne, og på frotté sengetøjet.

Dens modtager er vildt lille, og den materialer er bare lidt bedre end andres...


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
08-02-2009 23:09:48
Svar/Indlæg:
440/3
#6
Cool! Tak for det hurtige svar. 🙂

Så venter jeg bare lige på, at der kommer en netbook med stort batteri, indbygget 3G, samt dual core Atom. Sådan én sammen med denne mus ville være GENIAL! 😀