Test: Club 3D 8400GS

Grafikkort, NVIDIA  d.  19. november. 2007, skrevet af Cook 4 Kommentarer.  Vist: 10026 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Club3D
DK distributør: DCS
Clud 3D 8400GS
Introduktion
 
Club 3D blev grundlagt i 1997 i Holland og er generelt kendt for deres billige grafikkort. I den senere tid har Club 3D fået øjnene op for at forbrugerne ikke ønsker støjende grafikkort og monterer derfor nu overvejende passive køleløsninger på de mindre grafikkort og derudover har de påbegyndt et samarbejde med Arctic-Cooling hvis kølere er monteret på flere af Club 3D's nyere kort.

Kortet vi skal se på idag kommer med en chip fra nVidias nyeste serie og understøtter derfor de nyeste teknologier, blandt andet det meget omtalte DirectX 10 og shader 4.0. Som nævnt indledningsvis er kortet ikke orienteret mod gamere, men derimod HTPC brugeren da kortet både er billigt at indkøbe og billigt i drift da det har et meget lavt strømforbrug. Derudover får man alle de nyeste teknologier med og man får også en køleløsning der ikke siger en lyd.

Kassens indhold
  • 8400GS grafikkort
  • Driver CD m. E-manual
  • TV-out kabel
  • Installations blad

Alt i alt et utroligt skrabet bundle, men som sædvanligt får man præcis hvad man betaler for. Til et kort der er rettet imod HTPC-brugeren finder jeg det problematisk, at man ikke får flere brugbare kabler med, men på den anden siden ville det måske være bedre at købe noget kvalitet i stedet for de middelmådige komponenter der normalt følger med i bundle.

Indholdet af CD'en ses på ovenstående billede. Her ser man også tydeligt at der er sparet på bundlet. Her ser man ofte at producenterne levere deres produkter, fx spil eller software til DVD-afspilning og lign., men her følger intet med. Vi ser også at der er en menu til et ældre geforce 7 kort, hvilket fortæller os at denne CD ikke er lavet specifikt til dette produkt. Overordnet er det altså de billigste løsninger, der er valgt, men i sidste ende gør det at prisen på kortet er i den helt lave ende.

BorisTheBulletdodger
 
Overclocker
Tilføjet:
20-11-2007 13:24:00
Svar/Indlæg:
29/0
Hvordan håndterer det HD Materiale. F.eks. HD-DVD?


Cook
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-11-2007 14:22:51
Svar/Indlæg:
563/64
"Jeg ville gerne have testet kortets evne til afspilning af diverse videoformater(f.eks. H.264 og VC-1 - de nye High Definition codecs), men jeg har desværre hverken softwaren eller hardwaren til rådighed for at teste dette. Dog skulle netop den nye G92 kerne have forbedrede egenskaber indenfor dette felt, efter at videoprocessoren er blevet integreret i kernen."


BorisTheBulletdodger
 
Overclocker
Tilføjet:
20-11-2007 17:49:31
Svar/Indlæg:
29/0
Ok, fedt. Det afsnit var så røget helt hen over hovedet på mig. :'-(
Men det er da ærgeligt det ikke er testet, når nu det er elevant i netop en HTPC.


Cook
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-11-2007 17:57:44
Svar/Indlæg:
563/64
#3 Det skulle gerne så småt være på vej til kommende tests, men jeg kan ikke love noget.