Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Kontron
DK distributør: Kontron

Introduktion

 

Først vil jeg lige nævne at det skal være mig en befriende oplevelse, at teste et bundkort der ikke kommer fra hverken Asus, Gigabyte eller MSI, der ellers er ret dominerende på markedet, og derfor også på hwt generelt. Kontron har vi ikke set meget til på hwt indtil nu, og det skyldes delvist at Kontron mest beskæftiger sig med bundkort i størrelse størrelserne ATX, Micro-ATX, Flex og Mini-ITX men ikke Full-Size ATX i såkaldte embedded udgaver til industri. Faktisk er KT780/ATX det første board fra Kontron i Full-Size ATX størrelse, selv om de har eksisteret som firma siden 1962! Og ja, det menes året 1962! - så skal vi frem til det herrens år 2008, førend det første board i denne størrelse er rullet ud fra lageret i Tyskland. Derfor er det heller ikke en copy/paste-fejl at navnet på boardet ender med /ATX. 780G chipsættet med onboard HD3200 grafik har Kontron valgt at bygge bundkortet omkring, og personligt syntes jeg det er et fremragende valg. Der er selvf. understøttelse af de nyeste AM2+ CPU'er og dertil DDR2 RAM og mulighed for at tilslutte noget kraftigere grafik i boardets PCI-Express 2.0 forbindelse.

Vi er i en helt anden verden end i den sædvanlige forbrugerjungle, hvor de fleste bundkort kun eksisterer på markedet i et halvt til et helt år, for så at forsvinde ud i glemslen. Det vil jo være en katastrofe for industriens udstyr hvis man er nødt til at skrotte en stor maskine, fordi et billigt Taiwan bundkort brænder af i den computer der styrer processen, og man så ikke kan skaffe den reservedel (bundkort), der skal erstatte det gamle. Eller hospitalet må lukke ned for MR scanneren mens teknikeren panisk bladrer sig igennem Køb og Salg forummet på HWT.dk for at finde et brugt bundkort der kan få liv i maskinen igen. Normalt er man derfor garanteret en leveringstid på 5-7år, hvor bundkortet kan leveres. Dette bundkort tilhører dog en ny kategori kaldet basic-serien, hvor man så har skåret et par år af leverings- og support tiden, for at få prisen ned i et niveau hvor Hr. og Fru Danmark kan være med, og det er vi glade over, for Kontron kan bryste sig af en RMA rate på højest 1-2% - her kan hverken Gigabyte, MSI eller Asus være med.

 

 

Kontron er førende på verdensmarkedet inden for integreret computerteknologi og slidstærke mobile løsninger og leverer produkter til mange forskellige typer kunder, bl.a. OEM’ere (original equipment manufacturer), systemintegreringsvirksomheder og programudviklere inden for brancheområderne kommunikation, automatisering, test og måling, transport, spil og underholdning, medicinal, militær, luftfart og energi. Selskabet hjælper sine kunder med at reducere deres time-to-market markant og opnå konkurrencefordele med produkter, som bl.a. omfatter højtydende computerplatforme og –systemer, single board computere, HMI og slidstærke mobile computere. Kontron har over 2.300 ansatte over hele verden og har produktion i Europa, Nordamerika og Sydøstasien. Selskabet er noteret på den tyske børs TecDAX 30 med symbolet ”KBC”. Kontron er Premier-medlem i Intel® Communications Alliance og får derved på et tidligt tidspunkt adgang til førende Intel-teknologier og privilegeret Engineering Support.

Det skandinaviske salgsteam befinder sig i Danmark, 20 km nord for København, og er ansvarlig for salg og markedsføring af hele Kontrons produktsortiment. Adressen deles med Kontron Technology A/S, der er et produktcenter for embedded motherboards.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kan du besøge  www.kontron.com

 

780G chipsættet er beskrevet på næste side.

RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 08:40:22
Svar/Indlæg:
880/67
Ser ud til at være det perfekte kort hvad angår "cable managment" (lol, kan ikke engang huske det danske ord 🤡 ).

Det kunne de andre producenter godt lære lidt af...


Claus35
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2008 08:55:36
Svar/Indlæg:
5410/123
Kabelføring 😀


RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 10:31:48
Svar/Indlæg:
880/67
#2 - Det var dét det hed! 😛


matt??
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2008 17:31:42
Svar/Indlæg:
5600/32
Hvor er det egentlig lækkert at se nogle enkle køleprofiler. Det er så irriterende at skulle bakse med tre-fire profiler samlet med heatpipes.


RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 17:59:48
Svar/Indlæg:
880/67
#4 - enig, dog synes jeg at deres "farvevalg" på profilerne virker mærkeligt.. hvorfor kun male sybbroen sort og ikke dem alle? - det ville efter min mening få kortet til at se ret ondt ud, hvis alle køleprofilerne var i sort.