Test: Corsair Dominator 3 x 2 GB tripple 1600 MHz

RAM d.  04. februar. 2009, skrevet af Mads321 11 Kommentarer.  Vist: 14030 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hasee.dk
DK distributør: Hasee.dk

Introduktion

 

 

Hvor Kingston hos de fleste står for value for fattigmåsen, er Corsair efterhånden ved at ha' etableret sig selv som value for overclockeren - i hvert fald her i lille Danmark. Vi husker især de fremragende og billige sæt DDR2 RAM, der sidder i mange af vores aldrene maskiner. Derfor skal det blive rigtig spændende at se, hvordan Corsair tager springer til både DDR3 og tripplechannel, hvilket netop er hvad denne artikel skal handle om. Vi har fået tre lækre moduler der render 1600 MHz @ 8-8-8-24 til test, men mon ikke Corsair (som sædvanlig) har lidt extra i gryden til vi sultne overclockere? Først en kort introduktion til firmaet bag klodserne.

 

 

Corsair er en amerikansk virksomhed, der har hjemme i Fremont, Californien, hvorfra de har opereret og eksisteret siden 1994. Vi behøver vel næppe introducere Corsair's perlerække af høj-kvalitets strømforsyninger, der stort set siden lanceringen har gået som varmt brød. Ud over PSU'er har de naturligvis også performance RAM på papiret. Flash-RAM er også et af de store punkter hos Corsair, der bliver brugt i deres SSD diske og USB-penne. En enkelt køleløsning er det også blevet til, i form af Nautilus 500, der er et komplet vandkølings-system.

 


Vi snupper en gang RAM-teori på næste side.

2515dude7578
 
Nørd
Tilføjet:
04-02-2009 09:40:40
Svar/Indlæg:
1/0
Kiggede på de testede ram til en eventuel ny computer og det undrer mig meget at de resultater som du er kommet frem til varierer meget fra hvad andre sider viser.
Jeg har læst flere tests som viser over 1800Mhz med 1,65V med standard timings.


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
04-02-2009 12:10:14
Svar/Indlæg:
4295/306
Jeg synes det kunne være interessant med en sammenligning med DDR2 ram.

Og så lave testen i spil og andre "real-world" applikationer.

I denne test er der jo ingen som helst idé i at købe på papiret hurtigere Corsair ram for alle spil har nøjagtig samme hastighed. Det er kun teoretiske benchmarks som viser en forskel men det kan jo være ligemeget når det ikke kan ses i de applikationer man rent faktisk bruger sin maskine til... 🙂


Jesper
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-02-2009 13:37:52
Svar/Indlæg:
2072/117
#2 Det du snakker om hedder E-Diller


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
04-02-2009 20:21:52
Svar/Indlæg:
4295/306
Ja men E-Diller som giver 275 FPS istedet for 240 FPS kan jeg til nød forstå selvom ingen jo kan mærke forskellen (øjet ikke kan opfatte osv osv), men når der i ram-tests er 0 forskel i applikationer overhovedet så... 🙂


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-02-2009 21:07:28
Svar/Indlæg:
7263/260
Fede ram, god test Mads.. Har dog selv smidt sådan et par i en X58 maskine, jeg kunne dog ikke få den forbandet blæser på der.


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-02-2009 23:36:21
Svar/Indlæg:
4536/104
Dybt latterlig og dårlig test.

1. at sammenligne med et sæt 1333Mhz 3*1gb CL7 ram er jo tåbeligt.

2. Fps spring som dem i Farcry 2 kunne jo tyde på at det ram oc IKKE var stabilt for begge OC profiles. men det har man jo ikke lige gidet teste. igen en fail.

3. Typisk bør det gi mere med lavere CL og højere mhz, at det så ikke synderligt gør det til Core I7 skal sku da ikke komme corsair til gode, rammende ud fra denne test er imo elendige når man for kun 1550kr her i dk, kan finde 3*2gb OCZ 1600Mhz 3*2gb CL7 ram som ikke nok med at være lavere CL ved samme frikvens højest sansynligt også kan oc´e højere end de her latterlige nogle og deres sølle 80 mhz oc.

4. AT GI disse rimeligt dårlige og dyre ram SÅ god en anmeldelse burde være forbudt ved lov, PRODUCT of the year my axx. De er neppe nogen synderlig god invistering, et andet stort minus er deres idiotiske heatprofiles på stængerne, der gør det umuligt at bruge en stor køler på sin Core I7 cpu sammen med 12gb af disse stænger.

Jeg blir nok flamet af en eller anden for dette, men siden jeg har brugt lang tid på at læse reviews + oc´e ram helt tilbage fra SD/DDR1 tiden så er jeg fuldstændig ligeglad med hvad folk måtte komme med af crap.

HWT. Plz forbedr standarten af jeres test, plz plz plz.


EmilC
 
Overclocker
Tilføjet:
05-02-2009 01:03:41
Svar/Indlæg:
26/4
Jeg har egentlig også tit undret mig over det rating system der, for alle produkter får "Product of the Year". Hvorfor det? Lyder lidt mærkeligt i mine ører at alle produkter er årets bedste. Men jeg er da sikker på at producenterne bliver glade for priserne :)


Mads321
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-02-2009 01:54:39
Svar/Indlæg:
3162/326
#6

Du læner dig ret meget op ad et spark bagi, og et IP ban med en retorik som den du bruger her. Der er absolut ingen grund til at fornærme mig personligt med sådan en gang gylle.

At RAM'ene ikke lever op til dine forventlinger er ikke ngoet jeg kan gøre noget ved. Det eneste jeg kan gøre er at viderebringe mine erfaringer med sættet efter bedste evne, og hvis du føler det utilstrækkeligt, så er der mange måder at gøre opmærksom herpå, men det du har gang i hér, er der altså ingen der hverken retter sig efter, lytter til eller tager den mindste smule seriøst.

Hvis du har noget du gerne vil sige, og som du gerne vil ha' bliver taget til efterretning, så syntes jeg lige du skal prøve at editere dit indlæg til en fornuftig tone.


Mvh. Mads 🙂


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-02-2009 11:27:47
Svar/Indlæg:
4536/104
#8 har jeg forsøgt før, man får altid standart svaret , at der enten ikke er nok tid eller nok produkter at i kan teste op mod, og dybtgående test er efterhånden noget man skal lede længe efter på hwt. Jeg mindes stadig de gamle dage her på siden, hvor der rent faktisk blev lavet utroligt dybdegående reviews og ikke bare blev delt priser ud til højere og venstre for at behage hardware fabrikanterne.

Så hvis i ikke ka opfordres på normal vis til at ændre jeres test til det bedrer, så er man jo nødsaget til at prøve alternativer, indlæget i #6 er dog ikke rettet 100% mod dig, nu er du bare den uheldige der har lavet reviewet, det gælder desværrer de fleste reviews her inde efterhånden, ved ikke om i har mistet alle de gamle testere i gennem de sidste 2-4 år eller hvad der er sket , men det er sku synd.

Og igen det var ikke for at være direte ond mod dig, simpelthen bare et nødråb om at ændre jeres test måder, det ka da ikke passe at man skal til at bruge tweak.dk eller udenlandske sides for at få en brugbar test imo.

men skal da gladeligt bare holde min kæft i fremtiden og lade sitet synke indnu mere i test kvaliteten.


Mads321
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-02-2009 11:50:50
Svar/Indlæg:
3162/326
#9

Jeg er udemærket klar over frustrationen, men måden at komme at med den på får du ikke noget ud af.

Nu er jeg heldigvis i meget godt humør her til morgen, så jeg vil gøre hvad jeg syntes du burde ha' gjort i første omgang: Sende en PM.

Det er altid i orden at ytre sin mening, bare man gør det i en ordenlig tone. Hvis man meget gerne vil ha' der bliver gjort noget extra ud af en artikel, så er det bedste nok at sende en PM til skribenten, og forklare pædagogisk og pænt, hvorfor man ikke fik det med man gerne ville, og hvad der præcist kan gøres for at ændre det fremover.

Hvis det så er noget der ellers er fornuft i, og kan passes ind, jamen så ser jeg ingen grund til at brugerne ikke kan få indflydelse på højeste plan. Du skal huske på at jeg ikke er meget anderledes end dig, og idéelt set skulle vi kunne være nogenlunde enig om hvor "godt" et produkt er.

Noget helt andet er jo muligheden for selv at skrive en artikel, i form af en gæste-artikel, hvis man syntes man har tid og lyst til det. Jeg får ikke løn for det arbejde jeg laver for hwt, og sådan er det bare. Det er også derfor jeg syntes vi som skribenter og jer som læsere, skal se hinanden ligeværdige og med respekt. Det går med andre ord begge veje når der bliver smidt en sviner, der falder tilbage på begge parter.

Men som sagt, så smider jeg lige ne PM til dig, så du kan forklare til mig personligt (personen der står for DRAM-artiklerne pt.), hvor du mener der skal gøres noget anderledes, eller der skal strammes op.

EDIT: Kender ikke 'standard svaret', for sådan et har jeg ikke, men håber da ikke det er det du har fået her.


Mvh. Mads 🙂


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-02-2009 17:51:42
Svar/Indlæg:
4536/104
#10 ok helt i orden, dette er 10 gange bedrer end de svar jeg før har modtaget, så klart godt fra dig af ind til viddere.. 😉

skal nok lige skrive dig en pm når jeg får tid.