Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: InterData

Introduktion

 

Same thing, but different - kunne passende være indledningen til denne anmeldelse. Det til trods, så er der alligevel noget spændende ved denne Shuttle XPC SP45H7. Som navnet antyder, er den født med P45 chipsættet fra Intel (du kan læse nærmere herom på næste side). Dette chipsæt har været både velrost men også lidt udskældt. På samme måde som X48 var en "forbedret" udgave af X38 chipsættet, er P45 en "forbedret" udgave af P35 chipsættet.

Hvis ikke min hukommelse spiller mig et puds, er/var P35 chipsættet særdeles populært pga. sine overclock-egenskaber. Mon det er noget Intel (og Shuttle) har bragt med sig over i P45?

 

 

Shuttle Inc. blev grundlagt i Taiwan, 1983. Sidenhen har Shuttle markeret sig som en dominerende faktor inden for SFF-markedet og barebones i særdeleshed. Det er ikke mange år siden, at både MSI, ASUS og andre større producenter, måtte se sig slået af Shuttle.

Hvorfor? Fordi Shuttle kan noget de andre ikke kan? Fordi Shuttle leverer til en niche der døde ud?

I en tid hvor mATX-formfaktoren er ved at blive endnu mere populær. Først og fremmest pga. LAN-bokse (små computere man tager med til de hersens computer-fester hvor et større antal computernørder sidder og "gamer" natten lang) men også i kraft af - tror jeg - at kvinderne er ved at få magten i hjemmet.

 


 

Ofte, plejer computere, som Shuttles barebones, at blive bragt på banen, når kvinderne snakker om hvordan et (computer)hjem skal se ud. Mange af de feminine bekendtskaber i min omgangskreds er computerkendte i den forstand, at de kan bruge en computer og ringe/skrive til en der skal hjælpe dem, hvis det går galt. De er alle vilde med Shuttles computere, og jeg kan kun være enig med dem.

De er nu også lidt pæne at se på, Shuttles computere, altså. Men, nok snak. Lad os kigge på sagerne. Velkommen til og god fornøjelse.

 

Med venlig hilsen
Allan "NoNig" Meineche

 

Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 09:31:19
Svar/Indlæg:
6181/270
Bundkortet ligner noget Gigabyte har produceret for shuttle.

En lækker maskine ud indvolde. :)


Rasmus66
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 10:08:24
Svar/Indlæg:
8762/174
God test NoNig og fed maskine Shuttle kan bare det med at lave lækre små maskiner 😀

De har en charme som ingen andre kan matche ❤


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
10-06-2009 10:30:45
Svar/Indlæg:
278/73
For god ordens skyld, vil jeg lige nævne at dette er vores konkurrence præmie 😉


Beaviz
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 10:36:13
Svar/Indlæg:
3214/18
Smækkerlækker test og fed maskine.

Lidt ærgeligt at den er totalt fail mht. OC.

Jeg ved ikke, om det er mig, som misforstår nedenstående:
Vi har jo efterhånden vænnet os til de små 400 Watt, hvor Shuttle samtidig garanterer for support af de helt store grafikkort.

Det gav mig opfattelsen, at strømforsyningen var på 400W, hvorimod der på alle andre sider står 300W.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 16:10:35
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #1

Du har da fuldstændig ret. Det er sgu da ikke DFI, men Gigabyte jeg skulle have henvist til, d'Oh! 🙂

-> #2

Tusind tak, og fuldstændig enig. Men nu er Shuttle jo heller ikke de eneste som laver barebones, de er bare de bedste 🤣 😛

-> #4

Mange tak.

Jeg ved ikke om jeg skal have revideret artiklen, da jeg legede lidt videre med den efterfølgende. Faktisk var den oppe og snuse til 4.0 GHz (E8400'eren). Men den var mildest talt ustabil dér. Den landede derfor på 3.6 GHz (hvor den kører nu - med en Corsair HX620W), uden at ændre Vcore.

Så jeg ved ikke om der skal nogle nye benchmarks på bordet, da det jo ville være unfair at undlade det. Men jeg kigger lidt nærmere på det og skal nok bringe en opdatering hvis der sker ændringer i tingene 🙂

Du misforstår min - måske - lidt kryptiske formulering. Den dækker over, at strømforsyningen (ganske korrekt) er på 300 Watt. Det er, synes jeg, lige i underkanten, hvis man gerne vil overclocke. Tænk på en fuldblods quad-core som hiver små 95-105 Watt (QX9770'eren hiver 137 Watt), samt et grafikkort på 100-150 Watt.

Det efterlader ikke meget plads til overclocking, da der jo også skal leveres strøm til lagerenheder, chipsæt, RAM osv.

Pt. er jeg i gang med at teste et par grafikkort, og har derfor afmonteret strømforsyningen og koblet min Corsair til. Der har, hidtil, ikke været det store problemer med overclock eller at trække de største af grafikkortene.

Som om det er strømforsyningen der taber pusten eller mig der har lavet en fejl40, kan jeg ikke rigtigt konkludere på nuværende tidspunkt 🙂