Zepto X17a
CPU: Intel Core 2 Quad Q9000 2,0 Ghz, 6MB
Grafikkort: Nvidia Geforce GTX 280M 1024MB RAM
Ram: 4096 MB DDR-II PC-6400
Harddisk: 500 GB SATA, 7200 RPM, 16MB cache
Sony VAIO E
CPU: Intel Core i3 330M 2.13 GHz, 3MB
Grafikkort: ATI Radeon HD 5650M, 1GB
Ram: 4096 MB DDR3 PC3-8500
Harddisk: 500GB SATAII, 5400 RPM, 8MB
CPU:
Vi lægger ud med at teste processorkraften, som Intels i7-720QM processor kan levere. Vi sammenligner her med en quad core processor fra den tidligere arkitektur fra Intel repræsenteret ved Zepto x17 samt den i3 processor der sidder i Sony maskinen.
Overordnet er det som forventet en klar sejr til Acer. På nogle punkter er der en klar forskel mellem X17 og Acer Ethos, mens forskellen i andre er ret lille. Det er specielt i de tests der kan udnytte flere kerner, at de ligger ret lige, mens Aceren er langt foran når det gælder applikationer som SuperPi, der kun kan udnytte en enkelt kerne. Her har Aceren den fordel, at den takket være Turbo Boost kan sætte clockhastigheden på kernerne op, og for en enkelt kerne helt op til 2.8 GHz. For en bærbar er det her rigtig gode resultater, og hvis der skal bedre ydelse koster det en hel del ekstra.
Overordnet ydelse
Med Cinebech 64 får vi yderligere to processortests samt en OpenGL test, mens PCMark Vantage fortæller noget om hvordan maskinen klarer forskellige opgaver.
Igen er Aceren hurtigst af de tre i næsten alle test, selv om den ganske vidst bliver slået på målstregen af af Sony maskinen på den samlede PCMark score. Dette skyldes ganske givet en lidit hurtigere harddisk i Sonyen, hvilket PCMark belønner.
3DMark
Med et af de bedste dedikerede ATI grafikkort på markedet, skal vi se nærmere på hvordan grafik ydelsen er. det gør vi i første omgang med tre versioner af 3DMark:
Zepto x171 vinder med en lille smule i den nyeste af de tre versioner, mens Acer er langt foran i de to andre. man skal dog tænke på, at Zeptoen var udstyret med et langt dyrere kort, der var det med afstand bedste man kunne få for et år siden. Det her er rigtig gode tal, og hvis det skal fåes meget bedre skal der lægges en del flere penge på bordet - eller investeres i en stationær.
Batterilevetid
Så er vi kommet til batteriet, der testes under tre forskellige forhold. Load og idle kan tolkes som absolut minimum og maximum tid som maskinen kan præstere, mens den midterste er en mere realistisk indstilling hvor der ses film.
Det her er ikke en maskine man kan have med på farten en hel dag, men det rækker alligevel til at se en film på godt 2.5 timer eller lidt længere tid til lettere opgaver. De ganske fine batterilevetider skyldes ganske givet den høje kapacitet på batteriet, for den her type komponenter sluger en del strøm.
Spil
Her til sidst skal vi lige se, hvordan maskinen klarer sig i diverse real life spiltests: