Test
Testmaskinen består af :
EVGA Z77 FTW bundkort BIOS 1.05
Intel Core i7 3770K CPU
AMD HD 6950 1GB grafikkort
G.Skill Ripjaws PC3-17000 2133Mhz 9-10-9-28
CoolerMaster Silent Pro Gold 800Watt
Western Digital Caviar Black 500GB
Microsoft Windows 7 professional x64
Køling:
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920
Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/believe_it/
Programmer:
SuperPI 1M
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
Cinebench 10
Cinebench 11.5
Sciencemark
Lightsmark
PCmark Vantage
Jeg sammenligner med Asus P8Z77-V Pro samt Gigabyte G.1 Sniper 3.
SuperPI 1M:
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI er formodet at være uendeligt. Rekorden blev lavet i December 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billiard (1,241,100,000,000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom super computer at udregne dette og programmet her går "kun" til 32 millioner. Jeg har valgt at udregne PI med 1 million og programmet gør dette 19 gange. Resultatet i graferne er det samlede resultat efter at have udregnet PI med 1 million decimaler 19 gange.
Gigabyte og EVGA ligger utrolig tæt, Asus ender som taberen her med næsten et halvt sekundt mere end EVGA.
3Dmark:
3Dmark fra firmaet Futuremark er kendt af de fleste inde for dette fag. Programmet kører forskellige grafiske tests, hvor nogle af disse bliver kørt på kun CPU'en for også at teste den. Programmet udregner til sidst en samlet score, og det er denne der bliver vist i grafen.
Her løber Asus kortet dog fra både Gigabyte og EVGA bundkortet, især i 03 trækker Asus kortet fra de to andre.
Cinebench 10:
Cinebench 10 tester hvor hurtigt CPU'en kan lave et billede, både ved brug af en enkelt kerne/tråd og ved fuld udnyttelse af alle kerner/tråde CPU'en har. Der er også en grafisk test, der bruger OpenGL som render.
I denne deciplin er det Gigabytes tur til igen at vise sig frem og Asus kortet ender med at holde sig nederst, med EVGA i midten.
Cinebench 11.5:
Version 11.5 af foregående test. Denne version tester kun CPU'en med alle kerner/tråde i brug og bruger et lidt andet point system end version 10 gør, som det nok kan ses på grafen. I OpenGL får vi gennemsnits FPS istedet for point og CPU'en får betydeligt lavere point end i version 10.
Igen levere Gigabyte kortet mange krafter og ender med at være det bedste. EVGA ender med at være det langsommeste.
Sciencemark:
Sciencemark måler, hvor mange Gflops CPU'en har ved at lave forskellige beregninger. Til sidst spytter Sciencemark en score ud, som er den, der vises på grafen.
Igen ser vi Gigabyte i fronten med EVGA i midten og Asus kortet til sidst.
Lightsmark:
Lightsmark er en syntetisk benchmark fra 2007 der for det meste tester grafikkortets ydelse ved forskellige lys indstillinger samt skygge indstillinger.
Her ser vi noget jeg ikke havde troet, Asus kortet ligger øverst med EVGA kortet nederst.
PCmark Vantage:
PCmark fra Futuremark måler næsten alle aspekter af et system, hvor der bliver testet hvor hurtigt systemet kan vise hjemmesider, hvor hurtigt der kan vises billeder, film og spilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, samt harddiskens hastighed bliver testet. Hver kategori får deres egne point, og en samlet score bliver udregnet. På grafen vises hver individuel kategori samt den samlede score, som Futuremark har valgt at kalde "PCmarks".
Et resultat vi efterhånden har set et par gange med Gigabyte i toppen og EVGA i bunden og Asus kortet i midten.
På næste side overclockes der.