Test
Så kom vi til noget af det som er spændende, nemlig hastigheden på NAS'en, i testen lader vi nogle af de værktøjer som eksisterer rundt omkring på nettet, benchmarke hastigheden på nettet for at få et sammenligneligt billede af hvor hurtig den egentlig er.
Der er i så høj grad som muligt fjernet diverse støjkilder fra netværket så resultatet bliver så retvisende som muligt.
Testmaskinen består af :
-
Synology DS 112 med 1 stk. Samsung HD103UJ.
-
Samsung Chronos 7, Intel I7, 8 GB ram.
I test setuppet er den bærbare forbundet direkte til NAS'en, der er ingen routere, switche eller andet.
Programmer:
ATTO
CrystalDiskMark
I testen er der brugt både Atto Disk Benchmark og CrystalDiskMark. Derudover er hastighederne testet med almindelig Windows file copy samt via NAStester, sidstnævnte er ikke med i selve testen da dens resultater på write hastigheden var helt ud i skoven, dog var gennemsnits læsehastighed ca. det samme som nedenstående 2 test viser.
I testen er der desuden testet hvor vi har testet imod et iSCSI drev samt en et shared drev.
iSCSI
Lad os starte med iSCSI, her har den en hastighed som varierer lidt alt efter om vi kigger i ATTO eller CrystalMark, men taget i betragtning af der kun er ét stk 7200 rpm disk i den er hastigheden som forventet, i perioder virker det som om det er CPU'en i NAS'en som sætter begrænsningen og ikke disken, dog er hastighederne acceptable.
Netværksdrev (Samba)
Kigger vi på testen hvor vi har delt et drev og kørt de samme to test som mod iSCSI, så kan vi se at iSCSI på nogle områder i ATTO er langsommere hvor den i CrystalDiskMark er langsommere på read og hurtigere på Write, stadig ligger det inde for de marginer som jeg vil mene er acceptable for en NAS med kun én disk, så jeg synes hastigheden her er godkendt.
Ydelsen derudover
Igennem testperioden har NAS'en naturligvis været udsat for lidt af hvert, som jeg beskrev tidligere så har jeg haft den igang med at streame til 4 forskellige enheder uden den så meget som hostede, spolen rundt i filmen var heller ikke noget problem og den havde her stadig overskud at give af.
Til normalt dagligdags arbejde er mærker man ikke størrelsen, man skal dog stadig huske på den kun har én bay, og den kan derfor rent sikkerhedsmæssigt sammenlignes med en ekstern harddisk
Lad os komme videre til karakterene og Konklusionen