Test: AlfaView 37

LCD TV d.  18. december. 2005, skrevet af epi^zepto 6 Kommentarer.  Vist: 71728 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.alfaview.dk
Produktet distribueres i DK af: www.alfaview.dk
Link til producentens website: www.alfaview.dk


Specifikationer & Teknologi

Mål og vægt
Selve rammen måler (b x h x d): 915 x 557 x 102mm
Højden med bordstander monteret: 625mm
Panelet måler (b x h): 820 x 465mm
Vægt uden indpakning: 26kg

Tekniske data for skærm
Horisontal frekvens: 31,469 - 68,677 KHz
Lodret frekvens: 56,25 - 100,4 Hz
Max. Luminans: 1200cd/m2
Max. Kontrast: 600:1
Responstid: 8ms
Højttalere: To separate 7 watts højttalere *
Fysisk pixelformat: 1366 x 768 pixels
Display formater: 4:3, samt tre 16:9 formater- de to med zoom.
Tuner modul: PAL/SECAM
HDTV input: 480i/p (60Hz)
576i/p (50Hz)
720p (50/60Hz)**
1080i (50/60Hz)**
Farvetemperatur: 5 muligheder (Warm 1 og 2, normal, cool 1 og 2)
Forstærker: Indbygget 2-kanals forstærker

* TV'et har almindelige terminaler til højttalere, hvilket vil sige at man kan koble stort set alle højttalere til fjernsynet. Til testen brugte jeg et sæt hjemmebyggede højttalere med fremragende resultat da AlfaView ikke leverede højttalere med til LCD TV'et, men de er inkl. i prisen for TV'et.

** Disse to opløsninger er dem som bliver brugt i Danmark når HDTV kommer til i år 2009. 1280x720p er den ene opløsning og 1920x1080 er den anden opløsning som HDTV vil blive sendt i. Andre opløsninger er i teorien overflødige.

Makimalt strømforbrug
I brug: 180 watt

PAL opløsninger
VGA: 640 x 480
720 x 400

SVGA: 800 x 600
832 x 624

XGA: 1024 x 768
1152 x 864
SXGA: 1280 x 1024

Det er kun muligt at køre med forskellige opløsninger når man har koblet eksternt udstyr til TV'et f.eks. en PC via fjernsynets DVI port.

TV'et har kun mulighed for at køre i disse native opløsninger.

Vippe-drejefunktion
Bordstanderen er uden bevægelige led og monteres på TV'et med skruer. Det er derfor ikke muligt at vippe eller dreje TV'et.

Tilkoblingsmuligheder
Audio input
DVI input
HDMI input ***
PC input via to VGA porte
2 component porte
Højttaler udgang via terminal porte
Scart input (TV)
Scart input (AUX/decoder)
Line out (minijack)
AV3 (RGB)
S-Video
TV-antenne input



*** HDMI stikket er nødvendigt for at TV'et er HD-ready. Det er gennem dette stik at man i fremtiden vil modtage HDTV og i modstæning til et almindeligt DVI-stik som ligeledes er digitalt kan man med et HDMI-stik også overføre lyd med signalet.

Synsvinkel
Lodret på billedet: + 80 grader / - 80 grader
Vandret på billedet: + 80 grader / - 80 grader

Døde pixels
AlfaView tilbyder en ganske fornuftig løsning, hvad angår døde pixels. Køber du et LCD TV fra deres brede serie af produkter og du går hjem og hænger det op for at finde ud af at det nok ikke lige var det kan du inden for 5 dage returnere det.
Ligeledes kan du, hvis der er en pixelfejl frit returnere det indenfor 5 dage eller bytte det til et andet.
Når de 5 dage så er gået ryger man over på reklamationsretten og AlfaView forlanger 5 pixelfejl inden for samme felt før reklamationen er gyldig.

Features
Picture in picture:
En ikke ukendt feature som mange fjernsyn er født med før i tiden. Den fortjener dog stadig at blive kommenteret da det er en dejlig feature, som bestemt vil være til gavn for de folk, som er vild med sport og har lyst til at følge med på to kanaler samtidig. Ligeledes har tekst-TV også den mulighed at det kan blive fuldt synligt, transparent eller blot fylde den ene halvdel af skærmen, mens man følger med i TV programmet på den anden halvdel af skærmen.

Når man anvender picture in picture (PIP) er der mulighed for et par forskellige setups:

Lille billede i et af de fire hjørner



Stort billede i et af de fire hjørner



50/50




Digest, hvor der kommer 16 kanaler frem på skærmen som skiftevis bliver opdateret



Auto scan:
I takt med at teknologien bliver bedre og bedre samt vi mennesker mere dovne og krævende må udstyret tilpasses for at gøre alt installation så nemt som muligt. Denne feature er heller ikke nyskabende, men fortjener ligesom picture in picture at blive nævnt da den rent faktisk er ret smart for de som ikke har så nemt ved at indstille fjernsynet selv.

Vælges "Auto scan" i fjernsynets menu der er tilgængelig via fjernbetjeningen skanner fjernsynet hele frekvensområdet på antennesignalet og gemmer selv alle de kanaler, der er tilgængelige i dit område.

En ganske praktisk feature som sparer en for en del tid foran fjernsynet. Eneste negative ting ved denne feature er at man ikke selv bestemmer, hvilken rækkefølge kanalerne gemmes i.

Video noise reduction:
Denne funktion er ganske smart, hvis man f.eks. benytter stueantenne eller bor i et område, hvor TV-signalet ikke er så godt. Der er tale om en metode til at filtrere støj i billedkvaliteten fra så man får et skarpere billede. Funktionen kan slås til eller fra i menuen som er tilgængelig via fjernbetjeningen.

Lyd:
Der er ingen højttalere på selve fjernsynet, men de monteres let med et par små skruer på hver side af TV'et. Selve lyddelen i fjernsynet er rigtig god. Den indbyggede forstærker har mulighed for at vælge "sound mode" mellem: "standard, movie, music og news".
Ud over de gængse funktioner har fjernsynet mulighed for at slå "Spatial effect" til og fra.
Det er en mulighed for at danne en surround effekt, hvor lyden skal syntes at komme fra alle sider.

Er man ikke tilfreds med de valgmuligheder som producenten har programmeret kan man selv ændre en række indstillinger med hensyn til diskant, bas osv.

Design
"Smukt, harmonisk og stilfuldt" er blot få af de ord jeg gerne vil sige for at uddybe dette LCD TV's design. Det er opbygget omkring en stilfuld metalramme med runde former over fronten, hvilket giver et mildt farvespil i metallet når man kigger direkte på fjernsynet.
Mange af jer kender Lian Li's designs og stil og hvis jeg hurtigt skal pege på lignende design er det i den retning man finder min pegefinger.
TV'et er tyndt i forhold til størrelsen. De sølle 10cm og den meget flade front appellerer til noget spændene og man får straks lyst til at undersøge fjernsynet nærmere.
Bagsiden af TV'et har ikke helt samme stil, men metallet fra fronten går igen. Udluftningsgitre fortæller historien om den store mængde elektrisk energi der bliver omsat til varme og man er ikke i tvivl om at dette er den "rå" side af fjernsynet, hvor "musklerne" vises.
Det gør midlertidigt ikke så meget at bagsiden ikke er lige så stilfuld som fronten da den sikkert vil blive gemt af vejen i de fleste tilfælde f.eks. op af en væg, reol eller lignende - altså må producenten heller ikke have ment det var nødvendigt at gøre mere ud af bagsiden.






Foden er solid og tung. Den har fået nogle runde former der gør den meget pænere end andre producenters forsøg på at lave en stander. Efter min mening er nr. 1 stadig at få et vægbeslag så fjernsynet kan "svæve" på væggen.
En sådan placering får fjernsynet til at se meget lettere ud, men ulempen er naturligvis at det ikke kan drejes til siderne hvis man vil sidde anderledes i sin stue end som den normalt er indrettet til.
Man kan nærmest betragte denne indretningsmåde som "fængslende" og "stilfuld". Førstnævnte begreb fordi det virker mystisk og spændende at det hænger på væggen - ergo får man lyst til at undersøge det og bruge det. Sidstnævnte er en sekundær effekt udledt af det første. Når man først har indfundet sig med at det er flot og nyskabende opstår der en vis status over fænomenet og ordet stilfuld falder på falds. LCD TV'et gør dig til en del af, hvem du er, og hvad du er - for altid.





Skærmmenuen er langt fra den kedelige standard som man kender fra et almindeligt std. TV. Her er tale om vinduer med flotte nærmest Windows lignende rammer med en god sammensætning på farver og grafik. Man får hurtigt følelsen af et gennemarbejdet produkt, hvor kvalitet er i højsædet.


SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2005 00:10:59
Svar/Indlæg:
3011/103
Fed anmeldelse. Dog ville jeg ikke købe fladskærms tv endnu, hvis man tager denne artikel i mente: http://www.ekstrabladet.dk/Vis...

Eller... jo, det ville jeg, men kun hvis skærmen har digital tuner, hvilket langt de fleste fladskærms tv i dag ikke har.



Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2005 18:31:55
Svar/Indlæg:
2353/24
#1

artiklen gør altså også problemmet størrere end det i virkligheden er, for det kan godt vær at de begynder at sende tv over det nye mastenet til april, men der ikke sagt at de SLUKKER for det gamle på det tidspunkt, for det sker først om et par år.

Vi får en overgangperiode hvor der vil blive sendt tv på begge sendenet.

#0
rigtig god test, dejligt at du har valgt at teste tv´et med nogle af de programmer som også bruges når du tester fladskærme til pc :) også at du ikke kun ser hvordan billedet er når man ser tv, men også hvis man vil bruge den til ps2 eller som pc skærm.



K1lroy
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2005 22:17:25
Svar/Indlæg:
767/119
Lige en enkelt kommentar;

I følge de oplysninger jeg har fået fra DS' indkøbsafdeling, kan et TV godt være HD-RDY uden at have HDMI indgang, den skal bare have en DVI, som understøtter den der kryptering, kan ikke lige huske hvad den hedder..

#2 - det er planen at digitalt tv, skal overtage i 2009, men nu må vi jo se, det skulle ikke være usandsynligt at det ville blive udskudt..

Kan også lige smide en kommentar om at Bilka/A-Z får TV med digital tunere fra April - bare lige for at komme med en tidsperspektivering..

Håber det kan bruges.. Arbejder i Elektronik i Bilka, så det er derfra jeg har fået det at vide.. Det bliver DVB-T tunere...

www.dvb.org - hvis du vil læse lidt mere om digital tuneres standard..



SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-12-2005 06:42:23
Svar/Indlæg:
3011/103
#2
Det ved jeg udemærket godt, men det ændrer ikke det faktum at mange tror den hellige grav er bevaret og at de er fremtidssikret med et fladskærms tv. Nu er der selvfølgelig 3-4 år til 2009, men når man nu køber et fladskærms tv, så kunne det også være rart, hvis man kunne bruge det i mere end 3-4 år uden at skulle købe en anden ekstern boks.



K1lroy
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-12-2005 09:06:31
Svar/Indlæg:
767/119
Så må jeg også lige komme med en kommentar til den artikkel i EB - for de har ikke været super gode til at spørge korrekt, nu står det godt nok ikke i webudgaven af artiklen, men har læst den trykte udgave og der spørger de, har dette TV digitial tuner, og hvis man ikke lige tænker over at spørgeren mener DVB, så kan man i god tro sige ja - da hele tunerkredsen i stort set alle tv (med undtagelse af små 5" ol.) digital.. Så de har også lagt op til misforståelse.. Men det er jo også det EB, kan finde ud af.. ;)



xt0m
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2006 12:52:06
Svar/Indlæg:
2587/91
Tror jeg er den eneste der synes AlfaView er nogle store, klodsede kasser.. :00