Man starter i ”Basic setup”, der for langt de fleste brugere slet ikke behøver at ændres. Her finder man dog muligheder for eksempelvis at fravælge DHCP, definere antallet af forbindelser og hvilken IP-adresse, som routeren skal starte fra.
Routeren understøtter DDNS, som giver mulighed for at fastlægge vært og domæne selvom man som bruger ikke har en internetforbindelse med fast IP-adresse.
”Wireless” giver mulighed for at give netværket en SSID – som naturligvis også kan skjules, hvis man ønsker dette. Dertil kan man vælge, om der skal køres 802.11b, 802.11g, draft 802.11n eller en blanding af disse.
Ydermere får man mulighed for at vælge om man vil benytte 20MHz båndet eller en Wire-udgave, hvor 40Mhz benyttes.
Indstillingerne for sikkerheden på det trådløse netværk findes altså under ”Wireless”. Her får man mulighed for alt fra WEP til WPA2. Der kan vælges sikkerhed via en RADIUS-server, men langt de fleste vil uden tvivl opnå fin sikkerhed ved at benytte WPA med en Pre-Shared Key (WPA PSK).
Der er naturligvis også mulighed for at benytte MAC-filtrering, hvor man enten kan tillade eller afvise bestemte MAC-adresser.
Avancerede muligheder er der bestemt også. Her kan de mere avancerede brugere hurtigt få deres lyst styret. Man får blandt andet mulighed for at begrænse transmission rate.
Under ”Security” kan man blandt andet slå routerens indbyggede firewall fra.
Man får også mulighed for at oprette VPN-forbindelser uden om routerens firewall. Routeren understøtter muligheden for IPSec, L2TP og PPTP protokoller.
Brugeradfærd kan også begrænses, således at man kan indføre skemaer for hvilke sider og adresser, som brugerne skal have adgang til. Routeren kan rumme flere forskellige skemaer og man kan sætte tidsintervaller og bestemte ugedage, hvor de forskellige politikker skal anvendes.
I samme åndedrag får man også mulighed for at begrænse brugernes adgang i forhold til visse applikationer. Eksempelvis FTP-adgang, POP3-adgang og lignende.
Naturligvis tilbydes der også port forwarding igennem routeren.
Enten som single ports eller port range forwarding.
En rigtig fin feature er QoS (Quality of Service), der lader brugeren give bestemt trafik en højere prioritet. Eksempelvis til internet-telefoni, hvor samtaletrafik prioriteres over den øvrige netværkstrafik.
Endelig er der indstillinger for administration, hvor man eksempelvis kan skifte routerens password og meget andet.
Og til sidst status-siden, der fortæller om diverse adresser og giver mulighed for at fornye IP-adressen samt se firmware-version, tid og hvilken MAC-adresse, som man har forbundet sig via.