Test: Plantronics Audio 920

Lyd d.  08. september. 2008, skrevet af season88 1 Kommentarer.  Vist: 9220 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Plantronics
DK distributør: Hasee.dk

Testen

Som noget nyt, så vil jeg starte med at gå producentens specifikationer efter i sømmene, og se om brugeren virkelig får det han bliver lovet.

Vægt:

Vi lægger hårdt ud med vægten. Til at måle bruger vi her en køkkenvægt med en præsision på 1½ gram. Og minsandten om det digitale display på vægten viser præcist 16 gram, ikke mere, ikke mindre.

 

 

Rækkevide:

Næste punkt på dagsordenen er rækkeviden. Og her kan jeg afsløre at det ikke går lige så godt som med vægten. Jeg vil gerne lige starte med at minde jer alle sammen om at producenten oplyser at rækkeviden er op til 10 meter. Men når Bluetooth-donglen er tilsluttet en PC og man bevæger sig mere end 3-4 meter væk i et åbnet rum, begynder man allerede at miste forbindelsen. Og når man er 6 meter eller længere væk, så er forbindelsen enten helt væk eller utrolig dårlig, så man næsten ikke kan høre hvad personen i den anden ende siger.

Dette problem gentager sig dog ikke når man bruger headsettet sammen med sin mobiltelefon. Her er det først ved ca. 8 meter man begynder at miste forbindelsen, og ved 9½ - 10 meter er forbindelsen helt væk. Dette er yderst acceptabelt når producenten oplyder om en rækkevide op til 10 meter. Men de 3-4 meter med USB-donglen er meget uacceptabelt og trækker helt sikkert ned i den samlede vurdering.

 

Tale og standby tid:

Så er det tale og standby tiden vi skal kigge lidt på. Og indtil videre ser dette ud til at holde helt fint. Jeg har i flere dage brugt dette headset til at høre musik på computeren med, og jeg må indrømme at jeg er yderst imponeret over batteriet. Det ser ud til at holde et sted mellem 7½ til 8½ time, og det svarer jo ganske godt til Plantronics egne oplysninger. Hvis vi kigger på standbytiden, så er denne også ganske fint. Jeg har ikke haft mulighed for at teste i 180 timer i træk, men ud fra de perioder hvor headsettet bare har ligget hen, så ser producentens oplysninger også ud til at holde her.

  

 

Musik og tale:

Lad mig starte med at konkludere at dette headset bestemt ikke er skabt til at høre musik på. Dette er jo selvfølgelig muligt, men lydkvaliteten er ikke fantastisk. Dette oplever man især når man hører musik med meget tydelig diskant, eller med en tydelig bass. Jeg vil let og elegant springe musikken over og gå direkte til talen, for det er her dette headset i virkeligheden har sin force.

For at teste lyden og mikrofonen på sådan et headset, skal man bruge en masse gode venner der hurtigt kan blive irriteret over at du ringer konstant, og en telefon med masser af taletid. Lad mig starte med at give en lille spoiler, lyden er helt fantastisk når det kommer til tale via en mobiltelefon, og dette er jo lækkert når man tænker på hvor lille dette headset igrunden er. Jeg vil egentligt gå så vidt og sige at Plantronics har skudt papegøjen her. Lyden som man modtager er rigtig god og klar. Dette gælder både hvis man modtager lyd fra en PC via Bluetooth donglen, eller hvis man taler med en anden person via mobiltelefon.

Hvis vi så kigger på mikrofonens kvalitet, så bliver man mindst lige så positivt overrasket som man evt. gjorde med lyden. En af de smarteste features ved mikrofonen er at den er støjdæmpende, og dette er især let at høre og rigtigt lækkert når man befinder sig udenfor i det typiske danske sommervejr med lidt blæst og regn. Men også når man bare sidder i bilen eller inde i huset er mikrofonen utrolig tydelig for modparten i den anden ende, og til tider er mikrofonen endda betydelig bedre end den der sidder på mobiltelefonerne.

 

Komfort:

For folk på farten betyder et headsets komfort utroligt meget da man på en lang biltur fra Sjælland til Jylland kan have sådan et på hovedet i flere timer. OG hvis man skulle komme ud for at køre så langt med et headset, så er Plantronics Audio 920 bestemt ikke et dårligt valg. Med en kampvægt på kun 16 gram er det klart at det ikke er headsettet der får hovedet til at ligge på skrå. Men det er egentligt lidt overraskende at headsettet føles så naturlig at have på hovedet. Selv efter flere timers brug bliver man ikke træt af at have headsettet på som man f.eks. gjorde ved Jabra BT620 headsettet.

 

Så alt i alt er dette et yderst komfortabelt headset der har en ret god rækkevide til telefonen, men det samme kan man desværre ikke sige om den medfølgende USB-dongle. Både lyd og mikrofon fungerer perfekt, dog vil jeg ikke anbefale brugerne at høre musik på dette headset, men det er jo heller ikke det man køber sådan et headset for.

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-09-2008 16:23:53
Svar/Indlæg:
7263/260
#0

God test 🙂