Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Kontron
DK distributør: Hasee.dk

Software

 

Der følger ikke noget software med til Kontron KT965/Flex, men derfor vil vi alligevel gerne benytte lejligheden til kort at beskrive de programmer vi har brugt, bla. til at overclocke, når nu det ikke var muligt i BIOS.

 

SetFSB

SetFSB er et lille, utrolig simpelt program, men alligevel en redning gang på gang, i tilfælde hvor alle andre muligheder for at overclocke er gået i vasken. I vores tilfælde, så er det fordi boardets BIOS ikke tillod os at pille med de indstillinger, der ultimativt har indflydelse på frekvenserne, så her var programmet altså til stor hjælp.

For de nysgerrige, så kan vi fortælle at programmet findes i et hav af forskellige udgaver, hvor hver udgave er designet til at fungere med en bestemt clock-generator på et bestemt chipsæt. Det behøver ikke nødvendigvis være sådan at man kender navnet på et boards clockgenerator, for der er som regl ikke mange udgaver til samme chipsæt, og så er det jo ellers bare at prøve sig frem. Vi brugte i testen her udgaven med det kringlede navn bU15a1_DQ965GF.

     

Programmet er sindsygt simpelt at bruge -> flyt skyderen i midten, og tryk derefter på knappen 'Set FSB', og voila, så har man overclocket Front Side Bussen på boardet.

 

SpeedFan

Et andet nyttigt program man kan vælge at installere er programmet SpeedFan, som mange nok har kendskab til i forvejen. Programmet kræver naturligvis at der er temperatur-probes bygget på boardet for at kunne fungere, og det er lige nøjagtigt hvad der er på Kontron KT965/FLEX.

    

Ud over at give et umiddelbart tal på temperatur på CPU og Northbridge, så kan programmet også lave en lille graf, så man kan overvåge temperaturene over længere perioder.

 

Vi skal tilbage på sporet igen. Den står på test og overclocking på næste side.

genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-12-2008 10:11:26
Svar/Indlæg:
798/19
Det kan måske umiddelbart lyde som en høj pris, men det man skal ha' i mente er, at boardet tilhører Kontrons Embedded-serie, hvor der er leveringstid på helt op til 10 år ud i fremtiden.

Nej nej nej, jeg kan altså ikke vente 10 år på at få mit bundbræt 🤣


Szhweiker
 
Overclocker
Tilføjet:
04-12-2008 10:20:06
Svar/Indlæg:
461/10
#1 ha ha 😛

Clocker dette kort så godt at man kunne forstille sig at med en bedre cpu, ville det være det perfekte bundkor til en minne pc gaming projekt?:D


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
04-12-2008 10:28:54
Svar/Indlæg:
4741/1690
#1

Ja, det er selvfølgelig en drille nisse der har været på spil 😛

Der menes at - Kontron garanter at de vil kunne lev. dette bundboard 10 år ud i fremtiden, det har nemlig stor betydning for industri, militær, sundhedssektoren og andre offentlige myndigheder.
Tænk bare engang hvis et sygehus køber en CT scanner og elektronikken går istykker efter 3-4 år - og de så ikke lige umidbart kan få den repr., fordi et bundkort trænger til at blive udskiftet og de ikke kan få et af samme model som reservedel..

#2
Dette bundkort kører selvf. langt bedre med en større CPU, vi havde desværre ikke en til rådighed på det tidspunkt hvor vi testede boardet.




The Boss


Kirsby
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 14:56:26
Svar/Indlæg:
1214/62
#0
NASA gjorde det nummer da de skulle erstatte en CPU i deres space shuttle, måtte de henvende sig på Ebay for at købe en. Da de jo blev designet tilbage i '70'erne

HA HA HA 🤣


Nosfer@tu
 
Superbruger
Tilføjet:
04-12-2008 23:50:47
Svar/Indlæg:
129/3
Ikke nået at læse det hele endnu :D

Dejligt at se i syntes vores bundkort er spændene :D

jeg fik det godt derop af i fsb med stockkøler :D

365 Fsb :D

Måske vi skulle fikse bios så man kan indstille på lidt flere ting :D ?


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-12-2008 02:22:40
Svar/Indlæg:
2175/21
og det er vi galde over, for Kontron kan bryste sig af en RMA rate på højest 1-2% - her kan hverken Gigabyte, MSI eller Asus være med. <- en lille typo, der skulle nok stå glade ......